به گزارش بهارانه؛این اثر شاخص در مجاورت تپه باستانی معروف به قلعه بلنده در حاشیه شرقی روستای انوج از توابع شهرستان ملایر، واقع شده و با ساختاری پیچیده شامل اتاقها، سالنها و راهروهای ارتباطی متعدد، یکی از خاص ترین دستکندهای شناساییشده در منطقه به شمار میرود.
روستای انوج در جنوبیترین نقطه دشت سامن و در مسیر ارتباطی ملایر به نهاوند و بروجرد قرار دارد. این منطقه از غنیترین پهنههای باستانشناختی استان همدان محسوب میشود و تپه قلعه بلنده در قلب این روستا، با قدمتی متعلق به هزاره پنجم و ششم قبل از میلاد، پیش از این نیز در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بود.
مجموعه معماری زیرزمینی دستکند انوج در بستر سنگهای آهکی نسبتاً نرم شکل گرفته و با توجه به یافتههای سفالی، استخوانهای انسانی و ساختارهای معماری، دارای لایههای تاریخی متعلق به هزاره اول پیش از میلاد و دورههای اسلامی است. فرم ظروف سفالی کشفشده نشاندهندهی کاربری ذخیرهسازی مواد غذایی و همچنین تدفینی برخی فضاهای این مجموعه است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر، در سال ۱۴۰۲ و از محل اعتبارات استانی، مبلغ ۷۵ میلیون تومان به منظور تعیین عرصه و حریم، مستندسازی و تهیه پرونده ثبتی این اثر اختصاص و قرارداد مربوطه با معاونت پژوهشی دانشگاه بوعلیسینا منعقد شد.
انتهای پیام
دیدگاه شما