حاجیه پناهی زاده تولید کننده ی زعفران
به گزارش بهارانه، با تحقق این شعار در عرصه ملی، ما می توانیم در بسیاری از نیاز های جامعه ، خودکفا و مستقل از واردات کالاهای خارجی شویم. اما در این بین با نزدیکی به پایان سال 91چقدر از این شعار تحقق یافته است؟
با کمی دقت در محیط اطرافمان متوجه می شویم که تنها مردم به ندای رهبر فرزانه خود لبیک گفته و در جهت تحقق این شعار چه بسا بسیار ناچیز و اندک اما دست به کار شده، و به طور عملی وارد کار شدند.
اما می بینیم که مردم دست به تولید ملی زدند اما از حمایت مسئولین در عرصه کار و سرمایه ایرانی بهره ای نبردند. در زیر مصاحبه ای داریم با یکی از تولید کنندگان کوچک که به تناسب امکانات در دسترسش، کارش بسیار ارزشمند است.
حاجیه پناهی زاده مادر 60 ساله ای که در کنار کار خانه داری به فعالیت کشاورزی در کنار همسرش می پردازد و اکنون یکی از افراد موفق در زمینه تولید زعفران در همدان است. وی که در دوران جنگ تحمیلی نیز از فعالان پشتیبانی جنگ در جهت جمع آوری آذوقه بوده از اهالی روستای آبرومند شهرستان بهار است. در مصاحبه ای کوتاه از فعالیت های خود می گوید:
من از سال 79 بعد از اینکه مروج جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص کشت زعفران در روستا صحبت کرد شروع به کار کردم. در ابتدا کسی قبول نمی کرد که زعفران بتواند محصول خوبی در اینجا بدهد. اما با توکل به خدا در اولین کشت خود، 200 متر از زمین های کشاورزی را به کشت زعفران اختصاص دادم.
وی در خصوص علاقه زیاد خود به کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی با توجه به سن بالای خود اشاره کرد و گفت: بعد از گذشت 8 سال از اولین کشت، مساحت زیر کشت خود را افزایش دادیم ، و به نیم هکتار رساندیم و مرور با عنایت خدا برداشت محصول افزایش یافت تا اینکه در سال جاری با برداشت نیم کیلو از نیم هکتار، به بیشترین برداشت از زمین در طول چند سال رسیدیم.
زعفران تولیدی حاجیه خانم
این زن کشاورز در خصوص نحوه آبیاری گفت: یکی از مزایای زعفران نسبت به سایر محصولات این است که آب کمی مصرف می کند. در فصل بهار تا 15 روز بعد از تابستان هفته ای یک بار آب می دهیم و در فصل تابستان که فصل کم آبی است به هیچ آبی نیاز ندارد. دو هفته قبل از برداشت هفته ای یک بار آب می دهیم و بعد از دو هفته برداشت می کنیم.
حاجیه پناهی زاده در خصوص میزان اشتغال زایی گفت: در هنگام برداشت و همچنین در هنگام وجین به کارگر زیادی نیازمندیم. زیرا زعفران گیاهی است که علف هرز زیادی در اطرافش می روید و برای رشد بهتر و افزایش محصول باید همیشه علف های هرزش را به طور دستی و با دقت فراوان جهت آسیب نرسیدن به پیاز گیاه از بین برد. به همین دلیل اگر از حمایت و همکاری دولت بهره مند می شدیم می توانستیم سطح زیر کشت را افزایش دهیم که از این طریق موجب اشتغال زایی بیشتر برای هم روستایی های خود می شدیم. در طول سالهای گذشته پیاز زعفران را به روستاهای زاغه و سنگستان فرستاده و نحوه کاشت و برداشت را برای آنها گفته ام که از این طریق افرادی مشغول به کار شده اند.
علف های هرزی که نیاز به وجین مداوم دارد
وی به نداشتن اعتبار لازم اشاره کرد و گفت: کشت این محصول سودآوری خوبی دارد، اما عدم حمایت دولت باعث شده تا بخش قابل توجهی از درآمد صرف کارگران شود زیرا در حال حاضر نیز که فصل زمستان است گیاه اصلی زعفران سبز بوده و علف های هرز اطراف آنرا گرفته که همیشه باید وجین کرد، که این امر نیازمند صرف هزینه های برای کارگر است.
حاجیه پناهی زاده در خصوص نحوه فروش زعفران هایش گفت: پس از بسته بندی با ترازوی مخصوص به طور مستقیم زعفران ها را به فروش می رسانم.
در پایان نیز به همراه حاجیه خانم و همسرش حاج اسکندر شهبازی به بازدید زمین رفتیم تا از نزدیک مشکلاتشان را ببینیم.
حاجیه خانوم به همراه همسرش حاج اسکندر شهبازی
مساحت زیر کشت زعفران در مزرعه حاجیه خانم
بخشی از زمین که وجین شده و بوته های زعفران به خوبی مشخص است
دیدگاه شما