به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛
مهرماه سالِ گذشته در چنین روزی بود که شبکههای اجتماعی، تلویزیونی و ماهوارهای در حال مخابره یک خبر مهم مبنی بر عملیات کماندویی گروه حماس، مستقر در غزه به پادگانهای رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی در جهان بود.
این خبر برای همه، چه آنها که طرفدار جبهه مقاومت و مدافع مردم مظلوم فلسطین و غزه بودند و چه غیر از آن تعجب آور بود.
تصاویر فرود رزمندگان حماس با لباسهایی غیرنظامی توسط پاراگلایدرها در چندین شهرک صهیونیستنشین اشغالی و تصرف شهرکها و پادگانهای رژیم اشغالگر صهیونیستی، همه را به تعجب واداشت.
علت تعجب از این اقدام و پیروزی حماس این بود که حماس یک گروه شبه نظامی است تا جایی که حتی لباس رزمی هم برای خود نداشتند و در برابر چهارمین ارتش قدرتمند جهان که آوازه آن گوش فلک را کَر کرده است توانسته بودند چند پادگانش را بهراحتی تصرف کنند.
برخورد انسانی و خوب رزمندگان حماس با اُسرای صهیونیستی نیز علیرغم تبلیغات دروغین گسترده رژیم صهیونیستی مبنی بر رفتارهای غیرانسانی رزمندگان حماس با اُسرا، یکیدیگر از ابعاد این عملیات بود.
خبر و تصاویر تسلط بر پادگانها و شهرکهای صهیونیستنشین اطراف غزه در روزهای اول عملیات، آنچنان در دنیا پیچید که بسیاری از تحلیلگران عرصه نظامی بر پوشالی بودن هیمنه رژیم صهیونیستی اذعان کردند.
حماس نام این عملیات را طوفانالاقصی نهاد و این نام در ادبیات نظامی جهان ماندگار شد.
علت ماندگاری این اسم در ادبیات نظامی دنیا پیروزی یک گروه کوچک نظامی با کمترین تجهیزات انفرادی نظامی و بدون پشتیبانی بر چهارمین ارتش قدرتمند جهان بود.
حماس که متشکل از مردم در نوار باریکه غزه است، سالهای طولانی در محاصره رژیم صهیونیستی قرار گرفته و از آن بهعنوان بزرگترین زندان روباز جهان یاد میشود، چرا که ورود هرگونه اقلام به داخل نوار غزه با نظارت و کنترل انجام میشود و از همین حیث هر آنچه را که رژیم صهیونیستی اراده کند وارد باریکه غزه میشود.
پس از روزهای آغازین عملیات طوفانالاقصی که موجب برملا شدن نقاط ضعف رژیم صهیونیستی شد، این رژیم با استفاده از برتری هوایی و جنگ نابرابر علیه غیرنظامیان و زنان و کودکان اقدام به تلافیجویی کرد.
رژیم صهیونیستی حتی در کشتار غیرنظامیان نیز دست بهدامان تسلیحات آمریکایی شد و برای اولین بار در جهان از بمبهای سنگرشکن آمریکایی که یک تن مواد منفجره را با خود دارد، علیه مردم غیرنظامی استفاده کرد.
هدف قراردادن غیرظامیان تا جایی ادامه دارد که رژیم صهیونیستی از این سلاحهای سنگین و خطرناک برای بمباران بیمارستانها و مراکز درمانی نیز استفاده کرد.
در این بین حمایت مردم در سراسر جهان از مردم بیدفاع و مظلوم غزه و مخصوصاً حمایت جبهه مقاومت از غزه موجی از احساسات ضد صهیونیستی را در جهان بهوجود آورد.
استفاده از تسلیحات پیشرفته نظامی با درصد تخریبات بالا همچون بمبهای سنگرشکن آمریکایی و هواپیماهای پیشرفته نظامی توسط رژیم صهیونیستی، فقط به بمباران غزه منتهی نشد و این رژیم اقدام به بمباران کنسولگری ایران در سوریه کرد که منجر به شهادت مستشاران نظامی ایران شد.
جمهوری اسلامی ایران برای اولینبار اقدام به موشکباران سرزمینهای اشغالی کرد و در مرحله دوم نیز در پاسخ به ترور رهبر جنبش حماس اسماعیل هنیه در تهران توسط رژیم صهیونیستی، با شدت بیشتری بهطور مستقیم مراکز نظامی سرزمینهای اشغالی موشک باران شد.
حالا یکسال پس از طوفانالاقصی تحولات شگرفی در منطقه رخ داده است، جنبش انصارالله یمن در یکسال گذشته اقدام به هدف قرار دادن کشتیهایی که برای رژیم صهیونیستی حمل و نقل انجام میدادند، این رژیم را بهلحاظ اقتصادی تحت فشار قرار داده است.
همچنین هدف قرار دادن مستقیم رژیم صهیونیستی توسط انصارالله یمن با استفاده از پهپادها و موشکهای پیشرفته از ثمرات طوفانالاقصی است.
حضور حزبالله لبنان و حشدالشعبی عراق در کنار مردم غزه و وارد کردن ضربات به رژیم صهیونیستی موجب تزلزل موقعیت صهیونیستها شده است.
در این میان رژیم صهیونیستی که معروف به داشتن قویترین سامانههای پدافندهوایی جهان همچون سامانه گنبد آهنین است، بارها و مکرراً در یکسال گذشته توسط موشکها و پهبادهای حماس، حزبالله لبنان، انصارالله یمن و حشدالشعبی عراق مورد هجوم قرار گرفته و شکست خورده است.
همچنین سامانههای قدرتمند پدافند هوایی برد بلند رژیم صهیونیستی که از خطر موشکهای بالستیک و حملات برد بلند از آنها حفاظت میکند، در برابر موشک باران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ناتوانی خود را نشان داد.
این اتفاقات در یکسال گذشته موجب تزلزل سیاسی در داخل سرزمینهای اشغالی نیز شده است که نخست وزیر این رژیم تنها راه بقای سیاسی خود را در ادامه جنگ با محور مقاومت بههرقیمتی میبیند.
رهبر انقلاب نیز در نماز جمعه نصر، موقعیت این رژیم را به ۷۰ سال گذشته تشبیه کردند که بهدنبال تأمین امنیت و موجودیت خود است.
طوفانالاقصی حرکتی بود که از باریکه غزه آغاز شد و در طول یک سال موجب بهوجود آمدن تحولات بزرگی در جهان شد.
مهدی هندی ورکانه
؛
دیدگاه شما