آخرین اخبار

1. اسفند 1403 - 20:51   |   کد مطلب: 44121
نمایندگان در نشست امروز بهارستان با کلیات و جزئیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس موافقت کردند تا از مسیر افزایش تعداد نمایندگان در حوزه های انتخابیه، عدالت منطقه ای در حوزه توزیع نمایندگان در سراسر کشور ارتقا یابد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛به گزارش خبرنگار  خانه ملت؛، زنگ آغاز هفتاد و دومین جلسه علنی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی صبح امروز(چهارشنبه، اول اسفندماه) توسط حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی رأس ساعت 8 و 11 دقیقه و با حضور 193 نفر از نمایندگان به صدا درآمد و دستور کارهای نشست امروز بهارستان نشینان توسط متفکر آزاد عضو هیات رئیسه مجلس قرائت شد.

در ابتدای نشست امروز احمد نادری عضو هیأت رئیسه مجلس طرح استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی را در مجلس قرائت کرد و مطابق ماده 221 آیین‌نامه داخلی مجلس طرح استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی، عبدالناصر همتی پس از بررسی لازم در کمیسیون اقتصادی با امضای 91 نفر از نمایندگان مجلس اعلام وصول شد.

حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیحات استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت:با توجه به اینکه آیین‌نامه داخلی صراحتا اعلام می‌کند که هیات رئیسه مکلف است در اولین جلسه علنی اعلام وصول را مطرح کند. براساس آیین‌نامه داخلی وزیر 10 روز فرصت دارد اعلام کند چه روزی می‌تواند در صحن حضور پیدا کند. با توجه به اینکه هفته آینده از روز دوشنبه تا پایان هفته آینده بررسی بودجه را در دستور کار داریم، روز یکشنبه 12 اسفند ماه استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی در صحن مطرح می‌شود.

 

موافقت با کلیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست امروز خود به بررسی کلیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان پرداختند.

ولی الله بیاتی سخنگوی کمیسیون شوراها در توضیح این طرح گفت: بازنگری در تعداد نمایندگان مجلس در سال ۱۳۷۸ انجام شد و پس از آن، هیچ تغییرات چشمگیری در این زمینه انجام نشده است.  از این رو، نیاز است برای اصلاح این وضعیت و تغییر مرزهای حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان به صورت فوری و مؤثر اقدام کنند؛ اصلاحات کلی در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و سپس به صحن مجلس ارائه خواهد شد

روح الله عباسپور نماینده مردم بویین زهرا در مجلس دوازدهم در موافقت با کلیات طرح ساماندهی حوزه های انتخابیه مجلس، موضوع نابرابری در تعداد نمایندگان برخی حوزه‌های انتخابیه را مطرح کرد.همچنین حسین حق وردی نماینده مردم شهریار در مجلس دوازدهم،در موافقت با کلیات طرح مذکور، این طرح را یکی از خروجی‌های مؤثر مجلس دانست.صباغیان بافقی نیز در موافقت با این طرح تاکید کرد که  براساس طرح ساماندهی باید 40 نماینده به تعداد نمایندگان اضافه شود.

وی تاکید کرد: برخی مخالفان معتقدند که با توجه به افزایش جمعیت و مهاجرت‌ها، توزیع نمایندگان در کشور عادلانه نیست. در برخی مناطق، مانند یک شهر با ۲۰۵ هزار نفر، یک نماینده وجود دارد، اما در مناطق دیگر با جمعیت مشابه یا بیشتر، تعداد نمایندگان بسیار کمتر است. این مسئله باعث بی‌عدالتی در توزیع منابع و خدمات می‌شود.

محمد باقری هم در مخالفت با کلیات طرح ساماندهی معتقد است که تا زمانی که انتخابات حزبی نشده است هرقدر تعداد نمایندگان را افزایش دهیم مشکلات نیز در حوزه انتخابیه افزایش می‌یابد.محمد منان رئیسی مخالف دیگر این طرح تاکید کرد:مجلس باید بهره‌وری داشته باشد و نباید فربه‌تر شود.علی اکبر علیزاده به عنوان دیگر مخالف کلیات این طرح نیز مطرح کرد:حیثیت مجلس به قانون است و باید شأن مجلس در قانون‌گذاری رعایت شود.

