آخرین اخبار

1. مرداد 1404 - 18:17   |   کد مطلب: 44531
دکتر حمیده پارساپور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان؛
سرعت کاهش جمعیت ایران نسبت به دیگر کشورها بسیار بالاست
دکتر حمیده پارساپور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرعت کاهش جمعیت ایران نسبت به دیگر کشورها بسیار بالاست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛دکتر حمیده پارساپور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص زنان و زایمان و ناباروری، در سومین همایش مجمع سلامت شهرستان بهار با اشاره به بررسی موضوع جمعیت در ایران گفت: موضوع بحران جمعیت در کشور فقط مختص وزارت بهداشت و درمان نیست و همه دستگاه‌ها و همه مسئولان بایستی برای حل این بحران ورود پیدا کنند و نسل جوان نیز بایستی از وضعیت خطرناک فعلی و آینده ایران مطلع شده و به  گذشته و تمدن کشور خود آگاه باشد. 

وی افزود: با وجود اینکه دیگر کشورها نیز درگیر معضل کاهش جمعیت هستند، اکنون کشور ایران با بیش از ۸۶ میلیون جمعیت سومین کشور منطقه به‌لحاظ جمعیتی و نهمین کشور در قاره آسیا است که با روند خطرناک کاهش نرخ فرزندآوری در ۵۰ الی ۷۰ سال آینده رشد جمعیت منفی و کمتر از نصف خواهد شد و در این زمان ما فاکتورهای قدرت و توانمندی خود را از دست داده و دچار بحران سالمندی خواهیم شد. 

پارساپور تصریح کرد: اکنون سرعت رشد جمعیت در قاره آفریقا بیشتر است و پس از ۷۵ الی ۱۰۰ سال آینده یک سوم جمعیت جهان آفریقایی خواهند بود. 

متخصص زنان و زایمان و نا باروری خاطرنشان کرد: سرعت کاهش جمعیت ایران نسبت به دیگر کشورها بسیار بالا بوده است و ایران طی کمتر از ۱۰ سال به‌واسطه تغییرات فرهنگی بسیار وسیع سرعت زیادی را در کاهش جمعیت تجربه کرده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: میزان باروری کل کشور در سال ۱۴۰۰ به ۱/۷ دهم رسید و اکنون نیز این عدد کمتر است و این به معنای آن است که حتی فرزندآوری و رشد جمعیت به اندازه نرخ جمعیت جایگزین که عدد آن ۲ است هم اتفاق نیفتاده است.

وی نرخ باروری کشورهای همسایه را بیشتر از ایران عنوان کرد و افزود: در آینده جمعیت کشورهای همسایه بیشتر از ایران خواهد بود و این یک تهدید است. 

پارساپور میزان سطح جانشینی و نرخ مطلوب آن‌را ۲ و نیم فرزند عنوان کرد که اکنون این عدد ۱/۷ دهم است. 

متخصص زنان و زایمان و ناباروری خاطرنشان کرد: پنجره جمعیتی از سال ۱۳۸۰ به‌مدت چهار دهه است اما کیفیت این پنجره رو به کاهش است.

وی تأکید کرد از سال ۱۴۳۰ با روند فعلی، پنجره جمعیتی در کشور از دست خواهد رفت.

پارساپور تصریح کرد: قانون جوانی جمعیت سال ۱۳۹۹ توسط مجلس ابلاغ شده است و همه در هر جایگاهی که هستند بایستی اهمیت جمعیت و جوانی آن‌را دانسته و به وظیفه خود نسبت به نسل‌های آینده عمل کنیم، زیرا نسل آینده ما نیاز به پشتوانه مادی و معنوی دارد و تنهایی از نظر روحی بسیار مشکل ساز است که هم اکنون کشور ژاپن با آن درگیر و گریبان‌گیر است و آینده کشور ما نباید به این وضعیت دچار شود.

انتهای خبر/ع

دیدگاه شما