6. فروردين 1392 - 14:50   |   کد مطلب: 3843
بوتاکس یکی از معروف‌ترین روش‌های زیبایی در جهان است که سودی چند میلیون دلاری برای شرکت‌های سازنده به همراه دارد. شرکت تولیدکننده بوتاکس، Allergan از ارائه توضیحات درباره آزمایش روی حیوانات سکوت کرده و آن را محرمانه خوانده است.

 

به گزارش بهارانه به نقل از افکارنیوز، بسیاری از محصولات آرایشی قبل از تولید نهایی، روی چشم، بینی، دهان و دستگاه گوارشی حیوانات آزمایش می‌شوند تا پزشک‌ها واکنش‌های آلرژی‌زا و غیره را متوجه شوند.

هفته گذشته اتحادیه اروپا قانونی مبنی بر ممنوعیت انجام آزمایش لوازم آرایشی روی حیوانات را تصویب کرد. بنابراین قانون، شرکت‌های تولید کننده لوازم آرایشی نباید محصولاتی را که مواد آن روی حیوانات آزمایش شده را به بازار عرضه کنند.

* آزمایش لوازم آرایشی روی حیوانات با چه هدفی صورت می‌گیرد؟

آزمایش لوازم آرایشی و زیبایی روی پوست حیوانات همواره با مناقشات فراوانی روبرو بوده است. گرچه روش‌های جایگزین بسیاری وجود دارد اما بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، آزمایشات ایمنی مواد خود را به طرز بیرحمانه‌ای روی حیوانات انجام می‌دهند.

به گزارش سازمان جامعه انسانی آمریکا، این آزمایش‌ها شامل تست مسمومیت‌های عمومی، حساسیت چشم و پوست و جهش‌زایی می‌شود.

پس از ۱۳ سال بحث و مجادله در اتحادیه اروپایی آزمایش مواد سمی آرایشی روی حیوانات در اروپا متوقف شد، اما در طول این سال‌ها کشورهایی نظیر فرانسه و انگلیس هنوز هم از سرمداران آزمایشات حیوانی در جهان به شمار می‌روند. در آمریکا هم که بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید کننده‌ لوازم آرایشی دنیا در آن حضور دارند،آزمایش مواد آرایشی روی حیوانات امری رایج است، به‌طوری که شرکت L’Oreal، غول آرایشی دنیا نسبت به ممنوعیت فروش لوازم آرایشی که روی حیوانات تست شده‌اند اعتراضات بسیاری کرد.

تست لوازم آرایشی روی حیوانات نوعی سوء استفاده از آن‌ها است که به قصد اطمینان از اثر بخشی و ضد حساسیت بودن لوازم آرایشی در انسان انجام می‌شوند. به خاطر آسیب‌هایی که به حیوانات آزمایشی وارد می‌شود، سال‌هاست فعالان حقوق حیوانات با شرکت‌های تولید کننده این لوازم مبارزه کرده‌اند، اما به خاطر نفوذ این شرکت‌ها در دولت‌های اروپایی و آمریکا به موفقیت چندانی دست نیافته‌اند.

بسیاری از محصولات آرایشی قبل از تولید نهایی روی چشم، بینی، دهان و دستگاه گوارشی حیوانات آزمایش می‌شوند تا پزشک‌ها واکنش‌های آلرژی‌زا و غیره را متوجه شوند، اما حیواناتی که در این آزمایش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، یا کور شده و در نهایت در اثر خفگی تلف می‌شوند.

به گزارش Animalaid، سالانه حدود ۳۸ هزار حیوان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحت آزمایش مواد آرایشی قرار می‌گیرند.

اگر چه روش‌های جایگزین بسیاری بوجود آمده‌اند اما بسیاری از کارخانه‌های آمریکایی تولید کننده لوازم آرایشی مانندUnilever، Clorox، Church& Dwight ،Johnson & Johnson و دیگران به مسموم کردن و آسیب زدن به حیوانات در تست‌های آزمایشگاهی ادامه می‌دهند.

حیواناتی مانند موش، خوکچه هندی و بویژه خرگوش به زور مواد شیمیایی زیادی را می‌بلعند یا بو می‌کنند و یا روی صورت و چشم آن‌ها تزریق می‌شوند.

اعتیاد میمون‌ها، تغییر شکل صورت گربه‌ها و سگ‌ها، نابینایی خرگوش‌ها، ایجاد تومورهایی به بزرگی بدن خود موش و غیره نتیجه بسیاری از این آزمایش‌های غیر انسانی است.

