آخرین اخبار

19. شهريور 1391 - 17:09   |   کد مطلب: 529
خبرگزاری فارس: برای اینکه رؤیای خانه‌دار شدن به واقعیت تبدیل شود عملکرد سازمان‌‌هایی چون بانک‌ها، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و تعاونی‌های مسکن و نیز مشارکت متقاضیان و دیگر نهادهای مرتبط بسیار اساسی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، از جمله مشکلات اساسی جامعه امروز، مسکن و داشتن سرپناه به شمار می‌رود که به لحاظ اشتغال‌زایی و خانه‌دار شدن مردم نیز حائز اهمیت بسزایی است بنابراین در این راستا طرح مسکن مهر از طرف دولت برای سرعت بخشیدن به خانه‌دار شدن مردم و پایین آوردن قیمت آن برای حل مشکل مسکن پیگیری شد.

با بررسی‌ها و مطالعاتی که صورت گرفت از شاخص‌های مهم این طرح ملی علاوه بر خانه‌دار شدن اقشار کم‌درآمد جامعه و پایین ‌آوردن هزینه‌های ساخت مسکن، انبوه‌سازی، سرعت و کیفیت در ساخت و صنعتی‌سازی ساختمان‌ها به جای ساخت‌های سنتی بود که در زمینه اجرای این مهم بسیاری از دستگا‌ه‌ها به طور مستقیم و غیر مستقیم درگیر می‌شوند و نقش مهمی در اجرایی کردن این طرح ملی برعهده دارند.

برای اینکه رؤیای خانه‌دار شدن به واقعیت تبدیل شود عملکرد سازمان‌‌هایی چون بانک‌ها به دلیل ارائه تسهیلات، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و تعاونی‌های مسکن نیز برای بسترسازی و تحویل به موقع به متقاضیان و نیز مشارکت متقاضیان و دیگر نهادهای مرتبط بسیار اساسی است، لذا بر آن شدیم تا روند مسکن مهر استان همدان را مورد ارزیابی قرار دهیم که در همین راستا با مسئولان مربوطه به گفت‌وگو نشستیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: هدف‌گذاری صورت گرفته در استان همدان در شهرهای بالای 25 هزار نفر این بوده که از سال 89 تا 91 مجموعاً 29 هزار و 199 واحد مسکونی به مرحله عقد قرارداد و ساخت رسیده باشد.

سیدکمال‌الدین میرجعفریان افزود: تاکنون بالغ بر 27 هزار و 588 واحد عقد قرارداد شده که از این تعداد 5 هزار و 18 واحد به مرحله افتتاح رسیده است.

وی ادامه داد: از مجموع 27 هزار و 588 واحد قرارداد صورت گرفته در سطح استان 27 هزار و 495 واحد پروانه ساخت دریافت کرده‌اند و از این تعداد 20 هزار و 11 واحد از مرحله سفت‌کاری گذشته و از این تعداد 15 هزار و 881 واحد نیز در مرحله نازک‌کاری قرار دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان بیان داشت: در شهرستان همدان 11 هزار و 954 واحد عقد قرارداد صورت گرفته که 11 هزار و 893 واحد پروانه ساخت دریافت کرده‌اند؛ که از این تعداد 6 هزار و 755 واحد نیز به مرحله نازک‌کاری رسیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان ملایر 7 هزار و 64 واحد موفق به عقد قرارداد شده‌اند، تصریح کرد: از این تعداد 7 هزار و 44 واحد موفق به کسب پروانه ساخت شده‌اند که از این تعداد 3 هزار و 259 واحد نیز در مرحله نازک‌کاری قرار دارند.

میرجعفریان تصریح کرد: در شهرستان تویسرکان نیز یک‌هزار و 954 قرارداد شده‌اند که از این تعداد یک‌هزار و 951 واحد پروانه ساخت دریافت کرده‌اند و از این تعداد یک‌هزار و 646 واحد نیز به مرحله نازک‌کاری رسیدند.

