به گزارش بهرانه به نقل از مرآت، علی لاریجانی در نشست خبری با خبرنگاران خارجی در دهلی نو افزود : ما موضوع پنهانی نداریم و مساله هسته ای با مذاکره قابل حل است اما این طرف های مقابل هستند که بهانه تراشی می کنند و میز مذاکره را ترک می کنند
وی در پاسخ به سووال یکی از خبرنگاران درباره همکاری های تجاری و اقتصادی بین ایران و هند گفت: هند در زمینه همکاری های تجاری و اقتصادی به ویژه درباره منطقه چابهار پیشنهادهای خوبی ارایه کرده است.
لاریجانی با اشاره به تلاش برخی قدرت ها برای جلوگیری از گسترش روابط دو کشور گفت: کشورها بر اساس منافع خود عمل می کنند و امروز قدرت های متعددی در صحنه بین المللی بازیگر هستند.
دکتر لاریجانی درباره اوضاع منطقه ای و تحولات سوریه گفت: ایران از ابتدا از انقلاب های منطقه علیه حکومت های دیکتاتوری حمایت کرده و ما این انقلاب ها را دمکراتیک می دانیم و این انقلاب ها با فلسفه انقلاب اسلامی ایران همخوانی دارد اما در مورد سوریه موضوع متفاوت است.
وی افزود: در موضوع سوریه ما از اصلاحات دمکراتیک در چارچوب روش های درست از جمله گفتگو بین گروهها حمایت می کنیم اما ارسال اسلحه و تروریسم ، روش مناسبی برای برقراری دمکراسی در سوریه نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به کشتار هزاران نفر از سوی تروریست ها در سوریه گفت: ما با کشتار انسان ها از هر طرف مخالف هستیم و دمکراسی با اسلحه و تانک را درست نمی دانیم.
وی افزود: شرایط حال حاضر سوریه نشان می دهد مساله چیز دیگری غیر از دمکراسی است.
دکتر لاریجانی تاکید کرد: در مساله سوریه گفتگو تنها راه حل است و هرچه انتخابات مردم نتیجه داد باید همه قبول کنند.
دکتر لاریجانی در پاسخ به پرسشی درباره دخالت های نظامی خارجی در برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی گفت: دخالت خارجی در این کشورها از جمله در سوریه و بحرین جواب نمی دهد.
رییس مجلس شورای اسلامی درباره افغانستان نیز گفت: منطقه به یک افغانستان امن نیاز دارد و همه باید به این امر کمک کنند.
نگاه مشترک ایران و هند در مسایل منطقه و روابط دو جانبه
دکتر علی لاریجانی در آغاز این نشست از هند به عنوان کشور دوست ایران نام برد و گفت: از اینکه هند در مسیر توسعه گام های خوبی برداشته است خوشحال هستیم.
وی با اشاره به سفرش به دیدارش با مقامات بلندپایه هند گفت: ایران و هند نگاهی مشترکی در مسایل منطقه ای و روابط دوجانبه دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرابت فرهنگی مردم ایران و هند گفت: این علاقه مندی می تواند سبب برداشتن گام های بلندتر بین دو کشور شود.
وی همچنین گفت: توسعه روابط تجاری ، چگونگی سرمایه گذاری های مشترک ، روابط پارلمانی و رایزنی درباره مسایل مهم منطقه ای از موضوع های گفتگوهای دو طرف بوده است.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه استراتژی جمهوری اسلامی ایران مسیر روشنی را طی می کند ، افزود: در دنیای امروز دوره ی زورگویی و قلدری در صحنه بین المللی به سر آمده است و باید به فرهنگ های مختلف احترام گذاشت.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اشغال افغانستان و عراق گفت: ما از ابتدا با اشغال این کشورها مخالف بودیم و در نهایت نیز مشخص شد حمله به این کشورها جز افزایش مشکلات نتیجه ای درپی نداشته است.
وی افزود: پیام این مسایل این است که کشورهای زورگو شرایط منطقه را درست تشخیص نمی دهند و شرایط حاضر حاصل تصمیم های غلط آنها است.
رییس مجلس شورای اسلامی درباره مبارزه با تروریسم گفت: جنگ ، شیوه مناسبی برای مبارزه با تروریسم نیست.
وی افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران این است که همزیستی مسالمت آمیز با پیروان ادیان داشته باشیم.
دکتر لاریجانی در پاسخ به پرسشی درباره میزان تاثیر تحریم ها بر ایران گفت: ایران ظرفیت های خوبی برای مقاومت از جمله ، نیروی انسانی متخصص ، فناوری های جدید و پیشرفته ، موقعیت ژئوپولوتیک ممتاز ، ذخایر نفت و گاز خوب دارد و ما خیلی از این بابت نگرانی نداریم و قادر هستیم نیازهای اقتصادی خود را خود تامین کنیم که در این زمینه باید بر توان ملی خودمان بیشتر اتکا کنیم.
وی تاکید کرد: ما از این مرحله عبور می کنیم.
دیدگاه شما