آخرین اخبار

25. مهر 1394 - 10:37   |   کد مطلب: 12958
اکثرشهروندان ظروف یکبار مصرف خود را در هرجایی رها می‌کنند که این مساله باعث می‌شود بخش‌های زیادی از این نوع زباله‌ در کنار پیاده رو و خیابان پخش شود. سطح شهر پس از برگزاری مراسمات ، نازیبا می‌شود، چرا که ظروف یکبار مصرف شهر را قبضه می‌کند و کار پاکبانان در این ایام چندین برابر می‌شود.

دوباره ماه محرم آغاز شد .ظروف و لیوان های یک بار مصرف و پلاستیکی غذا و نوشیدنی و …..در تکایا و مساجد وحتی ایستگاه‌های صلواتی شهر هم زمان با فرارسیدن دهه ی اول ماه محرم، توزیع می‌شود و پس از مصرف، بیش تر در اطراف محل‌های برگزاری مراسم رها می‌شود.

شاید برخی از ما، هیچ گاه به زحمتی که برای جمع آوری، حمل و دفن این نوع زباله‌ها توسط کارگران شهرداری کشیده می‌شود، فکر نمی کنیم!یک لحظه فکر کنیم که شاید پاکبانان  شهرداری با دیدن وضعیت خیابان‌ها و محل‌های برگزاری مراسم عزاداری و یاد کردن از زحمتی که باید فردای این مراسم متحمل شوند، خم به ابرو بیاورند، هرچند که آن ها هم برای این که در ثواب برگزاری مراسم شریک باشند، چیزی نمی‌گویند.

اکثرشهروندان ظروف یکبار مصرف خود را در هرجایی رها می‌کنند که این مساله باعث می‌شود بخش‌های زیادی از این نوع زباله‌ در کنار پیاده رو و خیابان پخش شود.

سطح شهر پس از برگزاری مراسمات ، نازیبا می‌شود، چرا که ظروف یکبار مصرف شهر را قبضه می‌کند و کار پاکبانان در این ایام چندین برابر می‌شود.

زمانی که اکثر ما به خواب رفته ایم و شهر در سکوتی کامل فرو رفته تنها صدای جاروی رفتگرها ست که به آرامی کوچه و خیابان‌ها به حرکت در آمده شنیده می‌شود.

حالا که این عزیزان، بی هیچ گلایه‌ای سختی رفت و روب خیابان‌ها را به جان می‌خرند، بهتر این است ما نیز به عنوان یک شهروند، سعی کنیم تا با تحمل کمی سختی، زباله ها را در کوچه و خیابان رها نکنیم تا هم کسی را آزرده خاطر نکرده باشیم و هم رضایت خادمان شهر را فراهم کرده باشیم ...

هرکدام از ما اگر در برگزاری این مراسم ، پاکیزگی و نظم چهره‌ی شهر که نشانه ی ایمان است، را حفظ کنیم .دراینصورت تصویر شهرمون در انتهای شب کریه و ناپسند نیست.

پس بیاییم هنگامی که بعد از اتمام مراسم به خانه های خود باز می گردیم،به این فکر کنیم که نیمه‌های شب که همه به خانه می روند. خیابان‌های شهر از لیوان‌های یکبار مصرف و ظروف خالی نذری پر شده بود و جالب این که فردای آن شب صبح زود خبری از آن همه زباله نیست و چهره شهر دوباره طراوت و زیبایی خود را باز یافته است، یادمان نرود زندگی رفتگر، خش خش جاروست و اگر فرصتی برایش باقی بماند نفسی می‌کشد، استراحتی می‌کند و حاصل زحمتش را به خانه می‌برد‌، این شب ها به فکر آن ها نیز باشیم‌.

در این شبهای عزیز با هر نیتی که در عزاداریها شرکت می کنید لطفا ظروف یکبار مصرف رو داخل سطلهای زباله بندازید.

باور کنید پاکبانان زحمت کش محله جزء لشکریان یزید نبوده.

بیاییدمحرم امسال اگر فردی را دیدید که آشغال به زمین میندازد، به خاطر خدا به او تذکر بدهید.

اگر دیدید خانمی در کنار همسرش لیوان چای تکیه را بر زمین انداخت، به خاطر امام حسین(ع) با لحن محترمانه بگویید: خواهرم! آشغال رو اینجا نیندازید.

باور کنیم فرهنگ ساختن و پیشرفت همین چیزهاست و شاخ و دم ندارد.

کمی انصاف داشته باشیم و فکرپاکبانان شهرمان هم باشیم.

تنها کسانی که در این روزهای عزاداری دیده نمی شوند، این پاکبانان زحمت کش شهرداری هستند که ظاهرا در روزهای عزای حسینی آنها دو جانبه داغ دار هستند و باید یک عزا ویژه هم برای آشغال ریزی مردم در دل به پا کنند.

به طور مثال همین خیمه های پخش چایی و نذری را در نظر بگیریم. در کنار همه این خیمه ها، هم پلاستیک های بزرگ وهمه سطل آشغال هایی قرار گرفته بود، اما خیلی ها پس از خوردن، لیوان یا ظرف خود را  بر کف خیابان رها می کردند.

حالا باید از این افراد پرسید که این پاکبانان  چه گناهی کردند؟ خب حالا رنگ لباس این پاکبانان عزیز با رنگ لباس لشگر یزید یکی بوده، اینکه دلیل نمی شود ما انها را با شامیان اشتباه بگیریم و عذابشان دهیم.

مگر غیر از این است که یک عزادار حسینی برای ثوابش به هیات می آید؟ خب چرا می آییم ثواب کنیم و در کنارش برای کسی دردسر  ایجاد کنیم؟اصلا این فرهنگ حسینی و اسلام با اینگونه رفتارها جور در می آید؟

گر غیر از این است که هر لیوان یا ظرفی که به زمین می افتد، یک قامت هم خم می شود. این قامت پاکبان خسته با دست های پینه بسته چه قدر باید خم شود؟

در اخربگم که ما یکسری از جوانان بهاری تصمیم داریم طی روزای عاشورا و تاسوعا اقدام به جمع آوری زباله های به جا مانده از نزورات خواهیم کرد هر هییت و تکیه ای دوست داره در این کار خیر شرکت کنه میتونه اعلام آمادگی کنه.

نوشته شده توسط پریسا طلایی احمد فعال محیط زیستی

دیدگاه شما