به گزارش بهارانه به نقل از خبرنگار مهر، رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان همدان پیش از ظهر در این مراسم گفت: برگزاری جشنوارههای هنری بسیج با محوریت انقلاب و دفاع مقدس باعث گرایش بیشتر هنرمندان به مقوله هنر مقاومت و پایداری میشود و پایههای هنر متعهد را در کشور مستحکمتر میکند.
بهروز خانلر افزود: تا پایان نیمه اول سال جاری بسیج هنرمندان دو جشنواره در سطح استان برگزار کرده که با استقبال خوب هنرمندان استان همدان مواجه شده است.
وی جشنواره خوشنویسی با موضوع مهدویت در نیمه شعبان و نمایش آثار منتخب این جشنواره در نگارخانه نگاه همدان را از جمله این برنامه ها عنوان کرد.
بیشترین آثار رسیده به دبیرخانه متعلق به همدان بود
خانلر در خصوص جشنواره ادبیات داستانی نیز با بیان اینکه بیشترین آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در سطح کشور متعلق به همدان بود، گفت: این امر نشانگر پویایی و توجه هنرمندان و نویسندگان همدانی به این نوع از ادبیات در حیطه انقلاب و دفاع مقدس است.
وی یکی از عوامل استقبال از جشنوارههای هنری بسیج هنرمندان در همدان را عمل به موارد گفته شده دانست و افزود: هنرمندان به نوع عمل در جشنوارهها توجه میکنند و وقتی صداقت در عمل و گفتار را مشاهده میکنند اشتیاق آنها به شرکت در این جشنوارهها بیشتر میشود.
عضو هیئت داوران هفتمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج استان همدان نیز با بیان اولویتهای اصلی در داستاننویسی گفت: رعایت ساختار داستان و زبان روایت، اجرای دقیق مبانی داستاننویسی و نوآوری در فرم و محتوا جزو ملاکهای اصلی هیأت داوران در بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره بود.
398 اثر در قالب داستان کوتاه و بلند و داستانک به دبیرخانه رسید
تیمور آقامحمدی افزود: پس از اتمام مهلت ارسال آثار به جشنواره تعداد 398 اثر در قالب داستان کوتاه و بلند و داستانک با موضوعات آزاد، دفاع مقدس و انقلاب به دبیرخانه جشنواره رسید که این آثار در سه بخش سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان مورد داوری قرار گرفت.
وی به بیان ویژگی داستانهای بخش نوجوانان اشاره کرد و گفت: کثرت آثار پویایی و وجود انگیزه شاخصه اصلی شرکت کنندگان این بخش بود که نوجوانان استان همدان به رغم برخی کاستیها ظرفیت رسیدن به جایگاه درخور خود را دارا هستند.
معاون فرهنگی حوزه هنری در ادامه افزود: در بخش جوان هیئت داوران با آثار پخته و منسجمی با موضوعات گوناگون روبرو شد که اهتمام جوانان در نگارش داستانک و داستان کوتاه شایان توجه است.
وی گفت: در حوزه داستان بلند نیز تلاشهایی صورت گرفته بود که امید است با اهتمام بیشتر نظارهگر داستانهای بهتری در این زمینه باشیم.
طیف وسیعی از نویسندگان همدانی در گروه سنی جوان قرار دارند
آقامحمدی عنوان کرد: با توجه به قرار داشتن طیف وسیعی از نویسندگان استان در گروه سنی جوان، داستانهای بخش بزرگسال دارای کیفیت خوبی بوده است که امیدواریم نویسندگان با تلاش، مطالعه و شرکت بیشتر در این انجمنهای ادبی و کلاسهای آموزشی در ادامه مسیر داستاننویسی در پی خلق آثار فاخر باشند.
در ادامه برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر معرفی شدند و مورد تجلیل دبیرخانه جشنواره قرار گرفتند.
در بخش داستانک نوجوان: سیده زهرا نبوی از همدان و شیرین واحدی از بهار به ترتیب رتبههای اول و سوم را کسب کردند که در این بخش هیچ شرکت کنندهای حائز رتبه دوم شناخته نشد.
در بخش داستان کوتاه: فائزه نادری، فهیمه احمدی و مینا احمدی از همدان حائز رتبههای اول تا سوم شناخته شدند و نجمه سلطانی از همدان نیز مورد تقدیر هیئت داوران قرار گرفت.
در بخش داستانک جوان: عاطفه بابایی از اسدآباد حائز رتبه سوم و بهناز احمدی از بهار و فاطمه موسوی از ملایر شایسته تقدیر شدند.
در بخش داستان کوتاه: هیئت داوران هیچ شرکتکنندهای را حائئز رتبههای اول و سومی معرفی نکرد و تنها سیدحسین موسوی از همدان رتبه دوم این بخش را از آن خود کرد.
همچنین فاطمه بگزاده و کیارش حسینی از همدان مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش داستان بلند جوان: سید مهرداد موسویان رتبه اول و سعید حسینپور از ملایر رتبه دوم این جشنواره را از آن خود کردند.
هفتمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج با محوریت داستان کوتاه، داستان بلند و داستانک در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان توسط کانون بسیج هنرمندان استان و با مشارکت بسیج هنرمندان شهرستان بهار برگزار شد.
دیدگاه شما