وی در ادامه سخنانش ابراز داشت: در شهرستان نهاوند 2 هزار و 489 واحد موفق به عقد قرارداد شده که 2 هزار و 482 واحد نیز پروانه ساخت دریافت کرده‌اند و از این تعداد یک هزار و 601 واحد در مرحله نازک‌کاری قرار دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه در شهرستان اسدآباد نیز 2 هزار و 727 واحد عقد قرداد صورت گرفته و پروانه ساخت دریافت کرده‌‎اند، ابراز داشت: از این تعداد یک هزار و 937 واحد به مرحله نازک‌کاری رسیده‌اند.

وی افزود: در شهرستان بهار یک‌هزار و 400 واحد قرارداد صورت گرفته که یک‌هزار و 398 واحد موفق به کسب پروانه ساخت شده و از این تعداد 683 واحد نیز در مرحله نازک‌کاری هستند.

میرجعفریان با بیان اینکه قراردادهای مسکن مهر عموما به سه دسته تعاونی مسکن، تفاهمنامه سه جانبه و خودمالک تقسیم می‌شوند، اضافه کرد: در دو مورد تعاونی و تفاهمنامه زمین به شکل اجاره 99 ساله توسط دولت واگذار می‌شود و در نوع خودمالک نیز زمین در مالکیت شخصی است که تسهیلات مسکن مهر را دریافت می‌کند.

وی با اشاره به برنامه افتتاح پروژه‌های مسکن مهر در استان همدان ادامه داد: بر اساس هدفگذاری صورت گرفته امیدواریم در فصل تابستان 4 هزار و 818 واحد، فصل پاییز یک‌هزار و 400 واحد و در فصل زمستان نیز 7 هزار و 103 واحد پروژه‌های مسکن مهر افتتاح شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان اظهار داشت: در صورتی برنامه افتتاح تحقق می‌یابد که همه دستگاه‌های استان در این زمینه همکاری لازم را چون گذشته داشته باشند.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: نظارت مهندسان ناظر نظام مهندسی و نظارت عالیه اداره کل راه و شهرسازی و از سوی دیگر نیز در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مطابقت کیفیت مصالح و ساخت با مقررات ملی ساختمان مانع از وجود کیفیت پایین در مساکن مهر شده و می‌شود.

میرجعفریان با بیان اینکه شروع مسکن مهر در سطح استان به دلیل عدم وجود زمین مناسب نسبت به سایر استان‌ها دیرتر بوده است، یادآور شد: با وجود تأخیر در آغاز طرح، مسکن مهر استان از شتاب بسیار خوبی برخوردار است به نحوی که تعداد واحد افتتاح شده در استان نسبت به سایر استان‌های کشور که زودتر نسبت به اجرای این طرح اقدام کرده بودند قابل توجه است.

وی عنوان کرد: در مورد اشتغال‌زایی نیز مسکن مهر سهم بسیار قابل توجهی را داشته به نحوی که 37 درصد اشتغال در سال 90 به مسکن مهر اختصاص داشت که برابر برنامه‌ریزی سهم این بخش 25 درصد تعیین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه از بین شهرستان‌های استان می‌توان شهرستان تویسرکان را نمونه‌ای از موارد اشباع شده دانست، بیان داشت: با توجه به قیمت خرید بسیاری از کالاهای مستهلک شونده و مصرفی مساکن مهر با کم‌ترین قیمت و با بهترین شرایط در حال واگذاری به مردم شریف است.

وی با اشاره به مزایای مسکن مهر اضافه کرد: یقیناً اجرای این طرح، خانه‌دار شدن قشر کم‌درآمد جامعه را فراهم آورده و بدیهی است افرادی که از نظر مالی در شرایط نامساعدی هستند نیز از طریق دستگاه‌های حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی قادر به تأمین آورده خود خواهند بود.

میرجعفریان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: سیر صعودی قیمت مسکن نیز با وجود مسکن مهر به شدت متوقف شده و در صورت نبود چنین طرح عظیم ملی مطمئناً شاهد شرایط نامساعدی بودیم و در حال حاضر صرف نظر از تأخیر شروع این طرح وضعیت خانه‌دار شدن مردم خوب بوده که ان‌شاءالله تا پایان امسال روند آن بهبود بیشتری نیز خواهد یافت.

