آخرین اخبار

23. تير 1404 - 9:24   |   کد مطلب: 44445
ورزش جودو در سالیان اخیر در استان همدان رشد چشمگیری داشته و افتخارات متعددی را در سطح ملی و بین‌المللی به ارمغان آورده است. رئیس هیئت جودو همدان از میزبانی مسابقات کشوری و منطقه‌ای تا پرورش استعدادهای درخشان و برنامه های این هیئت می‌گوید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ورزش جودو یکی از رشته‌های معتبر و پرطرفدار در ایران است که در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. استان همدان نیز به عنوان یکی از مراکز فعال در این رشته، نقش مهمی در پرورش استعدادهای ورزشی ایفا کرده است.

در این گفت‌و‌گو،حمیدرضا کریمی ناصر، رئیس هیئت جودو استان همدان، به سوالات مختلف درباره وضعیت کنونی جودو در همدان، چالش‌ها و برنامه‌های آینده پاسخ می‌دهد که مشروح آن را در زیر می خوانید:

تسنیم: ابتدا گزارش کوتاهی از عملکرد هیئت جودو همدان ارائه دهید؟

کریمی‌ ناصر: نزدیک به دو سال است که در مجموعه هیئت جودو استان فعالیت دارم و در خدمت خانواده بزرگ جودو استان هستیم در این مدت میزبان مسابقات کشوری بودیم که موفق به کسب مقام شدیم، سال گذشته میزبان مسابقات قهرمانی بزرگسالان بانوان کشور با حضور 200 ورزشکار بودیم که توانستیم مقام قهرمانی تیمی را کسب کنیم.

برای نخستین بار در تاریخ جودو استان، به مدت سه روز میزبان تیم‌های نوجوانان و جوانان عراق بودیم. همدان در این دو سال عملکرد خوبی داشته است، اخیراً نیز خانم بربط از جودوکاران کشور در بازی‌های آسیایی حضور داشتند و بنده نیز به عنوان عضوی از این جامعه ملی‌پوش هستم و برای مسابقات جهانی در کشور فرانسه آماده می‌شویم. امیدواریم با دعای خیر مردم بتوانیم مجدداً پرچم کشورمان را برافراشته کنیم.

اکنون در بخش بانوان ملی‌پوش داریم. هفت نفر از اعضای تیم ملی بانوان از استان ما هستند که پنج نفر از ایشان در جایگاه جهانی و آسیایی قرار دارند. از سال 1389، بیش از سی و پنج مدال جهانی و کشوری برای کشور عزیزمان و استان کسب کردند.

 تسنیم: جایگاه هیئت جودو شهرستان همدان در استعدادیابی و قهرمان پروری چگونه ارزیابی می‌کنید.

کریمی‌ ناصر: با حضور پیشکسوت و قهرمان نام آور جهانی محمدرضا ایجازی که در دهه‌های  70 و 80 در مسابقات جهانی‌ مدال‌های رنگارنگی برای کشور و استان همدان به ارمغان آورد و دیگر قهرمانان و پیشکسوتان و مربیان در هیئت جودو شهرستان همدان شاهد رشد و شکوفایی جودوی همدان در زمینه‌های استعدادیابی و قهرمان پروری بودیم.

هیئت جودو شهرستان همدان با استفاده از توانمندی‌های پیشکسوتان و مربیان اقدام به برگزاری مسابقات در رده‌های مختلف جوانان به ویژه بانوان داشته ضمن اینکه توجه ویژه ای به زیرساخت‌های ورزش جودو و تجهیز باشگاه‌های سطح شهرستان و روستاها داشته که امیدواریم در مسابقات کشوری و جهانی شاهد حضور ورزشکاران جودو  و مدال آوری ورزشکاران همدانی باشیم.

در حوزه استعدادیابی بخش‌ها و اطراف شهرستان‌ها، به خصوص روستاها را فعال کرده‌ایم. اکنون نزدیک به سیصد نونهال دختر و پسر را استعدادیابی کرده‌ایم، به ویژه در سه روستای شهرستان بهار. در این استعدادیابی، سال گذشته در سطح کشوری فینالیست شدیم و برای اولین بار در همدان و در بخش کاتا، مدال طلا را کسب کردیم.