بنا بر این گزارش، دولت آمریکا از بسیاری از آزمایش‌های بیرحمانه روی حیوانات حمایت مالی کرده و اگر چه راه‌های موثر جایگزین زیادی در دسترس هستند، اما میلیون‌ها حیوان در آزمایشگاه‌های این کشور تلف می‌شوند.

به گزارش PETA، سازمان حمایت از رفتار اخلاقی با حیوانات ، بیش از ۷ هزار ماده شیمیایی در لوازم آرایشی استفاده می‌شود و در حالی که اتحادیه اروپا آزمایش بیش از ۴۰۰ ماده شیمیایی روی حیوانات را ممنوع کرده، اما آمریکا تنها ۱۴ مورد را محدود کرده است.

مقادیر بسیاری از پودرهای صورت، انواع رنگ مو گاهی اوقات برای آزمایش سمی نبودن آن‌ها به خورد حیوانات داده می‌شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی NJ، بسیاری ازشرکت‌های مهم تولید لوازم آرایشی از حیوانات استفاده می‌کنند تا امنیت محصولات خود را آزمایش کنند.

بنابراین گزارش؛ مصرف کننده‌ها باید محصولاتی را که از حیوانات در آزمایش‌های خود استفاده می‌کنند را تحریم کنند.

تست‌هایی که در آزمایشگاه‌های این شرکت‌ها انجام می‌شوند برای حیوانات بسیار دردناک بوده و در بسیاری از موارد منجر به مرگ آن‌ها می‌شود. حتی اگر حیوانات در این شرایط سخت تلف نشوند، بی مصرف بوده و توسط مسئولان آزمایشگاه‌ها تلف می‌شوند. گفته می‌شود سالانه حدود ۲۵ میلیون حیوان تنها در آمریکا در تست‌های آزمایشگاهی تلف می‌شوند.

تمام حیوانات از میمون گرفته تا موش آزمایشگاهی در انواع تست‌های لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال سایه چشم و دیگر انواع آرایش‌های چشم روی چشم خرگوش‌ها انجام می‌شود تا میزان حساسیت مواد به پلک چشم‌های حساس آزمایش شود که در بسیاری از موارد به کوری خرگوش منجر خواهد شد.

در گذشته آزمایش‌های این چنینی روی حیوانات تا حدودی قابل توجیه بود زیرا در برخی از موارد، مواد مسموم باعث نابینایی و یا حتی مرگ برخی مصرف‌کننده‌ها می‌شد. اما در این دوره و با وجود بسیاری از راه‌های جایگزین اعمال چنین آزمایش‌هایی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

* انواع آزمایش‌های لوازم آرایشی

تست Draize یا مسمومیت حاد

این تست در سال ۱۹۴۴ توسط اداره دارو و غذای آمریکا ابداع شد. تست مسمومیت حاد عمدتا در آزمایش لوازم آرایشی انجام می‌گیرد. حدود ۰.۵ میلی‌لیتر از ماده شیمیایی به چشم یا پوست حیوان تزریق شده و منتظر تاثیرات آن روی بدن حیوانات می‌شوند.

برای اعمال تغییرات روی بدن حیوانات باید ۱۴ روز صبر کرد. در این مدت، نشانه‌های این تست، قرمزی پوست، تورم، کوری و تخلیه بدن است. خرگوش و سگ از مهمترین حیواناتی هستند که در این آزمایش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر محصول آسیبی به حیوان نرساند که در اکثر موارد می‌رساند، حیوان دوباره مورد استفاده قرار گرفته یا اینکه آسیب دیده و تلف می‌شود.

تست حساسیت چشم

در این تست، تاثیرات نفوذ مواد آرایشی داخل چشم آزمایش می‌شود. برای انجام این کار، مقداری از مواد آرایشی را وارد چشم خرگوش می‌کنند که در بیشتر موارد باعث کوری حیوان می‌شود. این آزمایش هر ۲۴، ۴۸ و ۷۲ دو ساعت به مدت ۷ روز انجام می‌شود.

مسمومیت حاد خوراکی

ماده آزمایشی از طریق لوله غدا خوری به زور وارد گلوی موش شده که باعث استفراغ، خونریزی داخلی، فلج شدن اعضای بدن و حتی مرگ این حیوان می‌شود.

هدف این آزمایش تعیین مقدار موادی است که باعث مرگ نیمی از حیوانات آزمایش شده در طی ۱۴ روز می‌شود.

