به گزارش بهارانه به نقل از فارس،مرتضی متولیزنگنه، با بیان اینکه بر اساس نیت مرحوم شیخ علی خان زنگنه درآمد موقوفات وی باید صرف حوزه علمیه شبانهروزی زنگنه شود، اظهار داشت: در سال گذشته مبلغ 120 میلیون تومان از درآمد این موقوفه در حوزههای مختلفی چون پرداخت حقوق خادمین، اساتید، کادر اداری و ... هزینه شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر موقوفه زنگنه دارای 140 مستأجر در مرکز شهر همدان است، عنوان کرد: این تعداد مستأجر در راسته مظفریه، زنگنه، سبزهمیدان و چند نقطه مرکزی بازار قرار دارند.
متولی موقوفه شیخ علیخان زنگنه گفت: علاوه بر این عرصه و اعیان شش روستا از توابع شهرستان بهار نیز جزء موقوفات مرحوم زنگنه است که شامل روستاهای هارونآباد، خوشاب سفلی، خوشاب علیا، حسن قشلاق و دو مزرعه زراعی بوده و در مجموع دارای 325 مستأجر است.
وی با تأکید بر اینکه هدف مرحوم زنگنه از نیت خود، ترویج دین اسلام و فرهنگسازی اسلامی و پرورش عالمان بزرگی در حوزه دین بوده،اظهارداشت: مدرسه زنگنه با مساحت 7 هزار متر و زیربنای 5 هزار و 500 متر در سه طبقه شامل 90 حجره برای سکونت طلاب و پنج کلاس درس است.
متولیزنگنه با بیان اینکه هماکنون 170 طلبه از پایه یک تا پنج در این مدرسه تحصیل میکنند، افزود: مدرسه شبانهروزی علمیه زنگنه دارای امکاناتی مانند مسجد، سالن اجتماعات، کتابخانه، سالن غذاخوری و سایت کامپیوتری است.
وی با اشاره به آثار وقف در زندگی دنیوی و اخروی انسان نیز ابراز داشت: افراد ثروتمندی که از مال خود در راه خدا هزینه میکنند در واقع باقیاتالصالحات برای آخرت خود اندوختهاند.
متولی موقوفه شیخعلیخان زنگنه در ادامه به برخی از مشکلات موقوفات از قبیل پرداخت نشدن به موقع اجاره بهای موقوفات اشاره کرد و گفت: برخی دستگاهها و سازمانها در حمایت از موقوفات و متولیان کوتاهی میکنند در حالی که موقوفات و درآمد آن میتواند در حل بسیاری از مشکلات جامعه مؤثر واقع شود.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه هم اکنون ناظر شرعی موقوفات زنگنه آیتالله محمدی و آیتالله موسوی اصفهانی هستند.
موقوفات مرحوم شیخ علی خان زنگنه در سال 1100 هجری قمری 320 سال پیش وقف شده است.
دیدگاه شما