30. مهر 1391 - 5:16   |   کد مطلب: 1283
یکی از پزشکانی که در بیمارستان کالیفرنیا مشغول کار است، می‌گوید: بسیاری از بیماران با رعایت یک رژیم غذایی ساده پیشرفت خوبی در جریان درمان از خود نشان دادند.
 تحقیقات اخیر نشان داده است که اگر ۱۳ ماده غذایی را در برنامه غذایی خود قرار دهید، شاهد نتایج فوق‌العاده‌ای در وضع سلامت خود خواهید بود.

همه انسان‌ها می‌خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و صحیح از سلامت کامل برخوردار باشند، رژیم‌های غذایی گوناگونی نیز از سوی متخصصان تغذیه توصیه می‌شود که هر یک به نوبه خود مفید هستند، اما آیا می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی‌، تمام مواد مورد نیاز بدن را تأمین کرد و از سلامت و انرژی کافی برخوردار بود؟ پاسخ این سوال مثبت است.

یکی از پزشکانی که در بیمارستان کالیفرنیا مشغول کار است، می‌گوید: بسیاری از بیماران با رعایت یک رژیم غذایی ساده پیشرفت خوبی در جریان درمان از خود نشان دادند.

او ادامه می‌دهد: مهم نیست که شما قصد دارید از ابتلا به بیماری‌های قلبی، ضعف عضلانی یا سرطان پیشگیری کنید، زیرا تمام بدن یک سیستم واحد است و سلامت قلب به اندازه سلامت چشم یا پوست اهمیت دارد، پس با رعایت رژیم غذایی سالم و مفید به سلامت کل بدن کمک می‌کنید و نیاز ندارید برای سلامت هر عضوی یک رژیم غذایی خاص داشته باشید.

و اما این موادغذایی فوق العاده ۱۳ مورد هستند و عبارتند از: ۱- انواع لوبیا، ۲- زغال اخته، ۳- گل کلم، ۴- جو، ۵- پرتقال، ۶- کدوتنبل، ۷- ماهی آزاد، ۸- سویا، ۹- اسفناج، ۱۰- چای (سبز یا سیاه)، ۱۱- گوجه فرنگی، ۱۲- گردو، ۱۳- ماست.

به عقیده استیون پرت که یکی از محققان مواد غذایی است، وقتی شما این مواد را به رژیم غذایی خود بیفزایید، بسیاری از تغییراتی که در بدن ایجاد شده و منجر به بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، آلزایمر و برخی سرطان‌ها می‌شوند، متوقف شده و شما از بدنی سالم برخوردار خواهید بود.

نکته جالب دیگر این است که در هر نقطه از جهان که زندگی کنید، می‌توانید آن‌ها را مصرف کنید و غذاهایی نیستند که مصرف آن‌ها برای افرادی در مناطق خاص دشوار باشد و اما حالا بپردازیم به دلیل مصرف این گونه مواد:

*گردو: حاوی چربی خوب

گردو یکی از بهترین مواد غذایی است، حتی چرب‌ترین انواع آن حاوی روغن امگا ۳ است که بسیار مفید است؛ امگا۳ در ماهی آزاد نیز یافت می‌شود و ماهی آزاد برای سلامت قلب نیز مورد توجه است و می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد؛ اگر شما ۵ بار در هفته هر بار یک مشت گردو بخورید، علاوه بر مصرف کالری خوب از فواید آن نیز بهره‌مند می‌شوید.

* با زغال اخته به رژیم غذایی خود کمی هم رنگ بدهید

یک ضرب المثل می‌گوید: همیشه چیزهای خوب در بسته‌های کوچک هستند؛ زغال اخته نیز از جمله موادی است که شامل مواد مغذی گوناگون است؛ یعنی نمی‌توان گفت سرشار از یک نوع ماده مفید است، اما شامل ویتامین C، اسید فولیک، فیبر، کاروتن و صد‌ها ماده مفید دیگر است که در یک میوه خوش رنگ کوچک جمع شده است.

بورسی کلویدنس از محققان تغذیه است و عقیده دارد غذاهایی که رنگ دارند یعنی قرمز، سبز، بنفش و نارنجی هستند، موادی دارند که مانع ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند و در ضمن به حالت تعادل روحی، حافظه و قدرت تفکر نیز کمک می‌کنند.

بهترین راه برای اضافه کردن رنگ طبیعی به غذاهای مانند سوپ یا کباب استفاده از گوجه فرنگی است؛ در ساندویچ نیز از فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی و اسفناج یا جعفری تازه استفاده کنید؛ در میان روز از بادام، گردو، گل کلم و انگور به عنوان میان وعده غافل نشوید؛ انواع میوه‌ها نیز علاوه بر داشتن مواد مغذی، انرژی کافی نیز برای بدن تأمین می‌کنند.

*سویا و تأثیر خوب آن بر کلسترول

استفاده از سوی به این معنا نیست که تا حد ممکن از سس سویا در غذا‌ها استفاده کنیم، بلکه باید از انواع دانه‌های محتوی سویا بهره‌مند شویم؛ سویا یکی از موادی مفید برای قلب است، زیرا کلسترول را پایین می‌آورد و دارای فیبر و پروتئین فراوان نیز هست.

*جو و لوبیا، سرشار از فیبر

فیبری که در جو و لوبیا موجود است مانع بالا رفتن قند و کلسترول خون می‌شود و به تنظیم کار روده نیز کمک می‌کند.

مطالعات حاکی از آن است که غذاهایی شامل جو، لوبیا، برنج، میوه‌ها و سبزی به ویژه سیب منابع سرشار فیبر هستند که علاوه بر فواید خود بتدریج هضم می‌شوند و مانع بالا رفتن ناگهانی قند خون می‌شوند، در صورتی که نان و شیرینی‌ها چنین نیستند، منابع سرشار فیبر به کنترل وزن نیز کمک می‌کنند.

در ضمن مصرف ۵ تا ۹ وعده در روز از میوه‌ها و سبزی‌ها برای سلامت بسیار مفید است؛ از آنجا که انواع لوبیا سرشار از پروتئین است‌، می‌توان آن را به سوپ، سالاد و تخم مرغ نیز اضافه کرد.

*کلسیم و استخوان‌ها

ماست و دیگر محصولات لبنی با تقویت استخوان‌ها مانع شکستگی آن‌ها می‌شود؛ همچنین در سلامت دندان‌ها و کمک به انقباض عضلات و تنظیم ضربان قلب نیز مؤثر است.

احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز تأثیر دارد؛ مصرف روزانه حداقل یک هزار میلی گرم کلسیم نیز مانع افزایش وزن مریض می‌شود.

می‌توانید روز را با یک استکان چای آغاز کنید و یک لیوان شیر کم چرب و تازه به همراه تکه‌ای از نان گندم کامل برای صبحانه کافی است، با غذا ماست را فراموش نکنید و در میان روز نیز از هویج و میوه استفاده کنید.

از پنیر نیز برای رفع گرسنگی و تأمین انرژی می‌توانید استفاده کنید؛ مطمئن باشید اگر این ۱۴ غذا را در برنامه خود بگنجانید، علاوه بر سلامت کلی نیازی به رژیم‌های کاهش وزن نیز نخواهید داشت و از ظاهری شاداب‌تر برخوردار خواهید شد.

دیدگاه شما