به گزارش بهارانه، فعالیتهای هسته ای ایران از سال 1335 تحت عنوان «مرکز اتمی دانشگاه تهران» با آغاز به کار راکتور 5 مگاواتی تهران شروع شد. در این سال سازمان انرژی اتمی ایران (A.E.O.I) به منظور تولید 23 هزار مگاوات برق هسته ای و توسعه علوم و فنون هسته ای ایجاد و متعهد به ساخت 4 نیروگاه هسته ای در بوشهر و دارخوین، 4 نیروگاه در اصفهان و استان مرکزی و ایجاد چندین نیروگاه و تاسیسات هسته ای در مکانهای مختلف کشور شد.
با پیروزی انقلاب اسلامی تمرکز بر استقلال ایران در زمینه فعالیت های هسته ای دستورکار جدی قرار گرفت. جمهوری اسلامی از سال63 به طور جدی عزم خود را برای دستیابی به فنآوری هستهای جزم کرد. این تلاشها از سال ۱۳۶۴ تا حدود سال ۱۳۷۶ موجب گردید که ایران بتواند به نقشههایی که در ساخت دستگاههای سانتریفوژ کاربرد دارند و نقشههای مربوط به راکتور آب سنگین دسترسی پیدا کند. افتخارات بسیاری در طول بیش از 30 سال فعالیت محققان کشور پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با توسعه این فناوری در حوزه های سلامت، کشاورزی و فیزیک هسته ای حاصل شد. ایران پس از دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای علیرغم توطئهها و تحریمها دستاوردها و نتایج چشمگیری از این انرژی داشته تا آنجایی که اکثر مردم جهان و دولتمردان تحریمهای علیه ایران را بی نتیجه دانسته و موافق داشتن انرژی صلح آمیز هستهای ایران هستند.
به دنبال این موفقیتها و دستیابی محققان کشور به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز از سال 86 روز« 20 فروردین ماه روز جشن هستهای» نامگذاری شد و در پی تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این روز در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته ای نام گرفت.
مراسم روز ملی فناوری هسته ای امسال (سال 92) نیز قرار است امروز با حضور «محمود احمدی نژاد» رییس جمهوری و مقامات ارشد کشوری و لشگری برگزار شود و باید دید کدام دستاوردهای دیگر صنعت هسته ای کشور اعلام می شود
جدول زیر مروری دارد بر مهمترین دستاوردهای محققان کشور در حوزه فناوری هسته ای طی چند سال اخیر!
منبع:نامه
دیدگاه شما