به گزارش بهارانه به نقل از خبرگزاری فارس از بهار، حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله حاتمنیا بعد از ظهر امروز در شورای فرهنگ عمومی شهرستان بهار در محل کانون بانوان شهرستان بهار علل گرایش به مواد مخدر را عوامل فردی، خانه و خانواده و مسائل اجتماعی برشمرد و اظهار داشت: برای جلوگیری از گرایش افراد باید زمینهها را شناخت و راهبردهای خاص برای آن در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه ضعف اعتقادات دینی اعتیاد را بیشتر میکند، اضافه کرد: در آموزش و پرورش باید برنامههایی در راستای توانافزایی فردی و اجتماعی افراد تدوین شود چراکه سن گرایش به مواد مخدر رو به کاهش است.
امام جمعه شهرستان بهار تصریح کرد: یکی از مهمترین راهکارهای مبارزه با اعتیاد فعالیت در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد است که باید این فعالیتها نهادینه شوند و برای رسیدن به جایگاه مطلوب در حوزه پیشگیری باید از تمام ظرفیتهای این شهرستان استفاده شود.
وی به راهبردهای مقابله با گرایش به مواد مخدر اشاره کرد و گفت: راهبردهای اطلاعرسانی، آموزشی، حمایت اجتماعی، امنیتی و قضایی و قانونی از جمله راهبردها و رویکردهای مقابله با گرایش به مواد مخدر است.
حاتمنیا خاطرنشان کرد: خانواده یکی از مهمترین نهادهای اثرگذار در حوزه مقابله با مواد مخدر است و از همگسیختگی خانوادهها زمینه تهاجم همهجانبه را فراهم میکند.
وی استفاده از ظرفیتهای دینی و معنوی را برای مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی مهم دانست و تصریح کرد: باید از ظرفیتهای گسترده دینی و معنوی موجود در شهرستان در مسیر مبارزه با اعتیاد نهایت بهره را ببریم.
در ادامه فرماندار بهار گفت: شورای فرهنگ عمومی یکی از اثرگذارترین شوراها درجامعه است و باید اعضای این شورا به صورت عملیاتی وارد کار شوند چراکه امروز دشمن با هجمه سنگین فرهنگی وارد شده است.
نصرتالله گلکارزاده اظهار داشت: با وجود تلاشهای بسیار نهادهای درگیر، میل و گرایش به مواد مخدر در قشر فعال جامعه در حال افزایش است و رشد مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردانها، امکان کنترل را کمتر کرده است.
وی افزود: نوع برخورد با مصرفکننده صنعتی پروتکل خاصی ندارد این در حالی است که در دهه گذشته گرایش به مواد مخدر سنتی بیشتر بوده است.
فرماندار بهار بر لزوم برپایی نشستهای علمی و پژوهشی و کارگاههای آموزشی در راستای پیشگیری از اعتیاد در سطح مدارس، دانشگاهها، محلات شهری و روستایی، خانواده و محیط کار تأکید کرد.
دیدگاه شما