ژنرال دمپسي رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا اخيرا تصريح كرده بود آمريكا حاضر نيست همدست اسرائيل در حمله به ايران تلقي شود. روز گذشته نيز روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارونوت از پيغام محرمانه آمريكا به ايران خبر داد مبني بر اينكه «واشنگتن از حمله تل آويو به تاسيسات هسته اي ايران حمايت نمي كند» و «شما هم پايگاه هاي ما در خليج فارس را تهديد نكنيد». اين گزارش يديعوت آحارونوت از سوي جي كارني سخنگوي كاخ سفيد تكذيب شد. اما رابرت باير افسر سابق سيا به بي بي سي گفت بعيد نيست آمريكا چنين كرده باشد.
در همين حال به گفته يك مقام اسرائيلي، آمريكا با تجاربي كه از عراق اندوخته است خود را با ايران درگير نمي كند.
گيورا آيلند مشاور قبلي امنيت ملي رژيم صهيونيستي اعلام كرد «احتمال مشاركت آمريكا با اسرائيل در حمله عليه تاسيسات هسته اي ايران بسيار ضعيف است.» وي افزود: آمريكا تا بحال به دليل فعاليت هسته اي به كشوري حمله نكرده و معمولا زماني اقدام نظامي مي كند كه منافعي برايش داشته باشد. آمريكا تاكنون نتوانسته از بحران عراق و افغانستان خلاص شود پس به هيچ وجه مايل نيست خود را با مشكل بزرگي همچون ايران درگير كند و دردسري تازه براي خود بيافريند.
همزمان رسانه هاي صهيونيستي نظير معاريو و راديو اسرائيل از وخامت روابط با آمريكا و كشورهاي غربي خبر مي دهند. نتانياهو در آخرين جلسه كابينه خود با تلخي تمام گفته است: گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي گفته هاي پيشين مرا تاييد مي كند كه تحريم ها اثري بر اقتصاد ايران ندارند و مانع از پيشرفت در برنامه اتمي نمي شوند و موجب گرديده كه مقامات ايران از گفت وگو با ابرقدرت ها سوءاستفاده كنند و فرصت لازم را براي پيشرفت در برنامه اتمي خود به دست مي آورند.بايد حقيقت را گفت و آن اينكه جامعه بين المللي يك خط قرمز روشن براي ايران تعيين نمي كند و حكومت تهران نيز فكر مي كند كه جامعه بين المللي قاطعيت ندارد.
وي با انتقاد از حضور نمايندگان 120 كشور جهان در نشست جنبش عدم تعهد در تهران گفت: آنها موضوع نابودي اسرائيل را از زبان سران ايران شنيدند و از جاي خود تكان نخوردند و هيچ كس بلند نشد و سالن را ترك نكرد.
در همين حال روزنامه معاريو در گزارشي كه به سخنان نتانياهو مي پرداخت، نوشت: بحران اعتماد ميان آمريكا واسرائيل بر سر ايران شكل گرفته است.
از سوي ديگر داني ابالون معاون وزير خارجه اسرائيل در صفحه فيس بوك خود نوشت: رژيم اسلامي خيلي وقت است كه از تمام خط قرمزها عبور كرده و ما هر اقدامي را كه بر مشروعيت اين رژيم مي افزايد، محكوم مي كنيم. ديدار دبيركل سازمان ملل از تهران يك اشتباه سياسي بود. او بايد اين اجلاس را تحريم مي كرد. ما مستقيما به دبيركل سازمان ملل متحد رجوع كرديم و از وي مصرانه خواستيم كه در اين اجلاس شركت نكند. شايسته نبود كه وي در اجلاسي شركت كند كه نمايانگر رفتار و اعمالي قبيح است.
خبر
يونگه ولت: ايران دو مسير را پيش روي غرب نهاده است
ايران در كنار اعتمادسازي هشدار روشني مي دهد مبني بر اينكه در صورت خطاي غرب، قادر به گسترش رويارويي در زمينه فعاليت هاي هسته اي است.
نشريه آلماني يونگه ولت با اشاره به گزارش اخير آژانس بين المللي انرژي اتمي در زمينه موفقيت هاي فني ايران نوشت: ايران كمتر از ميزاني اورانيوم غني مي كند كه از نظر فني امكانش را دارد. اين واقعيت كه آن را رسانه هاي تابع جريان روز غرب ناديده مي گيرند در تازه ترين گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي تاييد مي شود.
اين نشريه افزود: خبرگزاري ها و رسانه هاي تابع جريان غالب در خبررساني خود درباره گزارش تازه ايران اين نكته را در كانون توجه قرار داده اند كه ايران در سه ماه گذشته «ظرفيت هاي» خود را در تاسيسات زيرزميني و به شدت مورد حفاظت فردو دو برابر كرده است. گرچه به اين نكته در گزارش تاكيد خاصي نمي شود اما مي توان با مقايسه گزارش قبلي كه در آخرهاي مه گذشته منتشر شده به آن دست يافت. با اين وجود مطلب غافلگيركننده اي در آن وجود ندارد زيرا ايراني ها بيش از دو سال پيش به آژانس بين المللي انرژي اتمي اطلاع داده بودند كه مي خواهند در فردو در مجموع 16 به اصطلاح كاسكاد، مجموعه اي از سانتريفيوژهاي گازي به كار بگيرند. اين يعني حدود 3 هزار سانتريفيوژ. در حال حاضر آنگونه كه از گزارش موجود در اينترنت برمي آيد، 12كاسكاد- به جاي هفت و نيم در سه ماه قبل- نصب شده است. اما آژانس در عين حال اطلاع مي دهد تنها يك سوم آنها، چهار كاسكاد، راه اندازي شده اند.
يونگه ولت در ادامه گزارش خود خاطرنشان كرد: تصوير هميشگي نشانگر اين است كه ايران پايين تر از امكاناتش كار مي كند تا رويارويي با غرب را بيشتر دامن نزند. در عين حال گسترش ظرفيت ايران هشدار مشخصي نيز به غرب است كه از تحريك و تهديد دست بردارد.
دیدگاه شما