24. مرداد 1394 - 0:45   |   کد مطلب: 12134
در روز خبرنگار و در آئین تجلیل از این قشر فرهیخته، سخنان وزیر با شمشیر آخته، رسانه‌های ارزشی و ملتزم به انقلاب اسلامی را مورد تهدید قرار داد تا قند توی دل رسانه‌های هنجارشکن و دگراندیش آب شود.

به گزارش بهارانه به نقل از بلاغ، در شرایطی که رئیس دولت یازدهم در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از لزوم آزادی رسانه‌های منتقد سخن می‌گفت و شرط موفقیت هر دولتی را در سعه صدر و بالابردن آستان تحمل خود در قبال منتقدان ذکر می‌کرد، برخورد با منتقدان و تحقیر و توهین به آنها و توقیف رسانه‌های منتقد، که از سر تعهد و دلسوزی و پیرو دعوت جدی رئیس جمهور در نقد عملکرد دولت، وارد ساحت امنتقاد از دولت شده‌اند، نگرانی‌های جدی را برای جامعه رسانه‌ای کشور بوجود آورد.

دولت‌ها و رسانه‌ها

در همه دولت‌های پس از انقلاب، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان متولی رسانه‌ها، همواره بر آن بود تا زمینه‌های فعالیت آزاد رسانه‌های منتقد را در چارچوب قانون دارای تلاش‌اند، فراهم آورد.

در دولت آقای دکتر روحانی، وزیر ارشاد این دولت، علاوه بر آن که خود برخورد تبعیض‌آمیز با رسانه‌ها را پیشه ساخته و آشکارا از حمایت جدی رسانه‌های حامی و طرفدار دولت سخن می‌گوید، شمشیر آخته خود علیه رسانه‌های منتقد را از نیام برکشیده و آنها را از دم تیغ خود می‌گذراند.

علی جنتی که به مناسبت روز خبرنگار به همراه معاون اول رئیس جمهور از خبرگزاری ایسنا بازدید می‌کرد، در بیاناتی غیرمتعارف با حمایت جدی از روزنامه‌ها و رسانه‌های حامی دولت گفت: انتظار داریم دولت به مطبوعاتی که با دولت همکاری دارند، کمک کند.

وی در جمع اصحاب رسانه‌ها به نقش مهم و تعیین‌کننده رسانه‌ها در مقابله با جنگ نرم اشاره کرد و اظهار کرد: در جنگ نرم باید از قدرت نرم استفاده شود و ما باید از این ابزار استفاده کنیم. یکی از مولفه‌های جنگ نرم داشتن قدرت نرم در رسانه‌هاست. به همین جهت دیپلماسی در دنیا از اهمیت ویِه‌ای برخوردار شده است، به خصوص در این وضعیت و با چهره‌ای که از ایران ساخته شده، نیاز شدید به دیپلماسی رسانه‌ای احساس می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد تاکید کرد: برای میدان دادن به روزنامه‌نگاران به خصوص آنهایی که آگاه به مسائل بین‌المللی هستند باید حتماً ظرفیت‌سازی شود.

خفقان در رسانه‌ها، دیکتاتوری در دولت

وی با اشاره به پرهیز دولت از رسانه‌داری و با نادیده گذفتن رسانه‌های متعددی که دولت در اختیار دارد، بیان کرد: دولت قصد دارد انتشار روزنامه و ماهنامه را به بخش خصوصی واگذار کند.

علی جنتی با بیان اینکه جامعه‌ای که در آن مطبوعات در آن نشاط نداشته باشند و نتوانند حرف خود را بیان کنند، نشان دهنده دیکتاتوری آن جامعه است، در خصوص توقیف هفته نامه 9دی با مدیریت حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: براساس ابلاغیه شورای امنیت ملی، رسانه‌ها و ممطبوعات ملزم به رعایت حط قرمزها هستند. این چهارمین بار است که این روزنامه توقیف می‌شود. هر بار بلافاصله رفع توقیف و تبرئه می‌شود، اما این بار این توقیف به خاطر آن است که این روزنامه بارها علیه توافق هسته‌ای و مذاکرات گروه هسته‌ای تیتر و خبر زده است و باعث سلب آرامش جامعه می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اضافه کرد: این نشریه چهار بار تخلف کرده و اصرار زیادی برای ادامه تخلفات دارد که این بار اگر تخلفی از این نشریه سر زند، دیگر توقیف نمی‌شود و به کلی پروانه انتشار آن لغو می‌شود.

آزمون سعه صدر

توقیف چند رسانه مکتوب منتقدان و تذکر به رسانه‌های مجازی و مکتوب، که اکثر انها را منتقدان دولت تشکیل می‌دهند، عملکرد دولت دکتر روحانی در برخورد با رسانه‌ها را مورد رضایت شخصیت‌های فرهنگی کشور قرار نداده است.

غلامعلی حداد عادل، که به مناسبت روز خبرنگار در جمع 80 نفر از خبرنگاران استان خراسن رضوی حضور یافته بود، با بیان اینکه آزادی برای رسانه‌ها شرط لازم است اما کافی نیست، افزود: آزادی زمانی ارزش دارد که راه را بر حقیقت باز کند. کسانی که کار رسانه‌ای می‌کنند، همانطور که دغدغه آزادی دارند، باید دغدغه حقیقت را هم داشته باشند.

وی تصریح کرد: انتظار ما از وزارت ارشاد این است که فضا را برای نقد و بررسی در موضوع هسته‌ای از سوی رسانه‌ها بیشتر از این باز کند. بالاخره این موضوع مهم است و احساس نگرانی درباره آن طبیعی است و باید آزادی بیشتری به رسانه‌ها در این شرائط که باید فضا و نقد و بررسی باز باشد، به مصلحت نمی‌دانم.

تیغ نقدناپذیری دولت، دامن مجلس را هم گرفت

در نقطه مقابل حرف‌های زیبای رئیس جمهور و وزیر ارشاد در مورد آزادی رسانه‌ها و ضرورت استقبال از نقد منتقدان، تیغ برخورد دولت با منتقدان دانشگاهی و رسانه‌ای، این بار دامن مجلس شورای اسلامی را هم گرفت.

در پی افشای توزیع ناعادلانه و جانبدارانه یارانه مطبوعات از سوی رئیس کمیته رسانه مجلس، دولت از رئیس این کمیته به دادگاه ویژه روحانیت شکایت کرد.

نصرالله پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته رسانه‌ای مجلس در این زمینه گفت: مدتی قبل کمیته رسانه کمیسیون فرهنگی در راستای بررسی شکایت تعدادی از نمایندگان در خصوص توزیع ناعادلانه یارانه نشریات، این موضوع را مورد بررسی قرار داد.

رئیس کمیته رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس اظهارکرد: این موضوع در قالب سوال از وزیر ارشاد در کمیته رسانه مورد بررسی قرار گرفت و بنده به عنوان رئیس کمیته موضوع را پیگیری کردم.

وی در ادامه گفت: بنده مستنداتی را در تایید ادعای نمایندگان مبنی بر توزیع ناعادلانه یارانه نشریات و اختصاص یارانه بیشتر به نشریات حامی دولت در اختیار دارم.

پژمان‌فر یادآور شد: در فضایی که امروز دولت ادعای آزادی بیان دارد و اعلام می‌کند که صدای مخالف را می‌شنود از بنده به عنوان رئیس کارگروه رسانه به دادگاه ویژه روحانیت شکایت شد.

وی ادامه داد: دولت علت شکایت از بنده به دادگاه ویژه روحانیت را ارائه گزارش غیرواقعی در خصوص یارانه مطبوعات عنوان کرده است.

نگرانی از دیکتاتوری دولتی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از کم بودن سعه صدر دولت گفت: دولتی که تحمل شنیدن صدای منتقدان آن هم از جایگاه حقوقی یک نماینده مجلس را ندارد، چطور می‌تواند ادعای سعه صدر در مقابل مردم را داشته باشد. 

وی با بیان اینکه ما نگران به خطر افتادن آزادی بیان هستیم، خاطرنشان کرد: نگرانیم به اسم آزادی بیان دیکتاتوری در مجموعه‌های مختلف حاکم شود.

پژمان‌فر ادامه داد: کمیسیون فرهنگی و کمیته رسانه مرجع بررسی این‌گونه شکایت است و اساساً هیچ‌گاه کسی نمی‌تواند مانع آزادی بیان نماینده در حوزه کاری‌اش شود.

رئیس کمیته رسانه مجلس یادآور شد: نمایندگان تهدید می‌شوند که اگر حرفی بزنند برای‌شان پرونده‌سازی خواهد شد که این امر مانع آزادی بیان است و ما از این رفتارهای همراه با عصبانیت تاسف می‌خوریم.

وی با بیان اینکه دولت منتقدین خود را به دادگاه می‌کشاند، اضافه کرد: اسناد تبعیض دولت در پرداخت یارانه به رسانه‌های حامی دولت و مخالف در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

 نماینده مردم مشهد گفت: ما می‌خواستیم این موضوعات را در فضای دوستانه و تذکرات حل کنیم اما این‌گونه رفتارها موجب شد اسناد را در اختیار نظارت عمومی قرار دهیم.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما