به گزارش خبرنگار بهارانه، نصرت الله گل كارزاده در همايش ايدز شهرستان بهار با اشاره به اينكه آگاهي يافتن از بيماري ايدز حق همه مردم است، اظهار داشت: با توجه به اينكه شيوع روزافزون ايدز تمامي ابعاد جامعه را به مخاطره خواهند انداخت بنابراين اطلاع رساني در خصوص اين بيماري بايد تمامي آحاد جامعه را شامل شود.
گل كارزاده افزود: شبكه بهداشت و درمان به عنوان يكي از ارگانهاي دخيل در اين خصوص بايد جامعه هدف خود را براي آموزش، اطلاع رساني و درمان، گسترده تر كند چرا كه اين بيماري در كمين نسل جوان نشسته است.
وي با اشاره به اينكه بيماري ايدز در سال شيوع صد در صدي دارد، عنوان داشت: كنترل بيماري ايدز عزمي همه جانبه را مي طلبد لذا مسئولين و مردم بايد با همكاري يكديگر و با اجراي برنامه ها و طرح هاي پيشگيري كننده، شيوع اين بيماري را تحت كنترل درآورند.
گل كارزاده اذعان داشت: اسلام هزار و 400 سال پيش همه ما را به تقواي الهي و پاكيزگي دعوت كرده است در حالي كه امروز برخي از مردم با فراموش كردن اين اصل مهم سبب شيوع بيماريهاي خطرناك و خانمان براندازي چون ايدز شده اند.
وي افزود: بايد با تقويت ايمان و استحكام بخشيدن به پايه هاي دين در ميان مردم به خصوص نسل جوان بيماري ايدز را ريشه كن كرد.
رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرستان بهار نيز در اين همايش با اشاره به اينكه آمار مربوط به بيماران مبتلا به ويروس اچ آي وي در ايران واقعي نيست، اظهار داشت: فرهنگ پنهانكاري كه در ميان مردم كشور موجود است و بدنامي كه بيماري ايدز در جوامع ما به همراه دارد سبب در دسترس نبودن آمار واقعي افراد مبتلا به اين بيماري در كشور شده است.
محمد به نشان افزود: طبق آمار اعلام شده تا تاريخ سي و يكم شهريور ماه سال جاري، 27 هزار بيمار مبتلا به ويروس اچ آي وي در كشور است كه تخمين زده مي شود آمار واقعي اين بيماران به بيش 95 هزار نفر برسد.
به نشان با اشاره به اينكه در استان همدان نيز 639 بيمار مبتلا به ايدز وجود دارد، اظهار داشت: پيش بيني مي شود تعداد واقعي اين بيماران در استان 25 هزار و 56 نفر باشد.
وي افزود: در شهرستان بهار هم تعداد بيماران مبتلا به اين بيماري 23 نفر است كه تخمين زده مي شود تعداد واقعي اين افراد 92 نفر باشد.
به نشان با اشاره به اينكه زنان بيشتر از مردان در معرض ابتلاء به ويروس اچ آي وي هستند، عنوان داشت: زنان به علت رفتارهاي پرخطر مردان بيشتر در معرض ابتلاء به بيماري ايدز هستند لذا آموزش هاي جامعه زنان بايد فراگيرتر باشد.
وي افزود: در حال حاضر پنج نفر از 23 بيمار مبتلاء در شهرستان بهار را زنان تشكيل داده اند كه سه نفر آنان به علت گرفتاري در رفتارهاي پر خطر مردان مبتلاء شده اند.
به نشان با بيان اینکه افزایش بیماری ایدز و تغییر روش های انتقال آن در جوامع باید مورد توجه ویژه مسئولین قرار بگرید، اظهار داشت: تنها راه جلوگیری از شیوع روز افزون این بیماری در بین مردم به خصوص نسل جوان، فرهنگسازی سبک زندگی اسلامی است.
به نشان اذعان داشت: آموزش هزینه های درمان و پیشگیری را کاهش خواهد داد ولی باید دقت نمود که چه نوع آموزشها با چه روش هایی در مردم به خصوص نسل جوان مؤثر واقع می شود چرا که باید این فرهنگ را که این بیماری جامعه و ابعاد مختلف زندگی بشر را دگرگون خواهد ساخت در مردم ما نهادینه شود، در این صورت است که از واقع شدن در شرایطی که احتمال مبتلا شدن به آن هست، دوری خواهند کرد.
وی عنوان داشت: فرهنگسازي و ترويج فرهنگ اسلامي در ميان نسل جوان تنها راه نجات از بيماري هاي حاصل از رفتارهاي پرخطر است چراکه اين بيماري ها فقط به دليل کم شدن مسائل معنوي دراين نسل رواج يافته است.