مسمومیت از طریق استشمام

موش خرمایی یا میمون را به زور وارد یک لوله بسیار تنگ می‌کنند تا ماده مورد آزمایش را بو کند. آثار آزمایش پس از ۱۴ روز روی حیوان پدیدار می‌شود که منجر به مرگ بیش از نیمی از حیوانات آزمایشی می‌شود.

طبق گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده اند، سالانه بین ۱۴ تا ۷۰ میلیون حیوان در تمام دنیا تحت تست‌های آزمایشی قرار می‌گیرند که بسیاری از آن‌ها می‌میرند.

* آزمایشگا‌ه‌های مخفی بوتاکسدر انگلیس

بوتاکس محصول پیشروی جراحی‌های زیبایی است که برای اولین بار توسط شرکت Allergan آمریکا در کالیفرنیا تولید شد. مجوزی که انگلیس برای ساخت بوتاکس دریافت کرده است شرکت‌ها را ملزم می‌کند که هر کدام از این بوتاکس‌ها باید ابتدا روی موش‌های آزمایشگاهی تست شوند.

بوتاکس یکی از معروف‌ترین روش‌های زیبایی در جهان است که سودی چند میلیون دلاری برای شرکت‌های سازنده به همراه دارد. شرکت تولیدکننده بوتاکس، Allergan از ارائه توضیحات درباره آزمایش روی حیوانات سکوت کرده و آن را محرمانه خوانده است.

به گزارش دیلی‌میل، آزمایشگاه‌های انگلیس حیوانات را در معرض آزمایش‌های سمی LD۵۰ قرار می‌دهند که موجب مرگ آن‌ها می‌شود.

بر اساس اطلاعاتی که موسسه Animal Aid بدست آورده است، دولت انگلیس از فروش سم بوتولینیوم مورد نیاز تولید بوتاکس به شرکت‌های لوازم آرایشی سود مستقیم می‌برد.

بنا بر این گزارش، گروه‌های حقوق حیوانات درخواست تحریم بوتاکس را کرده‌اند، زیرا هر ذره آن روی موش‌های آزمایشگاهی تست می‌شود. این نوع محصولات شامل ممنوعیت آزمایش محصولات آرایشی روی حیوانات نمی‌شوند زیرا در ابتدا به عنوان دارو از آن استفاده شده است.

پایگاه انگلیسی دیلی‌میل در تحقیقاتی دریافت، موسسه زیبایی HPA،که آزمایشات موش‌های آزمایشگاهی را انجام می‌دهد، از دربار سلطنتی انگلیس میلیون‌ها دلار دریافت می‌کند.

به گزارش پایگاه Archive، سال ۲۰۰۵، فردی به نام Keith Mann به دلیل حمله به آزمایشگاه‌های wickham در شهر همپشایر به ۶ ماه زندان محکوم شد. این فرد با نفوذ به آزمایشگاه‌های Wickham، مدارکی مبنی بر آزمایش ماده‌ای سمی Botulin Toxin) BOTOX) روی حیوانات که باعث مرگ نیمی از آن‌ها می‌شود را کشف کرده بود. نکته جالب توجه این است که دادگاه اجازه قرائت مدارک علیه آزمایشگاه ویکهام را نداد و آقای Mann مجرم شناخته شد.

در میان حیوانات آزمایشگاه‌های این شرکت حدود ۱۰۰ خرگوش وجود داشتند که از آن‌ها برای انجام آزمایش‌های عوارض جانبی لوازم آرایشی و برخی مواد دارویی استفاده می‌شود.

برای آزمایش لوازم آرایشی در این آزمایشگاه از روش LD۵۰‌ استفاده می‌شود؛ مقدار معینی از یک سم که اگر روی یک عده از حیوانات آزمایشگاهی مورد مصرف قرار گیرد به طور متوسط ۵۰ درصد از آن‌ها از بین می‌روند. این یعنی تزریق ماده سمی به شکم حیوانات و افزایش دوز آن باعث مرگ نیمی از حیوانات می‌شود. نیمی دیگر از حیوانات که زنده می‌مانند یا با گاز خفه می‌شود و یا گردن ان‌ها شکسته می‌شود.

البته این روش آزمایش در سال ۱۹۹۹ ممنوع شد، اما برخی از شرکت‌های انگلیسی همچنان از این روش استفاده می‌کنند.

به گزارش سازمان لوازم آرایشی اتحادیه اروپایی، سالانه بیش از ۵ میلیارد محصول آرایشی در بازار اروپا فروخته می‌شود.

