به گزارشد بهارانه، شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از کوله بار نوشت: سردارابوالفضل مسجدی مسئول راویان سپاه و بسیج در رابطه سازماندهی کاروانهای راهیان نور و وظایف راویان و روایتگری اظهار داشت: بعد از انقلاب اسلامی مردم همچنان به دعوت شهدا لبیک گفتند و به صورت کاروانها عازم مناطق عملیاتی غرب و جنوب شدند.
سردار مسجدی خاطرنشان کرد: برای حرکت کاروانهای راهیاننور بسترسازیهای مختلفی را باید در نظر گرفت. از جمله سازماندهی اقشار مردم در جریان بازدید از مناطق عملیاتی، تهیه اتوبوس، تهیه غذا و آماده سازی وضعیت اسکان زائرین که این امر توسط سازمان اردویی و گردشگری بسیج صورت میگیرد. همچنین خروجی همه این فعالیتها به دست راویانی است که بایستی ازموقعیت و امکانات بوجود آمده برای مردم که برای اجر نهادن و بیعت مجدد با شهدا به مناطق عملیاتی میروند، بهره برده تا بتوانند خاطرات دوران دفاع مقدس به نحو احسن برای مردم بازگو کنند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای جذب نیروهای متخصص در این زمینه گفت: ما نیروهایی را که خود در زمان دفاع مقدس حضور داشتند دعوت کردیم و بطور متمرکز آموزش هایی را در تهران به این عزیزان دادیم و با توجه به در نظر گرفتن دستور العمل هایی،منابعی را تهیه کرده تا بتوانند از لحاظ محتوایی برای راویان بسیار موثر باشند.
مسئول راویان سپاه و بسیج در خصوص منابع در نظر گرفته شده برای راویان تصریح کرد: سازمان اردویی توانسته است ده جلد کتاب تخصصی بارویکرد روایتگری دررابطه با عملیاتهای دوران دفاع مقدس به چاپ برساند که از جمله این کتابها عبارتند از:3 جلد کتاب دررابطه با عملیات های ایلام،3 جلد کتاب در رابطه با عملیات های کرمانشاه،1 جلد کتاب در رابطه با عملیات های کردستان و همچنین 10 جلد کتاب در رابطه با عملیات های شمال غرب که تا پایان امسال به عنوان بهترین منابع که درآن ازبهترین فرماندهان دوران دفاع مقدس در نگارش و همچنین در تهیه این کتاب ها استفاده شده به عنوان ابزارهای اطلاعاتی دراختیار راویان قرار می گیرد.
سردار مسجدی با اشاره به تقسیم بندی راویان عنوان کرد: راویان ما به 3 دسته تقسیم می شود که عبارتند از : دسته اول ؛ راویان ویژه ، این راویان فرماندهان دوران دفاع مقدس بوده اند که خود درجنگ مسئولیت خاصی داشته واز کارت مخصوص راویان ویژه برخوردارند، دسته دوم: راویان درجه یک ، که در دوران دفاع مقدس در جبهه ها حضور داشتند اما مسئولیت خاصی در این مناطق نداشته اند اما به منظور جلوگیری از تحریفات آموزش هایی را در این راستا برایشان در نظر گرفته شد،دسته سوم:راویان جوانی ، که دوران دفاع مقدس را درک نکرده اند ولی علاقه مند هستند که در غرب و جنوب حضور پیدا کنند وما به وسیله آموزش های تئوری و عملی این فضا را برایشان آماده کرده ایم.
وی بهترین زبان در روایت گری را صدق در گفتار خواند و عنوان کرد:صدق در گفتار بهترین فن بیان است در واقع روایتگر باید قادر باشد برای جلوگیری از آسیب ها و انحرافات همان حقیقتی را که در جبهه ها اتفاق افتاده برای مردم بازگو کند.
مسئول راویان سپاه و بسیج هدف از روایت گری را اینطور بیان کرد:هدف از روایت گری انتقال فرهنگ جهاد و شهادت ،انتقال مجاهدت ها ی دوران دفاع مقدس به نسل حاضر وآینده دانست زیرا این فرهنگ میتواند برای ملت ما راه گشا باشد.
وی در خصوص حضور داوطلبانه راویان این چنین گفت: همان طور که طی دوران دفاع مقدس با امر امام ، بسیجیان ما مردانه وارد صحنه های نبرد شدند و از ارزشها و سرزمین اسلامی و ولی امرشون دفاع کردند الان هم به همان صورت است حدود بیش از 15 هزار نفر راوی در سراسر کشور آموزش دیده اند و به صورت داوطلبانه در مناطق عملیاتی جنوب و غرب حضور پیدا می کنند که یک سری از این راویان به صورت استقراری فعالیت دارند که در زیارتگاه ها مستقر هستند و راویان متخصص ما محسوب می شوند و راویان دیگری نیز همراه کاروان هستند و کاروان را از مبدأ تا مقصد همراهی می کنند.
سردارابوالفضل مسجدی در ادامه افزود: با تدبیری که در قرارگاه راهیان نور به فرماندهی سردار فضلی انجام شد، حدود 3 سال است که راهیان نور دریا شکل گرفته است که بدین وسیله زائرین وارد استان بوشهر می شوند و از آنجا توسط کشتی و یا شناور هایی که نیروی دریایی سپاه در اختیارشان گذاشته زائرین را به جزیره هرمز و دیگر مناطق عملیاتی همراهی می کنند.
وی در پایان گفت: راویان ما باید به گونه ای اتفاقات دوران دفاع مقدس را روایت کنند تا از نظر اخلاقی ، محتوایی و همچنین معنوی مردم ما بدانند که چه رزمندگان و دلاور مردانی برای دفاع ازارزشهای این نظام از جان خود گذشتند.
دیدگاه شما