آخرین اخبار

2. مرداد 1404 - 9:24   |   کد مطلب: 44537
تغییر نگرش در ادامه روند کشاورزی سنتی
شهرستان بهار منتظر تحول است
ظرفیت صنایع تبدیلی در شهرستان بهار چشم انتظار توسعه و گسترش است تا تحول اقتصادی را شاهد باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛هفته پیش بود که ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزیر صنعت معدن و تجارت در شهرستان بهار حضور یافت و از صنایع تبدیلی شهرستان بهار بازدید کرد.

بازدید از شهرک صنایع غذایی توسط وی و مسئولان استانی در جلسه انتهایی این سفر موجب اظهار خرسندی او و دیگر مسئولان از ظرفیت شهرستان بهار در صنایع غذایی شد. 

ناگفته نماند که بازدید از یک واحد تبدیل سیب‌زمینی فرنچ فرایز که سال‌هاست به‌دلیل آن‌چه که عدم همکاری بانک در ارائه تسهیلات توسط سرمایه‌گذار عنوان شد متوقف شده است، نیز جای تأمل دارد که پرداختن به این موضوع، خود مجالی دیگر را می‌طلبد.

شهرستان بهار را از گذشته به قطب تولید سیب زمینی، سیر و خیار یاد می‌کنند، اما در سال‌های أخیر در حوزه صنایع مختلف تحولاتی در شهرستان بهار در حال رخ دادن است. 

این تحولات آن‌چنان با سرعت در حال پیشروی است که محمدعلی محمدی مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جلسه با معاون وزیر صمت، شهرستان بهار را پیشران اقتصادی استان عنوان کرد.

یکی از عرصه‌های تحول آفرین صنعت در شهرستان بهار، صنایع غذایی است که در سال‌های أخیر پیشرفت چشمگیری در تأسیس این واحدها رخ داده است.

آغاز حرکت صنایع تبدیلی از خیارشور بود

شهرستان بهار علی‌رغم اینکه قطب تولید سیب زمینی و سیر است، در حوزه تولید خیار هم معروف می‌باشد و کشت خیار با کیفیت در این شهرستان آوازه خاص خود را دارد و این ظرفیت‌ها موجب شده است تا صنایع تبدیلی در شهرستان بهار جای خود را پیدا کند. 

آغاز حرکت صنایع تبدیلی را شاید بتوان از تولید خیارشور در این شهرستان ذکر کرد که از گذشته خیارشور در منازل و جالیز خیار انجام می‌شد و به مرور زمان تولید خیارشور به‌روش سنتی تبدیل به ایجاد کارگاه‌های بزرگتر و تولید انواع ترشیجات و شوریجات شده است.

 تولید چشم انتظار تسهیلات بانکی 

علی خاکپور مدیر یکی از واحدهای تولید ترشیجات و شوریجات در شهرک صنایع غذایی بهار است.

خاکپور در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: ما در واحد تولیدی خود سالیانه به میزان ۶ هزار تن خیارشور و ۶ هزار تن زیتون تولید می‌کنیم.

وی افزود: در حوزه تولید ترشیجات روغنی گل کلم و کرفس نیز سالیانه از هر کدام به‌میزان یک هزار تن تولید داریم.

خاکپور تصریح کرد: ما ظرفیت راه‌اندازی تولید مربا را هم داریم که در این زمینه نیاز به تسهیلات بانکی است که محدودیت‌های موجود، مانع از راه اندازی این خط تولید شده است و ما فقط توانستیم در بازدید معاون وزیر صمت از واحد تولیدی قول دریافت تسهیلات سرمایه در گردش را دریافت کنیم.

لزوم حرکت به سمت کشت‌های جایگزین و صنایع تبدیلی 

فتح‌الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید سیب زمینی، سیر و خیار در شهرستان بهار با پیگیری‌های متعدد به جهت بازدید معاونان مختلف وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت تلاش داریم تا صنایع تبدیلی در شهرستان بهار، خصوصاً صنایع تبدیلی مرتبط با محصول سیب زمینی راه اندازی شود.

وی افزود: با توجه به اینکه منابع آبی به شدت در حال کاهش هستند حرکت به سمت کشت‌های جایگزین در شهرستان بهار احساس می‌شود، با توجه به مرغوبیت خاک این منطقه کشت محصولات مختلف خصوصاً داروهای گیاهی بازدهی بالایی خواهند داشت.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، طبیعتاً باید کشت‌های کم آب‌بر و استفاده بهینه آب در صنایع با حدأکثر بهره‌وری استفاده شود و کشاورزان در بحران آب به‌سمت تولید کشت محصولات کم آب‌بر هدایت شوند که کشت محصولات کم آب‌بر و دارای ارزش افزوده بیشتر می‌تواند صنعت کشاورزی و اقتصاد آن‌را بهبود بخشد. 

ابراهیم لشکری آزاد فرماندار شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: ظرفیت تولید ترشیجات و شوریجات فقط در مهاجران که یکی از شهرهای شهرستان بهار است، برای تأمین مصرف ترشیجات و شوریجات بخشی از نیازهای استان‌های اطراف چشمگیر است.

وی افزود: با توسعه صنعت صنایع غذایی در مهاجران و ایجاد شهرک صنایع غذایی در این شهر که با مشکلات مختلفی مواجه بود تلاش کردیم با أخذ مجوز تأسیس شهرک صنایع غذایی و در آینده با احداث آن گام بزرگی در تحول صنایع غذایی در بهار برداریم.

لشکری آزاد تصریح کرد: لازم به ذکر است در زمینه أخذ مجوز شهرک صنایع غذایی مهاجران همکاری دیگر مسئولان از نماینده مردم بهار تا مدیرکل صمت استان همدان شایان تقدیر است و آغاز احداث شهرک درحال گذراندن مراحل قانونی است و امیدواریم در سال جاری کلنگ زنی احداث این شهرک انجام شود.

ظرفیت بهار در حوزه صنایع داروهای گیاهی
گرچه فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب اقتصادی در این زمینه وجود دارد اما پیشرفت شهرستان بهار در حوزه صنایع غذایی خوب بوده است اما بایستی برای جایگزینی کشت محصولات پُر آب‌بری مانند سیب زمینی چاره‌ای اندیشید که کشاورزان هم در صنایع تبدیلی بتوانند نقش بهتری ایفا کنند.

کشت داروهای گیاهی و راه‌اندازی صنایع تبدیلی این حوزه می‌تواند ظرفیت جدیدی را در شهرستان بهار برای بخش کشاورزی و صنعت و تحول در زمینه اقتصادی شهرستان بهار فراهم آورد.

گرچه این اتفاق نیاز به همکاری و هم‌افزایی ادارات و خصوصاً بانک‌ها از که سرمایه‌گذاری را بتواند در این حوزه جذب کرده و کشاورزان را نیز به این سمت سوق دهد. 

و اتفاقات ناخوشایندی همچون توقف طرح تأسیس واحد فرنچ فرایز حسین آباد آشوری که مدت‌هاست در پیچ و خم تسهیلات بانکی متوقف شده است، دوباره تکرار نشود.

انتهای خبر/ع

دیدگاه شما