آخرین اخبار

25. اسفند 1392 - 8:38   |   کد مطلب: 9748
وعده های عملی نشده در سال جاری؛
مسکن مهر شهر بهار در سال 92 نیز ناکام ماند
چندسالی است كه از اجرای طرح مسكن مهر در كشور می‌گذرد و متقاضیان آن، كه بیشتر اقشار متوسط با درآمد كم‌ هستند، در انتظار دریافت خانه‌ای با امكاناتی متوسط برای بهره‌مند شدن از زندگی راحت و مناسب هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه، ساخت مسكن مهر شهر بهار نیز طی یک پروژه در ورودی شهر بهار در حال اجراست. این پروژه هر چند به خانه دار شدن قشر كم درآمد شهر بهار كمك می‌كند ولی مانند سایر مسكن‌های مهر در كل كشور از نقاط ضعف بسیاری برخوردار است و علاوه بر وعده وعیدهای متولیان امر متقاضیان این مساکن موفق به دریافت خانه های خود در موعد مقرر نشده اند.

در شهر بهار نيز با بررسي هاي به عمل آمده توسط مسئولين استان همدان و شهرستان بهار مصوب شد تا با توجه به متراژ زمين در نظر گرفته شده براي اجراي اين طرح، 512 واحد از اين نوع مسكن در قالب پروژه مهر احداث شود.

با شروع ثبت نام از متقاضيان مسكن مهر در شهرستان و اجراي مراحل اوليه احداث، به علت مسائل خاصي تعداد واحدهاي اين پروژه به 320 واحد كاهش يافت.

از سوی دیگر با توجه به قراردادي كه با متقاضيان منعقد شده بود پيمانكار پروژه متعهد شد كه پروژه را در تيرماه سال 91 تحويل دهد اما بهره برداري از آن به طور مستمر از تيرماه به شهريور، 22 بهمن و در آخر به اوايل سال جاري موكول شد.

فرماندار سابق شهرستان بهار هم در ابتدای سالجاری به منظور رسیدگی به مشکلات مالکان این مساکن اقدام به برگزاری جلسه اي با حضور مسئولان مرتبط، پيمانكار و چند تن از نمايندگان خريداران نمود و قرار بر این شد که متولیان احداث این پروژه با ريشه يابي و حل مشكلات موجود هرچه سريعتر در راستاي تحويل آن به خريداران اقدام كنند.

پيمانكار پروژه مسکن مهر هم در این جلسه با بیان اینکه احداث پروژه به علت مسائلي از قبيل كاهش طبقات، تغيير در اجراي فوندانسيون، سست بودن زمين و اجراي بتن ريزي بيشتر و با تاخير آغاز شد و اكنون نيز با مشكلاتي نظير تأسيسات برقي و مكانيكي و مسئله خريد تجهيزات خدماتي از جمله آسانسور روبرو است اظهار داشت: افزايش چند برابري قيمت ها در ماه هاي اخير شركت را متحمل ضرر و زيان هاي بسياري کرده تا جايي كه با وجود پيشرفت 90 درصدي پروژه، شركت ديگر قادر به ادامه احداث و تکمیل آن نيست.

وی در همان جلسه اتمام و تحويل پروژه به خريداران را نيازمند تزريق اعتباري افزون بر 800 ميليون تومان اعلام داشت و تأمین قسمتی از آن اعتبار را منوط به کمک خریدارن دانست تا بتواند ظرف دو ماه یعنی شهریور ماه سال جاری پروژه را به طور کامل تحویل دهد. اما امروز مشاهده می کنیم که بعد از گذشت چند ماه از توافق فرماندار با پیمانکاران با توجه به اینکه در ماه پایانی سال هم قرار داریم تعداد کثیری از این واحدها همچنان به صاحبان آن تحویل داده نشده است و آن تعداد که تحویل داده شده است هم به علت عدم رعایت استانداردهای لازم در ساخت و ساز بنا، توسط مالکان به فروش گذاشته شده است.

