دكتر رقيه شمسالديني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتوگو با ايسنا، در اين رابطه اظهار كرد: سفيدي مو ميتواند علامتي بعضي از بيماريهاي داخلي يا بيماريهاي خودايمني بدن باشد.
وي افزود: همچنين كمبود ويتامين B12 و كمبود آهن نيز در سفيدي زودرس موها موثرند.
شمسالديني با بيان اينكه سن شروع سفيدي مو در افراد سفيدپوست از 35 سالگي و در افراد سياهپوست از 45 سالگي آغاز ميشود، افزود: اگر در افراد سفيدپوست سن سفيدي موها به زير 20 و در افراد سياهپوست به زير 30 سال برسد ميتوان گفت فرد دچار سفيدي زودرس مو شده است.
وي ادامه داد: سفيدي زودرس موها ميتواند به دليل پركاري تيروئيد نيز باشد همچنين اگر فردي به زونا مبتلا شود و يا براي درمان بعضي از بيماريها در معرض اشعه X قرار گرفته باشد دچار سفيدي زودرس مو ميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران تصريح كرد: در مواقعي كه به صورت موضعي روي دندانهاي بيماري كار شود ممكن است روي آن قسمتي از صورت كه روي دندان قرار دارد سفيد شود.
شمسالديني با اشاره به تاثير داروهاي لكهبر پوست بر سفيدي مو افزود: برخي از بيماريهاي ناشي از سوء تغذيه نيز به سفيدي موها منجر ميشود كه به دليل عدم دسترسي به پروتئين در فرد به وجود ميآيد.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران عملهاي جراحي روده را يكي از عوامل سفيدي زودرس مو دانست و افزود: بيماريهاي التهابي روده كرون نيز باعث سفيدي زودرس مو ميشوند. زيرا در افرادي كه به اين بيماري مبتلا هستند جذب ويتامين B12 كاهش مييابد كه باعث تغيير رنگ مو ميشود.
وي همچنين به بيماري ژنتيكي زالي اشاره كرد و گفت: هر بيماري خود ايمني بدن كه جنبه ژنتيكي داشته باشد سفيدي مو را به دنبال خواهد داشت.
شمسالديني با بيان اينكه هيچ شامپويي در رفع سفيدي مو تاثيري ندارد، اظهار كرد: شايد اين شامپوها باعث تيره و روشن شدن موها شود اما تاثيري در سفيدي آنها نخواهد داشت.
وي ادامه داد: رنگ مو نيز در سفيدي مو نقشي نداشته و تنها ممكن است باعث ريزش و شكنندگي موها شود.
به گفته وي، استرس و مشكلات عصبي هيچ تاثيري در سفيدي موها نداشته و تنها شايد در كساني كه از نظر ژنتيكي مستعد سفيدي مو هستند باعث پيشرفت آن شود.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران در خصوص پيشگيري و درمان مو اظهار كرد: متاسفانه سفيدي مو، مسيري پيش رونده دارد و قابل برگشت نيست اما در كساني كه به دلايل اكتسابي مثل كمكاري و پركاري تيروئيد، فقر آهن، كمبود ويتامين B12 و ... دچار سفيدي مو شدهاند ميتوان با درمان آن از پيشرفت سفيد شدن موها جلوگيري كرده و يا حتي آن را متوقف كرد.
وي در پايان اظهار كرد: موي ريش و سبيل زودتر از موي سر و در قسمت سر نيز موي ناحيه شقيقه و گيجگاه زودتر سفيد ميشود و پس از سفيد شدن ناحيه گيجگاه ناحيه فرق سر سفيد شده و در آخر كل مو سفيد ميشود.
دیدگاه شما