9. بهمن 1391 - 17:25   |   کد مطلب: 3165
لیونی از مرموزترین چهره های رژیم صهیونیستی، که در سطوح مختلف اطلاعاتی و اجرایی فعالیت کرده است. از آنجا که بهترين راه شناخت يک سياست‌مدار و آشنايي با ديدگاه‌هاي وي، بررسي پيشينه‌ي اوست، با کمک اين شيوه مي‌توانيم نظر دقيق‌تري داشته باشيم.

 

 

به گزارش بهارانه به نقل از  صبح الوند؛ "تزینی ليوني"رهبر حزب تازه تاسیس هاتنوعا، پس از "گلداماير"سياست‌مدار نام‌دار صهيونيستي که در سال‌هاي 1974-1964 سمت نخست‌وزيري رژیم صهیونیستی را بر عهده داشت، دومين زني است که در سطوح بالاي سياسي اين رژيم ايفاي نقش مي‌کند.

وي در سال 1999 به عنوان اولين نفر از حزب ليکود به پارلمان اسراييل راه يافت. علاوه بر اين، هنگامي که "آريل شارون" رهبر ليکود در جولاي2001 نخست‌وزير شد، وی را به عنوان وزير همکاري‌هاي منطقه‌اي برگزيد و پس از آن او موقعيت‌هاي مختلفي را در کابينه بر عهده گرفت.

در نوامبر 2005 ليوني به همراه شارون و "اولمرت" به حزب جديد کاديما پيوست. در انتخابات پارلماني سال 2006، وي به عنوان سومين نفر از ليست کاديما برگزيده شد و موفقيت او تأثير به‌سزايي در تثبيت حزب متبوعش داشت.

در مِي2006 و در سي‌ويکمين دولت اسراييل، ليوني به عنوان وزير امورخارجه، عِنان سياست‌خارجي این رژیم را در دست گرفت و پس از آن نيز با حفظ سِمت به عنوان معاون ايهود اولمرت، نخست‌وزير دولت اسراييل منصوب شد.

لیونی کیست؟

ليوني در 8 ژوييه 1958 در يکي از شهرک‌هاي صهيونيست‌نشين نزديک تل‌آويو متولد شد. پدر و مادر او "ايتان" و "سارا" ليوني نام داشتند که داراي سوابق بسياري در سازمان‌هاي تروريستي همچون ايرگون و هاگانا بودند.

ايتان پدر او، فرماندهي دفتر عمليات سازمان تروريستي اتزل را به عهده داشت. اتزل که مستقيماً زير نظر "مناخيم‌بگين" نخست‌وزير پيشين صهيونيست‌ها اداره مي‌شد، مسئول قتل و کشتار شهروندان فلسطيني بود.

مادر ليوني نيز رهبري يکي از واحدهاي افراطي سازمان ايرگون که توسط مناخيم ‌بگين، پايه‌گذاري شده بود را بر عهده داشت. علاقه و اشتياق والدين ليوني به اهداف صهيونيست‌هاي افراطي به حدي بود که دقيقاً 15 مي 1948 يعني روز تشکيل دولت اسراييل را روز ازدواج خود قرار دادند.

در زندگي شخصي هم ليوني متأهل و داراي دو پسر بزرگ است. همسر وي، نافتالي اسپيتزر" يک حسابدار است و پسر بزرگ او هم در ارتش خدمت مي کند. از نظر تحصيلات وی داراي ليسانس حقوق از دانشگاه "بارايلان" –در شرق تل آويو- است. او وکيلی حرفه‌اي به شمار مي‌آيد و به ويژه در زمينه‌ي حقوق عمومي و تجاري تخصص دارد.

ليوني پس از پايان خدمت سربازي در ابتداي دهه‌ي 1980، وارد سازمان موساد شد. او به دليل تسلط کامل بر دو زبان انگليسي و فرانسه، کار خود را در بخش اروپايي اين سازمان آغاز کرد و در آنجا براي شناسايي رهبران فلسطيني ساکن اروپا، به پاريس و ديگر شهرهاي اروپايي منتقل شد. شايع است وي مسئوليت ترورهاي زيادي را بر عهده داشته است و به دليل همکاري گسترده با موساد، به "شکارچي تروريست‌ها" ملقب شده است. او به دليل فشارهاي زياد در سال 1983 مجبور به استعفا و خروج از موساد شد.

"ناحوم ادموني" که در آن زمان رياست موساد را به عهده داشت، در اين خصوص گفته است: " ليوني در يکي از سرّي‌ترين تيم‌هاي موساد در اروپا فعاليت مي‌کرد. با وجود آن که کسي در مورد نقش نيروهاي زن موساد حرفي نمي‌زند، اما يکي از مهم‌ترين نقش‌هاي آن ها مشارکت در جذب مزدوراني از ميان عرب‌ها، مسلمانان و حتي اروپايي‌ها براي سازمان موساد است. نيروهاي زن موساد، از روش اِغوا و فريب که يکي از کارآمدترين روش‌ها در جذب مزدور است، استفاده مي‌کنند."

با توجه به اين اظهارات، مي‌توان نتيجه گرفت يکي از مهم‌ترين نقش‌هاي ليوني در این سازمان موساد، عضوگيري و به عبارت بهتر کشاندن شمار زيادي از افراد به چنگال موساد بوده است. از سوي ديگر زنان عضو این سازمان، علاوه بر جذب نيرو وظيفه داشتند بستر را براي اجراي عمليات ترور آماده کنند.

بر اساس اطلاعاتي که به تازگي فاش شده، ليوني در ترور "ابوجهاد" که در 20 آگوست 1983 در آتن کشته شد نيز مشارکت داشته است. "ساندي‌تايمز" دليل خشونت بيش از حد ليوني را به مسايل خانوادگي وي منتسب مي‌کند و با استناد به سوابق پدر و مادر وي، او را موجودي سرسخت و قاطع معرفي مي‌نمايد.

دیدگاه شما