30. آبان 1391 - 13:39   |   کد مطلب: 1867
معاون صنایع دستی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا پایتخت سفال ایران تغییر خواهد کرد؟ اظهار کرد: این موضوع صحت ندارد و لالجین پایتخت سفال ایران است و خواهد ماند. تولیدکنندگان سفال در لالجین باید از برند منطقه‌یی که همان نام لالجین است برای فروش محصولات خود استفاده کنند نه این‌که هر کدام برند و نام تجاری متفاوتی را برگزینند. اگر برندها منطقه‌یی‌محور باشند منطقه‌های تولید صنایع دستی در جهان معرفی و موجب تقویت گردشگری می‌شوند.

 

"محمدحسن صالحی‌مرام" درباره‌ی ورود صنایع دستی و سفال از چین به کشور و حتا به لالجین، گفت: هر کسی که این کار را انجام دهد خائن است و به هویت و کشور خود ظلم کرده است. باید با تولیداتی که از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شوند برخورد جدی کرد.

صالحی‌مرام در پاسخ به این پرسش که چه برخوردی با تولیدات صنایع دستی مشابه تولیدات داخلی که از چین و به‌طور قانونی وارد می‌شوند، صورت می‌گیرد؟ بیان کرد: این‌گونه واردات قانونی است و هنوز قانونی برای این موضوع وجود ندارد. اگر ما از ورود کالای چینی آن هم به‌طور قانونی به کشور جلوگیری کنیم، مقامات چینی هم مانع ورود صنایع دستی ما به کشور خود می‌شوند. تولیدات صنایع دستی ایران در چین بازار مناسب و خوبی دارند.

وی با اشاره به داوری نزدیک به 400 اثر صنایع دستی از شش کشور برای دریافت مهر اصالت یونسکو در ایران، ادامه داد: آثار دریافت‌کننده‌ی مهر اصالت متمایز با آثار موزه‌یی هستند. این آثار قابلیت تولید انبوه و صادرات را دارند.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به این‌که تصاویر آثار دریافت کننده مهر اصالت روی سایت یونسکو قرار می‌گیرد، تأکید کرد: ایران با 116 اثر در حال حاضر در جایگاه نخست دریافت نشان اصالت یونسکو در منطقه است.

صالحی‌مرام با بیان این‌که در نیمه‌ی نخست امسال به اندازه‌ی سال‌ها 1387، 1388 و 1389 صادرات صنایع دستی داشته‌ایم، افزود: در نیمه‌ی نخست امسال، 640میلیون دلار صنایع دستی از کشور صادر شد که امیدواریم تا پایان سال به یک‌میلیارد و 500میلیون دلار برسد. همچنین سهم استان همدان از صادرات کشور 17میلیون دلار است. (ايسنا)

دیدگاه شما