 

* 47 هکتار زمین برای مسکن شهرهای زیر 25 هزار نفر تملک شده است

در ادامه مدیرکل بنیاد مسکن استان در گفت‌وگو با فارس در ارتباط با اقدامات صورت گرفته در خصوص روند مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر گفت: 47 هکتار زمین برای ساخت مسکن در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت تملک شده که بخش عمده اراضی ملی بوده است.

حسن ظفری اظهار کرد: سهمیه طرح مسکن مهر استان همدان در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت از اواسط سال 88 تاکنون 7 هزار و 607 فقره در قالب خود مالکین و 99 ساله است.

وی افزود: تعداد متقاضیان معرفی شده به بانک‌ها در قالب خود مالک و 99 ساله از ابتدای طرح تاکنون شامل 7 هزار و 981 فقره می‌شود که 6 هزار و 661 فقره موفق به انعقاد قرارداد با بانک‌ها شده‌اند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان بیان داشت: از مجموع 6 هزار و 661 فقره که موفق به عقد قرارداد با بانک‌ها شده‌اند 4 هزار و 251 فقره در قالب متقاضیان خود مالک و تعداد 2 هزار و 410 فقره نیز در قالب متقاضیان 99 ساله بوده‌اند که تعداد 3 هزار و 170 واحد از پروژه‌های خود مالک قابل بهره‌برداری است.

وی با اشاره به اینکه مقدار زمین تملک شده در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت بالغ بر 47 هکتار است، ادامه داد: بخش عمده اراضی، ملی بوده و از ناحیه اداره کل راه و شهرسازی استان در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته است.

ظفری تصریح کرد: در شهرهای مریانج و جورقان نیز به دلیل نبود اراضی ملی با پرداخت مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون تومان زمین مناسب برای اجرای مسکن خریداری شده است.

وی با بیان اینکه در ساخت مسکن صنایع متعددی تأثیرگذار بوده و ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با این بخش دارند، اضافه کرد: به تبع با رونق بخشیدن مسکن علاوه بر عوامل مستقیم که به نوعی در پروژه‌ها به فعالیت می‌پردازند عوامل غیر مستقیم نیز در بخش‌های مختلف فعال می‌شوند بنابراین طرح مسکن مهر و ابعاد متعدد آن نقش مهم و بسزایی در اشتغال کشور داشته است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان ابراز داشت: با توجه به موارد پیش‌بینی شده در طرح مسکن نظیر حذف قیمت زمین از قیمت تمام شده واحد مسکونی، پرداخت تسهیلات با حداقل نرخ سود، به حداقل رساندن هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی، عوارض شهرداری و حق‌الزحمه ناظران نظام مهندسی و در نهایت ساخت و تحویل واحد مسکونی به متقاضی بر اساس قیمت تمام شده معین، استقبال خوبی از طرف متقاضیان برای بهره‌مندی ایشان از این واحدها به همراه داشته است.

وی با اشاره به واگذاری واحدهای مسکن مهر به متقاضیان با قیمت مناسب و مدیریت هزینه‌های ساخت و مرتبط و استقبال خوب متقاضیان بیان داشت: اجرای این طرح نقش بسزایی در جلوگیری از افزایش قیمت‌ها داشته و قیمت مسکن را در بازار به نوعی کنترل کرده است.

ظفری در ادامه سخنانش افزود: با بالا رفتن سطح کیفیت واحدهای مسکونی، ارتقای سطح بهداشت، آسایش و امنیت، تثبیت جمعیت و ماندگاری بیشتر روستاییان در محیطی که به آن تعلق دارند افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است.

وی ادامه داد: عملاً با ارتقای این شاخص‌ها نرخ ماندگاری به گونه‌ای است که طی سال‌های گذشته شاهد مهاجرت معکوس از شهرهای مختلف اعم از کوچک و بزرگ به روستاها بوده‌ایم.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان گفت: به لطف خداوند از ابتدای شروع طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی که عملیات اجرایی آن از سال 85 کلید خورد تاکنون 81 هزار فقره و اعتباری بالغ بر 6 هزار و 400 میلیارد ریال اختصاص یافته است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 79 هزار متقاضی استفاده از تسهیلات نوسازی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند و بالغ بر 69 هزار متقاضی ضمن معرفی به سیستم بانکی موفق به عقد قرارداد ساخت برای نوسازی و بهسازی مسکن خود شده‌اند.

