به گزارش بهارانه؛
احمد حسین فلاحی عضو کمیسون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفتگو با گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به تشکیل فراکسیون هوش مصنوعی در مجلس افزود: سامان دهی به ضوابط استفاده از هوش مصنوعی از اهمیت بسیاری برخوردار است و رشته تخصصی ریاست، نایب رئیس و اعضایی که عمدتاً در فراکسیون هوش مصنوعی حضور دارند، به موضوع هوش مصنوعی مرتبط بود و پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام میدهند.
وی با بیان اینکه عمده فعالیتهای در کمیته قانونگذاری فراکسیون هوش مصنوعی در محورهای بررسی طرحها و لوایح ارائه شده صورت میگیرد، اظهار داشت: تلاش برای تصویب طرحها و لوایح همسو با سیاستهای کلان این حوزه و به روزرسانی قوانین مؤثر بر هوش مصنوعی و حکمرانی داده از جمله اقداماتی است که در این فراکسیون صورت میگیرد.
فلاحی افزود: این فراکسیون علاوه بر جلساتی که در داخل مجلس برگزار میشود، جلساتی نیز در دانشگاهها و با حضور صاحبنظران مطرح در هوش مصنوعی برگزار کرده است که از جمله میتوان به جلسات برگزار شده در دانشگاهی علم و صنعت و... اشاره کرد.
وی با بیان اینکه همکاریهای دانشگاهی با فراکسیون هوش مصنوعی همچنان ادامه دارد، خاطر نشان ساخت: این افراد به پشتیبان فراکسیون هوش مصنوعی از بیرون از مجلس هستند و این همکاریها تا آن اندازه ادامه دارد که ما توانستهایم این مسأله را با نمایندگان مجالس کشورهای همسایه نیز مطرح کنیم.
فلاحی با اشاره به استقبال نمایندگان کشورهای همسایه از پیشنهاده ایران گفت: در جلساتی که در مشهد مقدس برگزار شد با چند تن از نمایندگان مجالس کشورهای همسایه از جمله عراق گفتگوهایی را برگزار کردیم و آنها نیز خواستار ادامه این جلسات و پیگیری مسائل مطرح شده هستند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همانطوری که میدانید تکلیف سال دوم مقام معظم رهبری به مجلس یازدهم تنقیح قوانین بوده و اکنون بالای ۱۲ هزار قانون، در مجلس در دست بررسی است .
عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به اینکه تنقیح این قوانین کار سادهای نیست و زمان زیادی را میبرد خاطر نشان کرد: تا کنون در بررسیهایی که از سوی برخی از نمایندگان ادوار در حوزه تنقیح قوانین صورت گرفته است، نشان میدهد که حدودی ۴۰۰۰ قانون مازاد در بین قوانین وجود دارد و وقتی که بررسیها را ریزتر کنیم، این احتمال وجود دارد که این عدد بیشتر شود،
نائب رئیس فراکسیون هوش مصنوعی تصریح کرد : برای حل این مسئله از هوش مصنوعی کمک گرفتیم و در واقع به عنوان اولین گام در مسأله تنقیح قوانین از امکانات هوش مصنوعی بهره میبریم.
وی با اشاره به اینکه بودجه مورد نیاز برای تنقیح این قوانین با توجه به بهرهگیری از هوش مصنوعی تصویب شد، گفت: به نظر میرسد که در مجموع بررسی این قوانین حدود دو سال زمان ببرد.
فلاحی به کارگیری هوش مصنوعی در این زمینه را کاری کارشناسی داسنت و اظهار داشت: در واقع مجلس تنقیح قوانین رو از این مسیر پیگیری خواهد کرد و طبیعتاً این یک کار کارشناسی و بسیار دقیق خواهد بود.
وی با بیان اینکه در نتیجه این اقدام از قوانین متناقض، متعارض، منسوخ، تکراری و متضاد در قالب تنقیح از دستور کار خراج میشوند، خاطر نشان کرد: برای توسعه همکاری بینالمللی در حوزه هوش مصنوعی کمیسیون صنعت به این حوزه ورود پیدا کرده است
نماینده مردم همدان گفت: تنها راهی که میتوانیم در زمینه هوش مصنوعی با دیگر کشورها ارتباطاتی را برقرار بکنیم همان فراکسیونها بین مجالس است و می تواند در موضوعات مختلف آزادانهتر میتواند عمل کند پیگیر باشد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما