به گزارش بهارانه، تحقیقات اجتماعی نشان ميدهد يكي از عوامل مهم بزهکاری در نوجوانان خالي بودن اوقات فراغت آنهاست و در اين ايام است كه زمينه هاي پذيرش رفتارهاي ناهنجار، اعتياد و انجام جرايم شكل ميگيرد.
كمال مطلوب اجتماعي در اين مورد آن است كه تمام وسايل مادي، معنوي و فضاي سالم جهت بهرهجويي عمومي آماده شود و با حذف زمينه هاي فقر اقتصادي، فرهنگي و تربيتي، انگيزههاي سالم در ميان طبقات مختلف جامعه پرورش يابد.
برنامهريزي اوقات فراغت نميتواند چيزي مستقل و بيارتباط با ساير اوقات باشد، بلكه بايد در كنار برنامه كلان زندگي، مفيد، راهگشا و زمينهساز باشد. در غير اين صورت خواه ناخواه بخش هايي از عمر پر ارزش انسان در وادي پوچي و بيثمري از بين ميرود و صرف كارهاي بيهوده ميگردد.
اوقات فراغت زمانی است که کودک باید آزادانه به انجام فعالیتهای مورد علاقه خود بپردازد. تنظیم زمان و فراهم کردن اوقات فراغت برای کودکان بهعهده بزرگسالان است.
همه ما فصل تابستان را فصل تعطیلی مدارس می دانیم در حالیکه امام خمینی (ره) با یک جمله کوتاه اما زیبا به تعطیلی مدارس معنا بخشیده و فرموده:« مدارس تعطیل می شود اما تعلیم و تربیت هرگز تعطیل نمی شود.» با تکیه بر این کلام پرمعنا باید برای ایام تابستان کودکانمان برنامه ریزی صحیح و درست داشته باشیم.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یکی از این مراکز است که با وجود بودجه کم اختصاص یافته به این بخش برنامه های متنوع و جذابی را برای پر نمودن اوقات فراغت کودکان اجرا می کند. برنامه هایی که بی شک تاثیر به سزایی در رشد و شکوفایی، ذهن و خلاقیت کودکان دارد.
سیده سمیه موسوی در گفت و گو با خبرنگار بهارانه ، گفت: کانون پرورش فکری با 32 فعالیت فرهنگی، علاوه بر تابستان در طول سال تحصیلی نیز در راستای غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان فعالیت دارد.
موسوی به فعالیت های صورت گرفته در این مرکز اشاره کرد و افزود: قصه گویی، کتاب خوانی، بحث های دینی و علمی، نمایش خلاق، نمایش عروسکی و کلاس های ادبی، قرآنی و هنری شامل نقاشی، خوشنویسی، سفال و انیمیشن مقدماتی از جمله فعالیت های این مرکز در طول سال است.
وی با اشاره به اینکه کار کانون تخصصی و خلاقانه است و هیچ اجباری برای کودکان در کار نیست، ادامه داد: با ایجاد صمیمیت در محیط کلاس ها و داشتن برنامه های تخصصی، ذهن تشنه و خلاق کودک که در خانه و مدرسه شکوفا نشده در این مکان بارور می شود.
موسوی به حضور اعضای این کانون در مسابقات ملی و بین المللی اشاره کرد و عنوان داشت: در حال حاضر 2 گروه نمایشنامه خوانی ، 15 اثر برای شعر، 10 اثر برای داستان کوتاه ، 15 اثر نقاشی یک تصویر از حدیث و 5 اثر برای نماد ها و نشانه ها آماده ارسال به جشنواره ملی رضوی است.
وی همچنین به حضور کودکان و نوجوانان این کانون در مسابقات بین المللی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 5 اثر نقاشی با موضوعات طبیعت و زمین های کشاورزی بومی برای شرکت در مسابقه هیکاری ژاپن آماده است که سال گذشته یکی از اعضای کانون توانست دیپلم افتخار مسابقات نقاشی لیدیسه کشور چک را به خود اختصاص دهد.
موسوی عنوان کرد: عنوان آخرین نمایش عروسکی چرخونک بود که عروسک های آن به صورت خلاقانه و با استفاده از وسایل دور ریختنی توسط بچه های گروه ساخته شده بود.
وی به پخش فیلم کودک و نقد آن توسط کودکان اشاره کرد و ادامه داد: با پخش فیلم برای کودکان و نوجوانان، این امکان به آنها داده می شود تا با تماشای فیلم به نقد و بررسی دستان فیلم بپردازند و نظرات خود را به صورت مکتوب برای کارگردان و کارشناس هنری می فرستند.
موسوی به نمایشگاه های برگزار شده از آثار کودکان و نوجوانان توسط کانون در طول سال اشاره کرد و افزود: هر ساله نمایشگاهی با عنوان یک هفته با کانون برپا می شود و آثاری از کلاس های کانون در طول به معرض دید خانواده ها و دانش آموزان مدارس گذاشته می شود.
وی با اشاره به برنامه های ویژه ماه مبارک رمضان ، گفت: هر ساله در ماه رمضان، برنامه ای با عنوان بهشتیان کوچک اجرا می شود که در این برنامه بچه های 9 تا17 سال با گرفتن روزه در برنامه های دینی نظیر ختم قرآن و صلوات و کلاس های احکام و پرسش شرکت می کنند و در پایان مراسم با افطاری و شام پذیرایی می شوند.
موسوی در خصوص میزان بودجه کانون اظهار داشت: بودجه ای که برای کانون در نظر گرفته شده بسیار کم است و مبلغ 30هزار تومان هر دو ماه یکبار به حساب ما واریز می شود که اگر کمک خیرین نباشد، هیچ کاری پیش نمی رود.
وی ادامه داد: با وضعیت فرهنگی موجود در جامعه ما و وجود ماهواره و بازی های کامپیوتری مخرب در خانه ها، باید توجه بیشتری به حوزه کودک و نوجوان شود چرا که با ایجاد فعالیت های مفید در این بخش می توان ذهن و تفکر کودکان را از همان ابتدا با مفاهیم و نگرش های مثبت آشنا کرد.
موسوی افزود: با بودجه کمی که در اختیار ما قرار می دهند به سختی می توان در برنامه های کانون جذابیت ایجاد کرد، لذا جذب کودکان هم به مراتب سخت تر می شود.
دیدگاه شما