 

* نوسازی 8 هزار و 621 واحد مسکونی در استان

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن‌سازان استان همدان نیز در خصوص بهسازی و نوسازی در بافت فرسوده به فارس گفت: در سطح استان همدان از سال 84 تاکنون 8 هزار و 621 واحد با اعتباری بالغ بر 151میلیارد و 356 میلیون تومان بهسازی و نوسازی شده است.

محمدعلی اسدی افزود: از این تعداد 2 هزار و 449 واحد با اعتبار 295 میلیارد و 95 میلیون ریال قرارداد منعقده‌ از سال 84 تا 88، 4 هزار و 90 واحد با اعتبار 802 میلیارد و 66 میلیون ریال در سال 89 و 90، یک‌هزار و 636 واحد با اعتبار 327 میلیارد و 200 میلیون ریال در سال 90 انجام شده است.

وی در ادامه بیان داشت: 315 واحد با اعتبار 63 میلیارد ریال در سال 90 و 91 و 131 واحد با اعتبار 26 میلیارد و 200 میلیون ریال نیز در سال 91 به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن‌سازان استان همدان با اشاره به شناسایی یک هزار و 858 هکتار بافت فرسوده در استان همدان تصریح کرد: از این مجموع 698 هکتار مساحت مصوب بافت فرسوده شهر همدان است که از سال 84 تعداد 5 هزار و 174 واحد با اعتباری بالغ بر 926 میلیارد و 694 میلیون ریال بهسازی و نوسازی شده است.

وی یادآور شد: در شهر ملایر نیز 170 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده که یک‌هزار و 648 واحد با اعتبار 317 میلیارد و 857 میلیون ریال بهسازی و نوسازی صورت گرفته است.

اسدی بیان داشت: در شهرستان نهاوند نیز 171.8 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که 72 واحد با مبلغ 12 میلیارد و 760 میلیون ریال نوسازی شده و در تویسرکان نیز 188 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده که یک‌هزار و 153 واحد با اعتبار 175 میلیارد و 363 میلیون ریال بهسازی و نوسازی شده است.

وی با اشاره به شناسایی 104 هکتار بافت فرسوده در بهار عنوان کرد: در این شهرستان نیز 89 واحد با اعتبار 16 میلیارد و 493 میلیون ریال و در اسدآباد 162 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده که 344 واحد با اعتبار 44 میلیارد و 608 میلیون ریال نوسازی و بهسازی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت عمران و مسکن‌سازان استان همدان خاطرنشان کرد: در کبودراهنگ از 83 هکتار بافت فرسوده 113 واحد با مبلغ 16 میلیارد و 386 میلیون ریال و در رزن نیز از 96 هکتار بافت فرسوده 28 واحد با اعتبار 3 میلیارد و 400 میلیون ریال نوسازی صورت گرفته است.

 

* همه سهمیه تعریف شده مسکن مهر همدان اجرا شده است

معاون امور عمرانی استاندار همدان نیز در گفت‌وگو با فارس گفت: به طور کامل سهمیه‌ تعریف شده برای مسکن مهر استان همدان اجرایی شده و خوشبختانه استقبال خوبی از مسکن مهر در اکثر شهرستان‌های همدان صورت گرفته است.

خسرو سامری با اشاره به روند ساخت مسکن مهر در استان همدان افزود: امید است تعداد قراردادهایی که در این رابطه بسته شده تا اواسط سال 92 پرونده مسکن مهر در سطح شهرستان‌های مختلف استان را ببندیم.

وی ادامه داد: در بحث مسکن روستایی نیز که شامل مقاوم سازی و ساخت و ساز در روستاهاست خوشبختانه سهمیه‌ای که برای استان همدان تعریف شده با توجه به فرسوده بودن بافت روستایی استان به طور کامل جذب شده است.

معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه شناسایی در 9 شهر استان همدان در بحث بافت فرسوده انجام شده، یادآور شد: با ارائه تسهیلات تاکنون 4 هزار ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده شهرهای استان به خصوص در شهر همدان داشته‌ایم.