به نشان افزود: براي ترويج فرهنگ انزجار از رفتارهاي متضاد با فرهنگ و معيارهاي اسلامي بايد از افراد با نفوذ در ميان مردم استفاده کرد چراکه براي تغيير برخي از آداب و رفتارهايي که مورد علاقه مردم است ولي تبعات ناگواري را براي اجتماع دارند بايد از شيوه و روشهايي استفاده کرد که تأثير گذاري بيشتري دارد.
مدير آموزش و پرورش بهار نيز به عنوان رئيس كميته پيشگيري شهرستان در اين همايش اذعان داشت: مهمترين و تأثير گذارترين روش مقابله با شيوع بيماري ايدز در ميان مردم، پيشگيري است چرا كه با پيگيري مي توان در صرف هزينه هاي مادي، معنوي، نيروي انساني و وقت صرفه جويي كرد.
علي زارعي ادامه داد: آموزش بايد در رأس حوزه پيشگيري قرار بگيرد تا از طريق اطلاع رساني بتوان شيوع بيماري ايدز را كنترل كرد.
زارعي با اشاره به اينكه مجموعه آموزش و پرورش با استفاده از ظرفيت هاي آموزشي بهترين ارگان براي آموزش و اطلاع رساني در خصوص بيماري ايدز است، اظهار داشت: مجموعه آموزش و پرورش با در اختيار داشتن دانش آموزان به عنوان سفيران خانواده ها مي تواند با اعمال آموزش هاي متفاوت در اين حوزه دست به اطلاع رساني گسترده اي بزند.
وي افزود: آموزش و پرورش شهرستان از ابتداي سالتحصيلي جديد با اجراي طرح همسانان سلامت در سطح مدارس دوره هاي راهنمايي و متوسطه با تحت آموزش قرار دادن تعدادي از دانش آموزان به عنوان رابطان بهداشتي توانسته ديگر دانش آموزان را نيز تحت آموزش قرار دهد.
زارعي با بيان اين مطلب كه تعداد مربيان بهداشتي در شهرستان محدود است، عنوان داشت: به علت كمبود مربيان بهداشتي در سطح مدارس اين مجموعه تعدادي از مربيان را به عنوان رابطان بهداشتي تحت آموزش هاي بهداشتي و درماني قرار داده است تا در فعاليت هاي بهداشتي مدارس از آنها استفاده شود.
وي با اشاره به اينكه محور اصلي آموزش هاي بهداشتي در مدارس خانواده ها هستند، اذعان داشت: دانش افزايي خانواده ها در خصوص بيماريهايي چون ايدز يك اصل اساسي است كه بايد تمامي دستگاههاي اجرائي آن را در رأس برنامه هاي آموزشي خود قرار دهند.
رئيس بهزيستي به عنوان دبير كميته كاهش آسيب شهرستان نيز در اين همايش اذعان داشت: رويكرد اصلي و اساسي بهزيستي در حوزه پيشگيري، واگذاري فعاليت ها به بخش هاي غير دولتي و سازمانهاي مردم نهاد در راستاي سياست هاي سازمان بهزيستي است.
فريد الدين حجت الاسلامي افزود: سازمان بهزيستي با 15 سال سابقه فعاليت در عرصه درمان و پيشگيري در سه سطح اقدامات چشمگيري را به مردم ارائه داده است.
حجت الاسلامي عنوان داشت: هدف اصلي بهزيستي در حوزه مقابله با بيماري ايدز، پيشگيري و آموزش به جامعه هدف خود با استفاده از منابع موجود در اين ارگان است كه در اين راه از كمك هاي خيرين نيز بهره مي برد.
وي با اشاره به اينكه بهزيستي شهرستان در راستاي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي اقدام به فعاليت هاي مثمر ثمري نموده است، عنوان داشت: اين اداره با انجام مداخلاتي مانند آموزش مهارتهاي زندگي، فرزند پروري، آموزش قبل از ازدواج و غيره تلاش در ممانعت از بروز رفتارهاي پر خطر در شهرستان دارد.
حجت الا سلامي اظهار داشت: آموزش راههاي پيشگيري از ايدز به مصرف كنندگان تزريقي مواد مخدر و همسران آنها، آموزش زنان در معرض آسيب، آموزش كاركنان در معرض خطرات شغلي، آموزش مصرف كنندگان مواد مخدر و همسران آنها و آموزش مددجويان تحت پوشش بهزيستي از ديگر اقدامات اين ارگان در راستاي كاهش آسيب در شهرستان است.
دیدگاه شما