اما دلخوش اباتری، معاون تقنینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در مخالفت با کلیات طرح،آن را مغایر با مغایر اصل 75، 74، 64 قانون اساسی و مخالف بند 15 و ماده 9 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری دانست.و در ادامه حاجی بابایی نایب رئیس مجلس تاکید کرد:در اصل 74 می‌گوید مجلس نمی‌تواند دولت را مکلف به لایحه کند. این طرح همچنین مغایر با اصل 75 و 110 قانون اساسی نیز نمی‌باشد.

در نتیجه نمایندگان با 156 رأی موافق، 73 رأی مخالف و 2  رأی ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در صحن با کلیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس موافقت کردند.ضمنا نمایندگان مجلس با جزئیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه انتخابیه و تعداد نمایندگان موافقت کرده وبه دولت سه ماه فرصت داد تا با بررسی ها  اقدام قانونی لازم را در راستای تحقق سیاست های کلی انتخابات اصل 64 قانون اساسی انجام دهد.

 

لایحه معاهده پیشگیری از آلودگی دریا ناشی از تخلیه پسماند تصویب شد

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست با کلیات لایحه اصلاح معاهده پیشگیری از آلودگی دریایی ناشی از تخلیه پسماند و سایر مواد با 178 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. در ادامه نمایندگان مردم در خانه ملت با اصل ماده واحده نیز با 178 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

سیدسلمان ذاکر در اخطاری گفت:پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه طبق ضوابط اسلامی جهت رفاه و رفع فقر است. براساس اصل 48 توزیع فعالیت اقتصادی در مناطق مختلف کشور نباید به گونه‌ای باشد که تبعیض اتفاق بیفتد. مهرداد لاهوتی نیز در تذکری بیان داشت:در دریای خزر چیزی حدود 340 میلیارد فوت مکعب گاز داریم ولی درحال حاضر تامین گاز شمال از جنوب کشور تامین می‌شود. بنابراین این لایحه باید به گونه‌ای باشد که در برداشت گاز دریای خزر ما را دچار مشکل نکند.

 

در ادامه دستور کار نشست علنی مجلس؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات و ماده واحده لایحه معاهده انتقال محکومین بین ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی ویتنام موافقت کردند.  علی آذری سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در توضیح لایحه مذکور در صحن مجلس،گفت: این لایحه به پیشنهاد وزارت دادگستری، امور خارجه و از جمله مصوبات هیات وزیران است و انتقال محکومین یکی از شیوه های نوین در همکاری قضایی و ایضا در حوزه حقوق بین الملل است.

حمید رسایی در تذکر آیین نامه‌ای با تاکید بر اینکه انتشار محتوای جلسه غیرعلنی دیروز خلاف قانون نبوده است ،گفت: روز گذشته از ساعت ۸ صبح جلسه غیرعلنی برگزار شد که تا حدود ساعت ۱۱ ادامه داشت و در این جلسه مباحث مختلفی مطرح شد؛در اینجا از هیات رئیسه تشکر می‌کنم که مطابق آیین‌نامه این جلسه را برگزار کردند و همچنین از کمیسیون اقتصادی که استیضاح را اعلام وصول کرد.

اختصاص یک میلیارد دلار برای بهبود معیشت مردم با اذن رهبر انقلاب

درادامه؛احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: برابر ماده 107 هیات رئیسه می تواند تمام یا بخشی از جلسه را به یکی از امور مهم و اساسی اختصاص دهد؛چه امری مهم تر از معیشت مردم، تورم، گرانی و سفره خالی مردم وجود دارد، امروز مجلس نشان داد که اراده آن در رأس امور است؛دیروز بیش از 3 ساعت از زمان مجلس را به بررسی سفره مردم مهم ترین موضوع اختصاص دادیم، سخن از یک میلیارد دلار به اذن رهبر انقلاب بوده است چرا بی توجهی به تصمیمات کشور باید صورت بگیرد.

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی از موضوع فیلم منتشر شده صحن غیرعلنی دیروز انتقاد کرد.

