به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه» ؛ حجت الاسلام والمسلمین رضا مصباح امام جمعه شهرستان بهار در خطبههای نماز جمعه امروز به بیان حدیثی از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در باب معضلات اجتماعی و اقتصادی پرداخت و گفت: در کلام امام صادق علیه السلام لرزه و ارتعاش در بعضی چیزها مواضع مردم را دچار ارتعاش میکند که امام صادق علیه السلام معیشت، گرانی و فقدان قدرت خرید را سه اصل در جامعه عنوان میکنند که اگر دچار لرزه شود جامعه را میلرزاند.
وی افزود: اخلاق، حقوق، آرامش و امنیت و ایمنی اجتماعی است که سومی خطرناک است چراکه مردم را بهستوه میآورد و درکلام امام بدخویی و دلتنگی و آزرده شدن و به ستوه آمدن، از عوارض ناشی از گرانی است و وقتی که گرانی و سختی شد، کسی که این حالت در او پدید میآید دیگر نمیتواند در برابر حق صبور باشد.
مصباح افزود: اگر اقتصاد منشأ برخی از آفتها قرار گیرد، بر اثر تورم و گرانی، بخشهای مختلف سیاسی و اجتماعی و اخلاقی جامعه آسیب میبیند و در نگاه امام صادق علیه السلام جهاد اقتصادی با جهاد فرهنگی رابطه تنگاتنگی دارد.
خطیب جمعه شهرستان بهار در بیان الگو برداری از ائمه اطهار علیهم السلام در حکومت داری گفت: ما با الگو گرفتن از امام باید درس بگیریم و درس ما این است که با الگو از وعده صادق در اقتصاد هم کاری کنیم که دشمن متحیر بماند.
مصباح با اشاره به ابعاد بزرگ عملیات وعده صادق و تَحَیُّر دشمنان از این عملیات بزرگ، رقم خوردن چنین اتفاقی در اقتصاد را لازم دانست و افزود: همانطور که وعده صادق، دشمن را به زانو درآورد بایستی این وعده اقتصادی نیز تحقق یابد تا دشمن از برنامههای خود ناامید شود.
وی خاطرنشان کرد: با تجربهای که سه قوا به دست آوردند باید ثبات اقتصادی را بهوجود آورند و در برابر دشمنی که ۴۵ سال از هیچکاری دریغ نکرد باید اقدام راهبردی با ثبات بازار و امنیت اقتصادی و تشویق سرمایهگذار انجام داد.
خطیب جمعه شهرستان بهار اقدامات نقطه زن در فساد اقتصادی را لازمه مقابله با فساد اقتصادی عنوان کرد و تصریح کرد: اقدامات نقطه زن در فساد اقتصادی باید صورت گیرد و اتاق فساد اقتصادی در اربیل هم در نطفه خفه شود که منشأ اتاقهای سیاه دلارهای تلگرامی و دلار فردایی است و باید هدف قرار گیرند.
وی با اظهار امیدواری درباره اقدامات خوب دولت در باب اقتصاد گفت: اگر نبودْ معضلات اقتصادی در دهه ۹۰ ما فرصتها را بهخاطر یک وعده سَرِ خرمن مثل برجام از دست نمیدادیم و الان شاهد اقتصاد شکوفا بودیم و میتوانستیم در اوج باشیم.
مصباح در ادامه حرکت بیداری قشر نخبه و فرهیخته در دانشگاههای نقاط مختلف جهان در حمایت از مردم غزه را طوفانی ذکر کرد که منشأ آن از طوفان الاقصی است و بیداری جوانان این کشورها را نتیجه نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپایی و غربی در سال ۹۳ و نامه دوم ایشان که ۱۰ ماه بعد از آن خطاب به جوانان فرستادند را نقطه آغاز تحول عنوان کرد.
خطیب جمعه بهار صدای فرهیختگان در نقاط مختلف جهان را نشان دهنده ضعف دولتهای مستکبر و دولتهای گوش بهفرمان آنها بیان کرد و افزود: صدای حُرّیت و آزادمردی، شرافت و انسانیت است که میخواهند آنرا خفه کنند اما آنچه که در حال تحقق است صدای دومینوی شکستهای پیاپی رژیم اشغالگر صهیونیستی است و بهزودی شاهد اضمحلال و فروپاشی ظلم در عالم خواهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین مصباح در ادامه به بیان دو مطلب در حوزه مطالبات شهرستانی اشاره کرد و افزود: سخنگاهِ نماز جمعه مکان مطالبهگری است و این تریبون صدای رسای مردم و تبیین تاریخ است و مکان تمجید کردن هم نیست، اگر مسئولی کاری انجام میدهد حقوق میگیرد و از امکانات دولتی بهره میبرد و وظیفهاش را انجام میدهد که بله اگر اتفاق چشمگیر و خوبی رقم میخورد حق آن است که حمایت و تقدیر کرد.
وی در ادامه افزود: مسئول، خادم و نوکر مردم است و امام جمعه و بقیه مسئولین افتخار میکنند که نوکر شما هستند و این را از شهدا باید درس گرفت و کسی انتظار نداشته باشد که مشکلات مردم را نبینیم که کسی در نگاهش ما را تعریف و تمجید کند و خوشایند او باشد.
خطیب جمعه شهرستان بهار به مسئله آب شُرب شهرستان اشاره کرد و گفت: آب شهر بهار برای بهار باشد کفایت میکند که اگر آب بهار را فقط برای بهار مصرف کنیم دچار مشکل نخواهیم شد و باید مصرف بهینه و اصولی انجام شود که دیگر نیازی نیست از جای دیگر آب بیاوریم و برخی هم شبهات تغییر مزه آب را نشر دهند.
وی در ادامه به ارائه راهکار برای تأمین آب شُرب بهار پرداخت و گفت: میتوان آب کشاورز را خریداری کنید و آب تالوار را به او برای کشاورزی بدهید که اگر میگویید طعم آب مشکل است چاه را از کشاورز بخرید و از آب تالوار به او بدهید.
مصباح در ادامه به کشت محصولات بهینه در مصرف آب هم اشاره کرده گفت: محصولی که در ۷۵ روز به ثمر مینشیند را میتوان بهجای محصول ۱۴۰ روزه کشت کرد و در مسئله آب که برای بهار مهم است، کنترل و دقت عمل را بهجا آورد که خدایی نکرده نگوییم آب بهار را به جای دیگر بدهیم و از جای دیگر و یا آب تالوار را به بهار بیاوریم و افتخار کنیم که آب تالوار را آوردیم که باید پرسید اینکار جای تعریف و تمجید دارد؟
پایان خبر/ع
دیدگاه شما