تسنیم: وضعیت جودو در شهرستانهای استان چگونه است؟

کریمی‌ ناصر: جودو در تمام شهرستان‌های ما اکنون فعال است و تمام رؤسای هیئت‌های ما، به لطف خدا، فعالیت‌های خوبی را انجام می‌دهند، شهرستان بهار، شهرستان همدان و شهرستان ملایر سال گذشته بسیار فعال بودند و توانستند مقام‌های مختلفی را کسب کنند.

 شهرستان‌های بهار، ملایر و رزن  پیش از این فعالیت چندانی نداشتند، ولی به لطف خدا نفراتی را در رأس کار قرار داده‌ایم که اکنون فعال شده و چندین سانس فعالیت دارند.

در حوزه آقایان نیز برای نخستین بار سال گذشته در مسابقات بزرگسالان کشور حضور داشتیم که پس از 10 سال توانستیم دو ملی‌پوش داشته باشیم و یک مدال برنز در مسابقات کشوری کسب شد همچنین سعی کردیم استعدادهای خوبی را در بخش جوانان پایه‌گذاری کنیم و تیم جوانان را برای مصاف با بزرگسالان اعزام کنیم که سال گذشته مدال برنز را کسب کردند.

این نویدبخش آینده‌ای خوب برای امسال و سال‌های آینده است که بتوانیم در سطح فراملی، آسیایی و مسابقات بین‌المللی برای کشور عزیزمان افتخارآفرینی کنیم.

امیدواریم مهرماه میزبان یک تورنتو بین‌المللی با کشور عراق در استان همدان باشیم

تسنیم: فرمودید که چقدر در حوزه ورزش جودو توانمند هستیم و چه مدال‌های خوبی کسب کرده‌ایم. چرا مسابقات جهانی و کشوری در همدان برگزار نمی‌شود؟

کریمی‌ ناصر: سال گذشته برای اولین بار در همدان میزبان مسابقات قهرمانی بزرگسالان کشور بودیم. ما نمونه‌ای از استعدادیابی داشتیم که همدان برای اولین بار میزبان کشور شد و تیم ما توانست اول شود. در بخش منطقه با حضور پنج کشور، مجدداً در بخش دختران و پسران توانستیم مقام سوم تیمی را کسب کنیم و در بخش دختران مقام اول را نیز به دست آوردیم.

امسال، با پیگیری‌های مسئولان محترم، جناب آقای حقیقی ریاست محترم فدراسیون و نمایندگان محترم مجلس، جناب آقای حاجی بابایی و صوفی، امیدواریم بتوانیم برای مهرماه میزبان یک تورنتو بین‌المللی با کشور عراق در استان همدان باشیم و این مسابقه را برگزار کنیم.

تسنیم: برای مسابقات جهانی چه اقداماتی انجام گرفته است؟

کریمی‌ ناصر: برای اعزام به مسابقات جهانی در تاریخ 20 اسامی چهار نفر از ورزشکاران همدان قطعی می شود.

این نوید را می‌دهیم که بتوانیم با حضور ورزشکارانی که عضو تیم ملی هستند، در ترکیب تیم ملی برای مسابقات جهانی که از یکم تا پنجم آبان‌ماه در شهرستان گرگان برگزار می‌شود، حضور داشته باشیم.این امید را می‌دهیم که با تمرینات فشرده‌ای که اکنون بچه‌ها دارند، بتوانیم مدال کسب کنیم.

تسنیم: اکنون کدام ورزشکاران ما در بحث جودو می‌توانند در جهان مدال کسب کنند؟

کریمی‌ ناصر: سوسن قربانی، که افتخار استان است و  در سال 1397 مدال کسب کرد، افتخاری برای خانواده ورزش استان و کشور است. به امید خدا آقای کریمی و آقای سعیدی نیز مدال های خوش‌رنگی برای کشور کسب می کنند، شانس ما در مسابقات بین‌المللی بالای 70 درصد است.