 

همچنین در جریان نشست امروز، نمایندگان مجلس با تصویب لایحه موافقتنامه میان وزارت راه ایران و وزرات حمل‌ونقل ترکیه در حوزه حمل‌ونقل ریلی موافقت کردند تا زمینه توسعه همکاری‌ها میان دو کشور بیش از پیش فراهم شود.در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه ریلی میان ایران و ترکیه با کلیات این لایحه با 193 رأی موافق، 3 رأی مخالف، 2 رأی ممتنع از مجموع 193 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران به ارائه توضیحاتی در خصوص گزارش کمیسیون عمران درباره این لایحه موافقتنامه میان ایران و ترکیه پرداخت و تصویب لایحه موافقتنامه ریلی میان ایران و ترکیه را مسیر توسعه همکاری‌های تجاری دوجانبه دانست.علی اصغر یوسف نژاد نماینده دولت نیز با تاکید بر اینکه رابطه ایران با کشورهای همسایه از تأکیدات دولت شهید رئیسی و دولت فعلی است که در این راستا لازم بود حمل و نقل نیز توسعه یابد، گفت: 16 اسفندماه قطار تهران-وان ،بعد از سال‌ها راه اندازی شد و بلیت آن فروخته شده است و این یکی از اقدامات مهم در زمینه‌سازی جهت توسعه روابط دوجانبه است.

 

 در نشست علنی امروز موضوع " استرداد لایحه اصلاح برخی از احکام قانونی مربوط به تابعیت ها" توسط هیات رئیسه مجلس قرائت شد.

 

ناطقان میان دستور؛

در ادامه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس نوبت به ناطقان میان دستور رسید و احمد نادری عضو هیات رئیسه مجلس اسامی آنها را قرائت کرد و نمایندگان به ایراد نطق خود در قالب نطق 7 دقیقه ای و 5 دقیقه ای پرداختند.

غضنفرآبادی: ملت ایران درس بزرگ «هیهات من الذله» را از امام خویش به خوبی آموخته است

سیدحمیدرضا کاظمی: شرافت و عزت مردم ایران ملاک تصمیم‌گیری‌ها است

بائوج لاهوتی:سهم سبد دولت در اقتصاد کشور باید کم شود/ به بخش خصوصی به عنوان یک عامل اقتصادی مهم،باور داشته باشیم

صباغیان:ریشه اصلی مشکلات کشور در ساختار سیاسی و اداری نهفته است

حامد یزدانیان: راه امنیت اقتصادی از مبارزه با فساد می‌گذرد/ چرا بانک آینده با 647 همت تراز منفی منحل نمی‌شود؟

 

انتقاد نماینده رشت از ویلاسازی و آپارتمان‌سازی‌های غیرمجاز در بستر رودخانه‌ها

محمدرضا احمدی سنگری در ادامه در نشست علنی صبح امروز(چهارشنبه، اول اسفندماه) مجلس در تذکری با اشاره به خسارات ناشی از سیل و آب گرفتگی در شهرستان‌های رشت و خمام که بیش از هزار خانه و منازل مسکونی در جریان آن آسیب دیدند، بر ضرورت سفر کمیسیون عمران به استان گیلان برای بررسی ریشه بروز این بحران تاکید کرد.

 افزایش 400 درصدی قیمت دارو در کشور

در جریان نشست علنی امروز پارلمان؛ رحمت الله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس با انتقاد از افزایش 400 درصدی قیمت دارو در کشور،گفت: ضرورت دارد مسئولین در پرداخت مطالبات تامین اجتماعی و همچنین وزارت بهداشت نیز تمهیداتی را در نظر بگیرند. 

قانون برنامه هفتم پیشرفت؛نسخه درمان کشور 

حاجی دلیگانی در تذکر شفاهی از عدم اجرای برنامه هفتم انتقاد کرد.وی با بیان اینکه ۲۷۸ آیینه مربوط به اجرای برنامه هفتم توسعه هنوز از سوی دولت تدوین نشده است، گفت:بیشترین آیین‌نامه‌هایی که تاکنون تدوین نشده مربوط به بخش‌هایی است که به سفره مردم مربوط می شود. رئیس جمهور پیش‌تر تاکید بر اجرای برنامه هفتم پیشرفت داشته است و به واقع نسخه درمان کشور قانون برنامه هفتم پیشرفت است. در ادامه علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی  در واکنش به تذکر حاجی دلیگانی اظهار کرد: فرمایش شما درست است؛ لذا معاونت نظارت باید حتماً به این گونه موارد بپردازد.

