9. مهر 1391 - 10:58   |   کد مطلب: 987
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بيان اينكه در شش ماهه نخست سالجاري 115 فقره آتش سوزي مساحت 467 هكتار از مراتع استان را طعمه حريق كرد، گفت: بيشترين آتش سوزي در اسدآباد با 30 فقره و كمترين آن در كبودراهنگ با يك فقره بوده است.

به گزارش بهارانه، "محمدرضا همتی"، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه همدان، با اشاره به اينكه امسال با كاهش 50 درصدي آتش سوزي نسبت به سال گذشته روبرو بوده ايم، افزود: 99 فقره از كل آتش سوزيهاي امسال در 451 هكتار از سطح مراتع استان، 9 فقره در 10 و دو دهم هكتار از مراتع مشجر و هفت فقره در شش و دو دهم هكتار از جنگلهاي دست كاشت رخ داد.

 

وي افزود: اين در حاليست كه در سال گذشته 123 فقره آتش سوزي در مساحت 802 هكتار رخ داد كه 95 درصد آن در سطح مراتع و پنج درصد در سطح جنگلهاي دست كاشت بوده است.

 

همتي اظهار كرد: در سال گذشته 200 ميليون تومان از محل اعتبارات ماده 10 مديريت بحران براي خريد خودرو و تجهيزات انفرادي اطفاي حريق هزينه شده است.

 

وي با بيان اينكه به هيچ وجه تجهيزات و نيروي انساني موجود كافي نيست، عنوان كرد: با توجه به اينكه حريق معمولا در مناطق مرتفع، سطح مراتع بالادست و كوهستاني كه معمولا صعب العبور هستند، رخ مي دهد، تجهيزات آتش نشاني شهري هيچ كاربردي در آن مناطق ندارد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه كرد: در مراتع ماشين بالا نمي‌رود و حتي هلي‌كوپتر هم به علت نداشتن مكاني مناسب براي فرود، نمي تواند به آن مناطق برود و تنها صرفا با ماشين كمك دار و پياده مي توان به محل حادثه رسيد.

 

وي با اشاره به اينكه بحث اطفاي حريق پيچيده و مشكل است، تصريح كرد: اگر بخواهيم اصولي عمل كنيم بايد پايگاه اطفاي حريق با تجهيزات ويژه در محل مستقر باشند و به موقع وارد عمل شوند.

 

همتي ادامه داد: استفاده از توان افراد بومي ساكن در حوزه ‌اي آبخيز و سطح مراتع و جنگل شامل عشاير، دامداران، بهره برداران و كشاورزان به علت اينكه در محل حضور دارند نخستين افرادي هستند كه مي‌توانند سريعا خود را به محل برسانند و در اطفاي حريق كمك كنند.

 

وي با بيان اينكه علت آتش سوزي در گردنه اسدآباد در دامنه شمالي و جنوبي بالا بودن پوشش گياهي و عدم احتياط مسافران و رهگذران است، خاطرنشان كرد: با مناطق بحراني مانند دامنه الوند اطراف شهر همدان و روستاهاي دامنه شمالي الوند در شهرستان بهار هماهنگي كرديم و در فصل بهار براي شوراي اسلامي و دهياران جلسه آموزش توجيهي گذاشتيم و دهياران را مجهز به لوازم و تجهيزات اطفاي حريق كرديم.

 

همتي افزود: از ديگر اقدامات استقرار اكيپهاي نظارتي و پايش در مناطق بحراني و استقرار كشيك‌هاي اطفاي حريق در اداراه كل و ادارت شهرستاني در طول فصل تابستان بوده است.

دیدگاه شما