يكي از خريداران مسكن مهر شهر بهار در گفتگو با خبرنگار بهارانه گفت: من و همسرم با مطرح شدن ماجرای مسکن مهر با ذوق و شوق تمام هرچه در توانمان بود را جمع کردیم و اقدام به ثبت نام در خرید این مساکن نمودیم با امید اینکه صاحبخانه شویم بی خبر از آنجا که خانه ای که نصیبمان خواهد شد فقط اسم خانه را یدک می کشد.

مرتضی احمدی عنوان داشت: مسکن مهر بهار تبدیل به یک قضیه طول و دراز شده است، اول که زمان تحویل آن مدام عقب افتاد و تازه بعد از تحویل بعضی از این واحدها متوجه شدیم که اصلا خیلی از استانداردهای لازم در ساخت آنها رعايت نشده است.

احمدی با بيان اين مطلب كه شنيده است نظام مهندسي 19 ايراد از اصول فني ساخت اين مساكن گرفته است،افزود: خانه من در طبقه سوم یکی از بلوکهای این مساکن قرار دارد ولی همسر و فرزندانم به علت راهروهای بسیار باریک و غیر استاندارد این بلوک از رفت و آمد از طریق پله ها هراس دارند.

وي اذعان داشت: با توجه به اينكه در هر بلوك اين ساختمانها تعداد كثيري از واحدها در راهروهاي باريك گنجانده شده اند اگر قرار باشد از هر خانه يك نفر در اين راهروها تردد كند در هر ساعت از شبانه روز بايد شاهد ترافيكي سنگين در اين مسيرها باشيم.

یکی دیگر از مالکان مساکن مهر شهر بهار نیز اذعان داشت: خانه ما را در اوایل زمستان تحویل دادند ولی چون هنوز بسیاری از همسایه ها خانه خود را تحویل نگرفته بودند و سیستم گرمایشی به علت نبود اعتبار لازم راه اندازی نشده بود خانواده خود را تا کنون به آنجا نبرده ام و فقط وسایل خود را در خانه گذاشته ایم.

مهران رهنما با اشاره به اینکه مسئولین پروژه بلوکها را با بخاری گازوئیلی گرم می کردند، افزود: اگر دولت سابق با ارائه مسکن مهر قصد کمک به قشر کم درآمد جامعه را داشت، می طلبید که برای اجرای این طرح کشوری برنامه ریزی دقیقتری داشته باشد تا امروز مالکان آن بعد از تحمل مشقتهای فراوان براي خرید این مساکن با ساخت و ساز و نبود امکانات نامناسب مواجه نمی شدند.

رهنما اظهار داشت: درست است که پیمانکار با هزینه ای که مالک بابت خرید خانه می پردازد پروژه را پیش می برد ولی یک پیمانکاری که به قول خودش یکی از پیکانکاران نمونه کشوری است باید خود نیز از زمینه مالی کافی برای قبول مسئولیت چنین پروژه عظیمی را داشته باشد تا اگر زمانی پروژه دچار نوسان مالی شد، به مشکل برنخورد.

وی عنوان داشت: یکی از عمده دلایلی که پروزه مسکن مهر شهر بهار را دچار توقف کرد، نبود بنیه مالی مناسب پیمانکار آن بود چراکه نوسان قیمتها در بازار این طرح را دچار مشکل کرد.

خريدار ديگري كه اكنون به قول خودش از سر ناچاري در اين ساختمانها مستقر شده است در گفتگو با خبرنگار بهارانه گفت: از آنجا كه چند سال بود اجاره نشين بودیم با ثبت نام در مسكن مهر قصد خلاصي از اجاره نشيني را داشتم ولي متأسفانه با خانه اي مواجه شدیم كه استانداردهاي لازم در ساخت آن به هيچ وجه رعايت نشده است.

