به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛ از آماری که جنجال برانگیز شد.
چندی پیش آمار شفافیت حضور و غیاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رأیگیریهای مجلس، منتشر شد و درصد حضور و غیاب نمایندگان عضو در سامانه شفافیت آرا، موجی از واکنشهای فعالان اجتماعی و رسانهای را در بر داشت
اخیراً بحث شفافیت مجلس در نزدیکی انتخابات مجلس شورای اسلامی تبدیل به موضوعی بسیار داغ و بحث برانگیز شده است.
لازم به ذکر است که بسیاری از نمایندگان فعلی مجلس، در انتخابات گذشته با شعار شفافیت داوطلبانه توانستند اعتماد مردم را جلب کرده و راهی بهارستان شوند؛ اما بعد از مدتی انگار نه انگار که قول داده بودند که داوطلبانه همه اموال و داراییهای خود و آرای خود را در معرض دید ولینعمتان خود قرار دهند.
اما پس از سه سال مطالبات و خواسته مردم مبنی بر عمل به وعده شفافیت، در نهایت، اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه امسال بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس در سامانه شفافیت آرا ثبت نام نمودند که البته باید گفت: همه آرا، در آن شفاف نیست، از جمله آرای استیضاح وزرا.
اما همین شفافیت نصف و نیمه هم باعث شده است تا مطالبهگران در این زمینه بهدنبال عملکرد نماینده خود در مجلس شورای اسلامی باشند و اطلاعات خوبی نیز در این زمینه منتشر و مطالبه گری نمایند.
هرچند که باید یادآور شد مدتی قبل، یکی از مشاوران محمدباقر قالیباف در سخنانی مدعی شد، نمایندگانی که در سامانه شفافیت داوطلبانه آرا عضو شدهاند، با فشار افکار عمومی مجبور به انجام چنین کاری شده و هیچکدام حتی آقای قالیباف از انجام آن رضایت ندارند.
اما فتح الله توسلی نماینده حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ هم از مطالبه گریها و انتقادها بیبهره نبود.
آمار غیبتهای ثبت شده فتح الله توسلی در سامانه شفافیت داوطلبانه آرا، باعث واکنشهای بسیاری از فعالان و علاقمندان حوزه مطالبه گری از مسئولین شده است.
تقریباً از دو هفته پیش، روزی نیست که در فضای مجازی شهرستان بهار و شهرستان کبودرآهنگ، انتقادی نسبت به آمار غیبتهای توسلی به حضور در جلسات تصمیمگیری مهم کشور نباشد.
در تصویری که از آمار غیبت توسلی در مجلس منتشر شده است، نماینده مردم بهار و کبودراهنگ به میزان ۴۰/۸ درصد در تصمیمات مهم مجلس در امور کشور حضور نداشته است.
بهطور میانگین باید گفت که از هر ۱۰ جلسه قانون گذاری در مجلس شورای اسلامی، نماینده بهار و کبودراهنگ چهار جلسه را حضور نداشته است.
چندی پیش هم رأی مثبت توسلی به قانون افزایش سن بازنشستگی باعث موجی از اعتراض و انتقادات مردم، نسبت به او شده بود و تنها سکوت نماینده، پاسخ به مردم بود.
اخیراً نیز در فضای مجازی شایعاتی مبنی بر اختصاص سهمیه تراکتور توسط نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی به شهرستان کبودرآهنگ منتشر شد که در آن اسامی چند تن از اهالی زادگاه توسلی نیز مشاهده شده است.
پس از انتشار گسترده این خبر، فردی در فضای مجازی مدعی شد که رئیس سابق جهاد کشاورزی شهرستان کبودرآهنگ است و اختصاص تراکتورها را کذب و بعد تعداد کمتری را ذکر کرد، توسلی نیز اختصاص تراکتور به اهالی زادگاه خویش را تکذیب کرد و این موضوع کماکان در فضای رسانه مورد بحث و گفتگو است.
بدیهی است سرمنشاء تمام گمانه زنی ها، بهدلیل وجود فضای محرمانگی و نبود شفافیت است، شفافیتی که در بسیاری از پارلمانهای دنیا یک اصل و شاخص برای مبارزه با فساد است و در منابع دینی ما بهعنوان یک اصل حکومتداری، اولین بار توسط امام اول شیعیان، حضرت علی علیه السلام مطرح شده است.
هم_اکنون بحث شفافیت در مجلس،بسیار داغ و تبدیل به یک مطالبه عمومی در سطح جامعه شده است و برخی نمایندگانی که در انتخابات گذشته به مردم قول داده بودند که از اموال و داراییها تا عملکرد خود در دوره مسئولیتشان را داوطلبانه شفاف سازی نمایند، بهدنبال فرار از وعده خود و مطالبات مردم میباشند.
انتهای پیام /حامد عیوضی
دیدگاه شما