محمدعلی اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به فعالیت شرکت عمران و مسکنسازان در دو بخش بافت فرسوده و توانمندسازی سکونتگاههای غیر رسمی اظهار کرد: در بخش تسهیلات سهمیه اولیه شرکت عمران و مسکنسازان استان برای امسال 2 هزار و 700 واحد بوده که یکهزار و 700 واحد در بافت فرسوده و یک هزار واحد نیز برای استفاده از مسکن مهر خودمالکان داشتهایم.
وی با بیان اینکه از یکهزار و 700 واحد در بافت فرسوده 750 واحد به بانکها معرفی شدهاند، افزود: از ابتدای سال تاکنون 586 واحد موفق به عقد قرارداد با بانکها شدهاند که از این تعداد 337 واحد در بانک صادرات، 193 واحد در بانک ملی و 56 واحد نیز در بانک سپه عقد قرارداد صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان استان همدان تصریح کرد: از یکهزار واحد سهمیه برای استفاده از مسکن مهر خودمالکان نیز 400 واحد به بانک مسکن معرفی شدهاند.
وی با اشاره به پرداخت 155 میلیارد تومان تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده از سال 84 تاکنون توسط بانکهای عامل، عنوان کرد: 8 هزار و 826 واحد از سال 84 تاکنون موفق به عقد قرارداد با بانکهای عامل شده و تسهیلات دریافت کردهاند.
اسدی با بیان اینکه 11 شهر با جمعیت بالای 12 هزار نفر در استان دارای بافت فرسوده است، ابراز داشت: در آخرین تغییرات بافتهای فرسوده شهری یکهزار و 858 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده است و در مجموع 11.5 درصد مساحت این 11 شهر را بافت فرسوده تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه 11.5 درصد جمعیت این شهرها در مناطق بافت فرسوده زندگی میکنند و با اشاره به متغیر بودن درصد بافت فرسوده شهری، ادامه داد: در شهر همدان 698 هکتار، ملایر 170 هکتار، نهاوند 171.8 هکتار، تویسرکان 188 هکتار، بهار 104 هکتار، اسدآباد 162 هکتار، کبودراهنگ 83 هکتار، رزن 96 هکتار، لالجین 69 هکتار، جورقان 44 هکتار و فامنین 72.2 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده که دارای مصوبه کمیسیون ماده 5 هستند.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان استان همدان گفت: از 11 شهر که در مرحله نخست شناسایی کردهایم هفت شهر دارای مشاور برای مطالعه طرح تفصیلی ویژه بافت فرسوده هستند که شامل همدان، نهاوند، تویسرکان، بهار، اسدآباد، کبودراهنگ و لالجین میشود.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی طرحها ابراز داشت: همدان 100 درصد، بهار و نهاوند هر یک 70 درصد، تویسرکان، اسدآباد، کبودراهنگ و لالجین نیز هر یک از 35 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند که تا پایان سال تمام طرحها به اتمام میرسد.
اسدی افزود: چهار شهر باقی مانده نیز تا پایان سال برای انتخاب مشاور برای طرح مطالعاتی بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده تعیین تکلیف میشوند.
وی با اشاره به اجرای دو طرح ظرفیتسنجی در شهرهای تویسرکان و اسدآباد اظهار داشت: عملیات شناسایی پتانسیلها در بافتهای فرسوده برای ارتقای سطح کیفی شهری به صورت 100 درصد انجام شده است.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان استان همدان اضافه کرد: یک طرح نیز در شهر همدان با عنوان طراحی شهری در فاز 2 منطقه جولان در دست اجراست که 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون 6 میلیارد و 800 میلیون ریال برای تهیه این طرحها هزینه شده است، خاطرنشان کرد: از جمله طرحهای دیگر در دست اجرا تهیه طرح خیابان سعدی نهاوند است که 100 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آن نیز طراحی شهری است.
اسدی در رابطه با بسترسازیهای لازم برای احیای بافتهای فرسوده گفت: دولت به تنهایی نمیتواند در این امر موفق عمل کند زیرا این امر مستلزم مشارکت و همکاری است.
وی ادامه داد: مردم میتوانند برای نوسازی بافت فرسوده خودشان رسماً اقدام کنند و از تسهیلات و مزایایی که در اختیارشان قرار داده میشود استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان استان همدان اضافه کرد: مشارکت بعدی نیز این است که میتوانند با بخش خصوصی همکاری داشته باشند و سازندهای را انتخاب کنند و به صورت سهام مشارکت داشته باشند یا با املاکی که دولت تملک کرده یا ارگانی تملک کرده تجمیع کنند و با هم بسازند.
وی بیان داشت: در اصل بهسازی و نوسازی بافت فرسوده از چند طریق امکانپذیر است مشارکت مردم با مردم، مردم با بخش خصوصی و مردم با دولت که به هر شکل و صورت انجام شود دولت یک سری امتیازات برای آنها در نظر گرفته که از جمله میتوان به تسهیلات بدون سپرده اشاره کرد.
اسدی در پایان سخنانش با اشاره به مشکلاتی که در شهر همدان در راستای نوسازی بافت فرسوده وجود دارد، خاطرنشان کرد: مردم وقتی وارد عمل میشوند انتظاراتی نیز دارند از جمله تسهیلاتی که باید شهرداریها و شوراهای شهر در اختیار آنها قرار دهند که این دستگاهها خیلی در این زمینه با جدیت لازم وارد نشدهاند که اگر این امتیازات واقعاً داده شود اشتیاق و استقبال مردم در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده بیشتر میشود.
دیدگاه شما