علي موسوي با بيان اين مطلب كه لوله كشيهاي موجود در خانه اصولي نيستند، اذعان داشت: لوله هاي فاضلاب موجود در خانه آنقدر عميق است كه در سرماي زمستان مدام بايد با آب گرم يخ زدگي آن را برطرف مي كرديم از طرفي ديگر محوطه راهروها نيز به علت نبود سيستم گرمايشي تردد را براي فرزندانم مشكل مي كرد.

موسوي اظهار داشت: تعداد زيادي از همسايه هاي بلوك ما از مستقر شدن در خانه خود صرف نظر كردند و خانه را براي فروش گذاشته اند.

وي با بيان اين مطلب كه اين خانه ها پائينترين قيمت را نسبت به ساير خانه هاي شهر دارند كسي حاضر به خريد اين املاك نيست، عنوان داشت: اگر مالكان فعلي اين ساختمانها كه اكنون در آن ساكن هستند نتوانند مشكلات فني آنها را تحمل كنند و اقدام به فروش خانه كنند و با توجه به اينكه اين خانه ها اقبالي براي فروش هم ندارند، در آينده اي نه چندان دور تبديل به متروكه هايي مخوف خواهند شد.

مهری قربانزاده نیز یکی دیگر از مالکین این مساکن است که در گفتگو با بهارانه با بیان این مطلب که هشت سال از زمان ثبت نام در این طرح گذشته است، اذعان داشت: در این طرح قرار بر این بود که مالکان خانه های مهر مدتی بعد از استقرار در این مساکن شروع به پرداخت اقساط خود بکنند ولی من و همسرم با اینکه چند مورد از اقساط خود را پرداخت کردیم ولی هنوز خبری از تحویل خانه نیست.

قربانزاده افزود: البته قصد رفتن و زندگی کردن در این خانه را هم نداریم چراکه هنوز نه از گاز کشی و راه اندازی آسانسور خبری هست و نه محوطه ورودی آسفالت شده است.

وی اذعان داشت: رفت و آمد کارگرها تمام گچ دیوارهای خانه ما را زخمی کرده است تازه وقتی که به مسئول این پروژه اعتراض کردیم گفت که خودتان باید این خراشها را ترمیم کنید.

مسئول كمیسیون عمران شوراي شهر بهار در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه، گفت: از چهار بلوک مسکن مهر شهر تنها دو بلوک آن تا کنون به مالکان آن تحویل داده شده است در حالیکه طبق توافق و قول پیمانکار در اوایل سالجاری، شهریور ماه باید این مساکن تحویل داده می شد.

علی عطائی با اشاره به اینکه 20 خانوار در حال حاضر در مساکن مهر بهار ساکن هستند، افزود: این مساکن در حال حاضر از نظر لوله کشی گاز شهری، آب شرب و حتی در مواردی نصب درب ورودی خانه و محوطه سازی مشکل دارند.

عطائی با اشاره به اینکه فرماندار جدید شهرستان با مشاهده تجمع مالکان معترض به این پروژه، حل این مشکل را از اقدامات اولویت دار خود بیان داشت، گفت: با اینکه فرماندار شهرستان هنوز در مراحل آغازین مسئولیت خود قرار دارد و اطلاعات کاملی از روند این پروژه ندارد ولی به مالکان قول داد که در اولین فرصت ممکن با متولیان این پروزه تبادل اطلاعات کرده و اقدامات لازم را در راستای مرتفع نمودن این مسئله انجام دهد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار بهارانه مبنی براینکه چرا شهرداری به پروژه ای که نقص فنی دارد پایانکار داده است، اظها داشت: ارائه پایانکار به پروژه مسکن مهر بهار در زمان شهردار قبلی صورت گرفته است  ولی به نظر می رسد که این اقدام شهردار هم تنها در راستای تسریع در روند تحویل مساکن به صاحبان آن بوده است.

عطائی اذعان داشت: در حال حاضر شورای شهر در کنار مالکان این مساکن حاضر به ارائه هرگونه یاری در راستای حل مشکل آنان است.

دیدگاه شما