به گزارش بهارانه به نقل از عصر ایران، شرایط کشور را اصولگرایان هم بحرانی میدانند و اعتقاد دارند که تداوم چنین وضعیتی کشور و مردم را با بحرانهایی جدی مواجه خواهد کرد. به همین دلیل این سؤال در اذهان عمومی به وجود آمده است که مجلس به عنوان نهاد نظارتی چه واکنشی به این شرایط خواهد داشت؟ برخی اصولگرایان می گویند باید دولت را تا پایان دوره اش "تحمل" کرد ولی برخی دیگر از برخورد قاطع و جلوگیری از استمرار خطا ، حمایت می کنند:
عوض حیدرپور ، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با عصرایران به این موضوع می پردازد:
ماجرا چیست که حامیان دیروز دولت ، امروز از "تحمل دولت" حرف میزنند؟
بحث تحمل بحثی انحرافی است که طرح شدنش اشتباه است. حکومت داری یعنی فرماندهی، پس اگر به نتیجه برسیم که کسی نمیتواند خواستههای نظام و کشور را برآورده کند باید بدون تعلل برکنارش کنیم.
به همین دلیل آنهایی که از تحمل حرف میزنند، اگر واقعا دولت را غیرقابل اصلاح میدانند باید برای استیضاح رئیس جمهور تلاش کنند. اصولگرایان نگران کشور هستند و به همین دلیل نمیتوانند چشمهای خود را روی واقعیت موجود ببندند.
البته احمدینژاد با حمایت و تلاشهای همین اصولگرایان به پاستور راه یافت.
ببینید! ما در سال ۸۴ با توجه به گفتههایش و برنامههایی که ارایه کرد، گمان میکردیم که او میتواند رییسی شایسته برای دولت جمهوری اسلامی باشد و ما را به آرمانهای اولیه انقلاب بازگرداند.
اما متاسفانه مواضع فعلی ایشان را کاملا بر خلاف منافع عمومی و مصالح ملی میدانیم. الان هم اعتقادمان بر این است که مجبور نیستیم که تا مردادماه سال آتی تحمل کنیم و اجازه بدهیم همچنان با کارهایش کشور را با تنشهای مختلفی مواجه کند.
اما خیلیها استیضاح و حتی مطرح شدن طرح سؤال از رییس جمهوری را در تضاد با اهداف نظام تلقی میکنند.
واقعا نمیدانم چرا برخی این طور میگویند. در حالیکه تأکید مقام معظم رهبری بر عقل گرایی و صلابت است و به همین دلیل نمیتوان گفت که با طرح سؤال مخالف هستند. ایشان که در مجلس اول هم تجربه نمایندگی را دارند، قطعا مطلوبشان این است که مجلس، مجلسی قدرتمند و با صلابت باشد.
اما مشاهدات نشان میدهد که مجلس اهل مداراست.
هیچ کس نمیتواند مجلس را با این اتهام مواجه کند. بنده به نمایندگی از نمایندههای مجلس نهم صریحا اعلام میکنم که مجلس واکنش مناسبی به تحرکات دولت نشان خواهد داد.
احمدینژاد در طول سه سال گذشته اشتباهات بزرگی داشته و هزینههای زیادی را به کشور تحمیل کرده است. مخصوصا در زمینه اقتصادی که مردم را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. آقای احمدینژاد باید بداند که اگر اشتباههای خود را برطرف نکند، اگر لازم باشد حتی در یک روز مانده از دولتش هم توسط مجلسیها استیضاح خواهد شد.
«حتی در یک روز مانده از دولتش هم توسط مجلسیها استیضاح خواهد شد.» تاکید من این است که این گفته شما ادعایی است که با واقعیتهای رفتاری مجلس همخوانی ندارد.
اصلا چنین چیزی را قبول ندارم و به شما هم توصیه میکنم که تا به این حد سیاه نمایی نکنید.
می خواهید برای نظرم مثالی بیاورم؟
حتما.
منتفی شدن استیضاح وزیر ورزش ؛ این اتفاق شما را به چه نتیجهای رساند؟
ببینید! مجلسیها ترجیح دادند در شرایطی که کشور و البته مردم درگیریهای زیادی مالی دارند، به جای پرداختن به مقوله ورزش انرژی خود را معطوف به اقتصاد بکنند.
هیچ کس نمیگوید که آفای عباسی مشکل ندارد. اتفاقا ما او را جزیی از حلقه انحرافی میدانیم و معتقدیم که برکناریاش باعث خواهد شد تا جریان انحرافی یک رای خود در دولت را از دست بدهد. با این حال تصمیم جمعی اینطور بود که فعلا بحث عباسی و وزارت ورزش را به حاشیه ببریم. البته به نظر من اشخاصی چون احمدینژاد و وزیر صنعت و تجارت استیضاح شان واجبتر است چون آنها حتما باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.
البته اصولگرایان هم باید پاسخگوی حمایتهای خود باشند.
ما در سال ۸۸ به اندازه سال ۸۴ از او حمایت نکردیم. با نگاهی به شاخص فلاکت در دورههای گذشته و مقایسه با امروز واقعا میتوان نتیحه گیری کرد که احمدینژاد تا چه میزان صلاحیت حضور در این جایگاه را نداشت. شاخص فلاکت در دوره هاشمی رفسنجانی ۶۰ بوده و دولت اصلاحات با عملکرد خود آن را به ۴۰ رسانده بود که دولت احمدینژاد این شاخص را در یکسال و نیم گذشته به یکصد رسانده است. ما از کجا میدانستیم که ایشان دلار به بازار تزرق میکند و همچنان ریال هم چاپ میکند. نقدینگی دوره آقای هاشمی ۲۰هزار میلیارد تومان بود و نقدینگی دولت اصلاحات ۴۰ هزار میلیارد دلار بود و احمدینژاد از سال ۸۴ به بعد این مقدار را به حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسید و در حالیکه جدول میزان نقدینگی در سایت بانک مرکزی وجود دارد، آمارهای غلط به مردم اعلام میشود در حالیکه یک برگ از جدول نقدینگی روی میز محمود احمدینژاد است.
سؤال مشخص این است که در قبال این دولت تکلیف چیست؟
برخورد صحیح ؛ حتی اگر قرار بر برکناری رییس جمهوری باشد.
دیدگاه شما