* بی‌اهمیتی دولت آمریکا به حقوق حیوانات آزمایشگاهی

به گزارش واشنگتن‌تایمز، در حالی که اتحادیه اروپا انجام آزمایش‌های آرایشی روی حیوانات را ممنوع اعلام کرده است، دولت آمریکا هیچ اقدامی در این باره انجام نمی‌دهد. بر اساس تحقیقاتی که این روزنامه آمریکایی انجام داده است صدها میلیون حیوان در این کشور در ‌آزمایشاتی مانند بوتاکس که آزمایش‌های جایگزین آن هم وجود دارد کشته می‌شوند.

بنا بر این گزارش، هر ساله پزشک‌های آمریکایی بیش از ۳ میلیون دوز بوتاکس به بیمارهای خود تزریق می‌کنند. البته قبل از تزریق به پوست انسان، این ماده سمی خطرناک روی حیوانات آزمایش می‌شود.

براساس گزارش واشنگتن‌تایمز، دولت آمریکا به جای حمایت از کمپین‌های مبارزه با آزمایش لوازم آرایشی روی حیوانات، سدی شده و به حمایت کارخانه‌ها پرداخته است.

به گزارش فوربز، دولت چین یکی از دولت‌هایی است که آزمایش‌های حیوانی را برای محصولات زیبایی فروخته شده در این کشور الزامی می‌داند، از اینرو شرکت‌های آمریکایی نظیر L’oreal و Avon فرصت را مناسب دیده و بدون هیچ شکایتی در چین فعالیت می‌کنند.

L’oreal

اورئال بزرگ‌ترین شرکت زیبایی دنیا و آرایشی یکی از برندهای معروف لوازم آرایشی در آمریکا است که آزمایش‌های خود را روی حیوانات انجام می‌دهد. به گزارش lorealinoa، با وجود دسترسی به راه‌های جایگزین، اورئال در ظلم و ستم به حیوانات رتبه اول را دارد.

بنا بر این گزارش اورئال، آزمایش‌های خود را روی حیواناتی مانند موش، خرگوش، سگ و گربه استفاده می‌‌کند، اما به نظر می‌رسد این شرکت علاقه خاصی به خرگوش‌ها دارد، زیرا آن‌ها تنها حیواناتی هستند که بدون کمک آب نمی‌توانند مواد شیمیایی را از چشم خود بیرون کنند.

تخمین زده می‌شود تنها در سال ۲۰۱۰، ۲.۵ میلیون حیوان در فرانسه در تست‌های آرایشی مورد استفاده قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، اورئال برزگ‌ترین مانع ممنوعیت آزمایشات حیوانی در آمریکا است. قرار بود تا سال ۲۰۱۳ اورئال آزمایشات حیوانی خود را کنار بگذارد، اما غول لوازم آرایشی دنیا آزمایش‌های حیوانات خود را به کارخانه‌های زیرمجموعه خود واگذار کرده است.

اورئال به همراه دو شرکت دیگر آمریکایی یعنی Mary Kay, و Avon مصحولات حیوانی خود را در بازار پرفروش چین که این آزمایشات ممنوع نیست صادر می‌کند.

فساد اورئال آنقدر زیاد است که کمپینی مبنی بر توقف آزمایشات غیر انسانی این شرکت روی حیوانات تشکیل شده است.

شرکت Avon

او’ن حدود ۹۰۰۰ محصول آرایشی در سال ۲۰۱۱ در ۱۰۰ کشور جهان به فروش رساند که حدود ۰.۳ درصد آن‌ها روی حیوانات تست شده بودند. تعداد حیوانات تست شده می‌تواند به هزاران مورد برسد.

در سال ۱۹۸۹ این شرکت اعلام کرد تا انجام آزمایش روی حیوانات در محصولات خود را متوقف کند. اما در سال ۲۰۱۲ مری‌کی مجددا به این عمل روی آورده است، زیرا دولت چین الزام کرده است که محصولات آرایشی باید روی حیوانات تست شده باشند.

به گزارش دیلی‌میل، سالانه حدود ۲۰ هزار خرگوش و ۲۴۰ هزار موش در آزمایشگاه‌ها جان خود را از دست می‌دهند.

* اعتراضات جهانی نسبت آزمایشات لوازم آرایشی روی حیوانات

همواره کمپین‌ها و اعتراضات گوناگونی در سراسر جهان نسبت به آزمایش‌های بی‌رحمانه لوازم آرایشی روی حیوانات وجود داشته است، به‌طوری که ممنوعیت اخیر تولید این محصولات در اتحادیه اروپا بر اثر فشارهای این گروه‌ها بوده است.

دیدگاه شما