ابوالقاسم جراره نماینده مردم تهران در مجلس برگزاری نشست عمومی شرکت ایران خودرو را خلاف قانون دانست و خطاب به رئیس جمهور گفت: فکری به حال اقتصاد و جلوگیری از سوء استفاده مافیا در خودروسازی کنید.وی تاکید کرد:برابر بند (ت) ماده 5 برنامه هفتم ساله پیشرفت باید ضمن سلب حق رأی از شرکت کروز در هیأت مدیره و مجامع قانونی،این شرکت نیز ملزم به واگذاری سهام خود شوند اما در این مجمع غیرقانونی نه تنها سلب رأی نشده بلکه مدیریت کل ایران خودرو نیز به شرکت کروز واگذار شده است.

 

تذکرات شفاهی:

در نشست امروز مجلس تعدادی از نمایندگان فرصت پیدا کردند تا در قالب تذکر شفاهی و اخطار قانون اساسی مباحث مورد نظر خود را طرح کنند که به شرح زیر بودند.

رحمت الله نوروزی:عیدی 3 میلیون تومانی با وجود تورم 45 درصدی جوابگوی معیشت کارگران و کارمندان نیست/ ضرورت اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی

محمد معتمدی زاده:فراکسیون رسانه برای حمایت از خبرنگاران در مجلس تشکیل شود

مهدی طغیانی:باید با بانک‌های متخلف برخورد شود/حفظ ارزش پول ملی در گرو این قبیل اقدامات است

هوشنگ هادیان پور:سیاست‌های غلط وزارت اقتصاد با کاهش 40 درصدی ارزش پول ملی باعث افزایش تورم شده است

امامی راد: مذاکره با آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست

محمد نوردهانی:تعرفه بالای برق مشکلات متعددی را برای مناطق محروم سیستان و بلوچستان ایجاد کرده است

نادرقلی ابراهیمی:دولت باید با افزایش ارزش پول ملی و مبارزه با تورم به مردم پاسخگو باشد

رحیمی دشتلویی:درآمدهای شرکت‌های نفتی و هلدینگ‌های بزرگ شفاف شود

غلامحسین زارعی:دولت باعث محرومیت ملوانان در پروژه شناورسازی نشود

کنعانی :مدیریت بحران به داد کشاورزان خلخالی برسد

رسایی: واگذاری ایران‌خودرو به کروز فسادآور است و باید از آن جلوگیری شود

بابایی کارنامی:حقوق کارگران نکاچوب و جنگلبانان پرداخت شود/ مجلس و دولت امیدآفرینی را در کشور ترویج دهند

رسول بخشی: سیاست‌های غلط دولت در پیش‌فروش سکه و کنترل بازار طلا

نبی الله محمدی:آتش سوزی هنرستان دخترانه زنجان با ورود به موقع مسئولین مدرسه و آتش نشانی مهار شد

سیدجمال موسوی:سفره ها کوچک شده و مردم چشم امید به تدبیر مسئولان دوخته‌اند

داداشی:لزوم ورود وزیر اقتصاد به ساماندهی وضعیت گمرک آستارا

حسن نتاج صلحدار:تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف و ناهماهنگ عمل می کند

احمد بیگدلی:حداقل افزایش حقوق کارگران باید متناسب با تورم باشد

علی خزایی: ضرورت توجه جدی رئیس جمهور به احداث مترو ورامین

محمد مهدی فروردین:علت اجرایی نشدن قانون تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی چیست؟

مالک شریعتی:خودروسازی کشور گرفتار رانت و فساد است/ با تخلفات شرکت کروز مماشات شده است

 

در ادامه احمد نادری عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را  قرائت کرد.

 

پایان نشست امروز بهارستان

علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را برعهده داشت؛ زنگ پایان نشست علنی امروز (چهار‌شنبه، 1 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی را راس ساعت 12:23 به صدا درآورد./

پایان پیام

کد خبر : 391695

دیدگاه شما