وی اظهار داشت: تعاریف جدیدی برای ساخت و ساز در سطح شهرهای استان همدان و تشویقاتی در نظر گرفتیم تا بتوانیم ساخت و ساز را رونق دهیم که این امر موجب ایجاد اشتغال، تولید ثروت و کنترل قیمت مسکن می‌شود.

سامری با اشاره به اینکه 93 هزار واحد مسکونی روستایی واجد شرایط بهسازی و نوسازی در روستاهای سطح استان داریم، گفت: از آغاز نهضت بهسازی و مقاوم‌سازی در روستاها تاکنون 60 هزار واحد مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده‌اند و به همین ترتیب استقبال در روستاها ادامه دارد و در حال پیگیری است.

وی اضافه کرد: 20 هزار واحد دیگر نیز عقد قرارداد کرده‌اند و مشغول انجام مقدمات و طی مراحل اخذ وام هستند.

معاون امور عمرانی استاندار همدان ابراز داشت: 87 درصد از مساکنی که واجد شرایط بهسازی و نوسازی هستند در استان همدان یا انجام شده یا در حال پیگیری است که رکورد بسیار خوبی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: با توجه به خسارت‌هایی که در اثر بلایای طبیعی چون زلزله و... در روستاها ایجاد می‌شود اجرای این مهم می‌تواند روستاهای ما ایمن کند و خسارت‌های ایجاد شده را به حداقل برساند.

سامری عنوان کرد: با مساعدتر شدن شرایط زندگی و بالا رفتن احساس امنیت در روستاها و در کنار این موضوع بهبود مباحث دیگری نظیر راه روستایی، آب روستایی، شرایط کار و بهسازی خود روستاها سبب جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها می‌شود.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه قیمت مسکن تابع شرایط است، خاطرنشان کرد: بالا رفتن قیمت جهانی بسیاری از لوازم و مصالح ساختمانی مانند آهن، سیمان و دستمزد کارگر در قیمت مسکن تأثیرگذار است.

معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه مجموعه‌ای از عوامل سبب می‌شوند که هر قیمتی بالا برود از جمله قیمت مسکن افزود: از دیگر پارامترهای که در قیمت مسکن دخیل هستند می‌توان از نرخ تسهیلات بانکی و هزینه حمل و نقل مصالح نام برد.

وی بیان داشت: با اجرای مسکن مهر توانستیم روند قیمت زمین و مسکن را کنترل کنیم به خصوص در شهر همدان که به شدت سیر صعودی داشت و بی‌حساب بالا می‌رفت.

سامری تصریح کرد: با توجه به اینکه تقاضا کاهش پیدا کرده است ولی ما همچنان آمادگی واگذاری زمین به متقاضیان را داریم.

وی با اشاره به رتبه 26 استان همدان در سال 89 تأکید کرد: این رتبه در سال 90 با ساخت و سازهای مسکن که متولی آن وزارت راه و شهرسازی بود از جمله مسکن روستایی، بافت فرسوده، شهرهای بالای 25 هزار نفر و زیر 25 هزار نفر جمعیت به رتبه 16 ارتقا یافت.

معاون امور عمرانی استاندار همدان اظهار داشت: این موفقیت حاصل همکاری همه مجموعه‌ها و همراهی مهندسان، پیگیری خوب شورای مسکن،‌ پیمانکاران، انجمن انبوه سازان و... است که با تلاش خود باعث شدند تا در این زمینه موفق عمل کنیم.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات و چالش‌های مسکن مهر یادآور شد: هنوز فرهنگ ساخت و ساز سریع و صنعتی سازی در کشور خوب جا نیفتاده است.

سامری با اشاره به تسریع در پیگیری زیربناها برای ساخت مساکن مهر و انبوه‌سازی خاطرنشان کرد: پرداخت به موقع تسهیلات،‌ اعتماد مردم و اینکه سهم آورده خود را به موقع تزریق کنند همه از مواردی هستند که موجب می‌شود ما بتوانیم در بحث مسکن نهضتی را که در زمینه صنعتی سازی و انبوه‌سازی اتفاق افتاده نهادینه کنیم. 

  مریم صابری

دیدگاه شما