تسنیم: بفرمایید که رقبای ما در این مسابقات بین‌المللی چه کشورهایی هستند؟

کریمی‌ ناصر: کشورهای اروپایی و در آسیا نیز کشور روسیه. کشور ایران به دلیل اینکه مسابقات جهانی در کشور آمریکا برگزار شد، به علت عدم صدور ویزا نتوانست در آنجا حضور داشته باشد اما ایتالیا، کشور هلند و کشور ژاپن نیز از رقبای ما هستند.

تسنیم:اگر جودوکار ما با یک ورزشکار اسرائیلی رودررو شود، با او مسابقه می‌دهد؟

کریمی‌ ناصر: به هیچ عنوان ما در مقابل کشور بیگانه اصلاً روی تاتمی نخواهیم رفت و ما اصلاً آنها را به عنوان رقیب حساب نمی‌کنیم که بخواهیم وارد مسابقه شویم و با افتخار اصلاً رودررو این کشور نمی‌ایستیم و افتخار می‌کنیم که برای کشور عزیزمان می‌جنگیم و افتخارآفرینی می‌کنیم.

تسنیم: چه تعداد مربی در استان فعالیت می‌کنند؟

کریمی‌ ناصر: پایان هر دوره، آزمون کمربند دان و در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود. حدوداً نزدیک به 50 مربی فعال در بخش آقایان و سی تا چهل نفر در بخش بانوان در استان فعالیت می‌کنند. سعی کرده‌ایم از مربیان باتجربه، مربیان پیشکسوت و قهرمانان گذشته استفاده کنیم تا نوجوانانی که استعدادیابی شده اند به سطح بالایی ارتقا یابند.

استان همدان تا کنون مربی بین‌المللی و داور بین‌المللی نداشته است اما با رایزنی‌هایی که انجام شده، این قول داده شده است که استان همدان امسال و سال آینده نماینده در مربیگری بین‌المللی و داوری بین‌المللی داشته باشد و سهمیه‌ای از همدان نیز معرفی شود.

تسنیم: آیا زیرساخت‌های باشگاه‌های ما در بحث ورزش جودو اکنون آماده است؟

کریمی‌ ناصر: در بحث جودو، یکی از چالش‌هایی که ما داریم، بحث زیرساخت است. اردوهای تیم ملی و مسابقات کشوری در شهرستان بهار داریم. در خود مرکز همدان، شهرستان همدان، یک سالن داشتیم که زمانی که هیئت را تحویل گرفتیم، بسیار متروکه بود و در شأن خانواده جودو استان همدان نبود.

 اما با حمایت قاطع آقای حقیقی و نمایندگان مجلس، کمک زیادی برای تعمیر و تجهیز این سالن شد که به لطف خدا در عرض چهار ماه، دو و نیم میلیارد تومان هزینه برای این سالن هزینه شد.

در شهرستان‌های دیگر نیز با مسئولان صحبت کردوضعیت بهتری داریم.

تسنیم: جایگاه اخلاق را در این ورزش و بین علاقمندان آن چگونه ارزیابی می کنید؟

کریمی‌ ناصر: ما پیش از این با تمام بچه‌هایی که جلسه می‌گذاریم و در تمریناتشان حضور داریم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که ورزشکاران ما باید اخلاق داشته باشند. اگر اخلاق داشته باشند، به آن مدالی هم که هدف دارند، حتماً می‌رسند. در سطح فرهنگی و در بحث تبلیغات جودو نیز فعالیت داریم.

تسنیم: وضعیت جذب اسپانسر برای این رشته چگونه است؟

کریمی‌ ناصر: برای مسابقات بزرگسالان که تیم ما قهرمان شد، اسپانسر ما فرش کلهر بود. در مسابقات نونهالان کشور که مقام قهرمانی تیمی را کسب کردیم، اسپانسر ما صنایع غذایی صالحی بود. پای کار آمدند و کمک می‌کنند. آنها می‌بینند که می‌توانیم در المپیک و جهان مدال کسب کنیم.

مصاحبه از حاجی قربان قنبری خرم

انتهای پیام/

دیدگاه شما