به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهارانه؛ فرهاد بختیاری فر روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه عملیات قرارداد اول جهاد آبرسانی استان در سال ۱۴۰۳ به پایان می رسد، افزود: ۹۰ روستای محروم استان در سال جاری نیز آبرسانی میشود.
وی ادامه داد: قرارداد اول جهاد آبرسانی در همدان با هدف آبرسانی به ۱۶۰ روستا در نظر گرفته شده بود که ۷۰ پروژه آبرسانی روستایی تا پایان سال ۱۴۰۲ اجرا شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه اعتبار درنظر گرفته شده برای این پروژهها پنج هزار و ۹۰ میلیارد ریال است، اظهار کرد: تاکنون سه هزار و ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح جهاد آبرسانی استان همدان تخصیص داده شده و در صورت تأمین به موقع اعتبار، آب ساکنان دیگر روستاها نیز تامین خواهد شد.
وی اظهار کرد: ۵۴ باب مخزن با حجم ۱۹ هزار و ۶۵۰ متر مکعب، ۲۲۳ کیلومتر خط انتقال، ۱۸۲ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه، هشت باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۱۰۱ لیتر در ثانیه و ۲۲ حلقه چاه با آبدهی ۱۱۰ لیتر در ثانیه از تعهدات ما برای آبرسانی به این روستاها است که توسط قرارگاه بسیج سازندگی امام حسن مجتبی (ع) انجام میشود.
بختیاریفر عنوان کرد: احداث مخزن زمینی به تعداد ۱۹ باب و ۱۵ هزار و ۲۰۰ متر مکعب، اجرای خط انتقال به طول ۲۱۰ کیلومتر، اجرای شبکه توزیع به طول ۱۲۰ کیلومتر، حفر چاه به تعداد ۳۷ حلقه و یک دهنه بهسازی چشمه و قنات و احداث ۲ باب ایستگاه پمپاژ از اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی استان است.
وی با اشاره به اینکه در قرارداد اول ۴۵ هزار نفر و در قرارداد دوم ۶۹ هزار نفر از جمعیت روستایی استان همدان از آب آشامیدنی برخوردار می شوند، افزود: در قرارداد دوم آبرسانی به روستاهای استان که هزینه آن ۹ هزار و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده، ۱۰ درصد از کارها اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان همدان گفت: در روستا مصرف آب آشامیدنی بیش از استاندارد است چرا که آنها استفاده غیر شرب بیشتری دارند و در عین حال نیز هزینه آب بهای آنها نیز نصف محاسبه می شود.
وی با بیان اینکه ۹۴ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی است، یادآور شد: با وجود بارش مناسب امسال، ۲۰ روستا بصورت تانکری آبرسانی و در تابستان این تعداد افزوده می شود.
بختیاری فر گفت: به علت پایین رفتن منابع آبی در برخی مناطق از جمله شهرستان بهار تا ۶۰ متر برای دسترسی به آب باید حفاری شود، بنابراین اجرای الگوی کشت در کشاورزی و ایجاد گلخانه باید جدی تر گرفته شود.
وی در باره اینکه چرا از آب سد اکباتان بصورت کامل استفاده نمی شود، افزود: با توجه به اینکه تضمینی به ادامه بارندگی نیست، در صورت مصرف آب از سد اکباتان، منابع آبی آن تا پایان تابستان کفایت می کند و پس از آن خشک می شود.
مدیرعامل آبفای استان همدان با بیان اینکه چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به پیمانکاران بدهکاریم ، یادآور شد: ۸۰ میلیارد ریال خارج از اعتبارات مصوب برای آبرسانی روستایی از وزارتخانه دریافت کرده ایم.
دیدگاه شما