24. دى 1402 - 19:22   |   کد مطلب: 42352
تأثیر باورنکردنی مواد دخانی بر انواع سرطان‌ها/ سیگار الکترونیکی خطرناک‌تر از سیگار معمولی است

به گزارش بهارانه؛به نقل از خبرگزاری برنا از همدان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سیگار الکترونیکی یک وسیله برقی است که نیکوتین آن نسبت به سیگار کمتر بوده؛ اما درصد وابستگی به آن بسیار زیاد است، عنوان کرد: تحقیقات بین‌المللی نشان داده که این سیگارها بسیار خطرناک‌تر و حتی اعتیادآورتر از سیگارهای معمولی هستند، به‌طوری‌که به ریه و قلب آسیب می‌زنند، سرطان‌زا هستند و همچنین می‌توانند موجب ایجاد یا تشدید مشکلات تنفسی مثل آسم و آلرژی شوند.

 مصرف سیگار تقریباً به هر عضوی از بدن آسیب می‌زند و می‌تواند موجب ابتلا به بیماری‌های بسیار و درنهایت کاهش سلامتی در افراد مصرف‌کننده سیگار گردد. این در حالی است که برخی از این عوارض، کوتاه‌مدت است و برخی دیگر نه‌تنها دائمی است، بلکه آسیب‌های جبران‌ناپذیر و غیر قابل برگشتی را ایجاد می‌کنند.

 سیگار به‌عنوان یک عامل تحت کنترل و پیش‌بینی‌کننده مرگ‌ومیر در دنیا شناخته شده است؛ ازاین‌رو کنترل و مدیریت مصرف سیگار می‌تواند در پیشگیری از بروز بیماری‌ها و مرگ‌ومیر ناشی از آن نقش مهمی ایفا کند.

 سیگار یک عامل خطر افزایش‌دهنده میزان مرگ‌ومیر ناشی از همه علت‌ها در زنان و مردان است؛ به‌طوری‌که خطر مرگ‌ومیر در افراد مصرف‌کننده سیگار در حدود ۷۰ درصد بیش از افراد غیرسیگاری است و این خطر با افزایش میزان مصرف سیگار و شروع مصرف سیگار از سنین پایین‌تر و قبل از ۱۵ سالگی افزایش می‌یابد و خطر مرگ زودرس در سن کمتر از ۴۰ سالگی تقریباً ۲ برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

 هم چنین آمارها نشان داده است که سالانه مرگ‌ومیر ناشی از سیگار حتی بیش از مرگ ناشی از بیماری نقص سیستم ایمنی (HIV) مصرف داروهای ممنوعه و الکل، تصادف با موتورسیکلت و آتش‌سوزی است.

از هر ۱۰ سیگاری، یک نفر قصد ترک سیگار دارد و خیلی از آنها برای این کار از سیگارهای الکترونیک یا وِیپ‌ها (Vape) کمک می‌گیرند؛ سیگارهایی که با باتری کار می‌کنند، یک محفظه با محتوای مایع دارند که داخل آن نیکوتین و اسانس وجود دارد و مثل سیگارهای معمولی نیستند که دود و خاکستر و بوی بد داشته باشند.

 مایع داخل محفظه سیگارهای الکترونیک براثر حرارت تبخیر می‌شود و بخار آن توسط فرد استنشاق می‌شود. بخارِ حاویِ نیکوتین مثل سیگار معمولی استنشاق می‌شود، اما دود ندارد و همین نداشتن دود و بوی بد و خاکستر باعث می‌شود موقع سیگارکشیدن احساس خوبی داشته باشید. این سیگارها به دلیل شکل زیبای ظاهری و عطر خوبی که دارند، بین افراد زیر ۱۸ سال یا همان دانش‌آموزان و نیز دختران جوان هم طرف‌داران زیادی دارند.

در همین راستا باتوجه‌به اهمیت موضوع و افزایش مصرف سیگار الکترونیکی در بین جوانان و نوجوانان با یکی از پزشکان فوق‌تخصص ریه در دانشگاه علوم پزشکی همدان به گفت‌وگو نشسته که نتیجه را با هم می‌خوانیم:

 دکتر علی پولاد رگ با بیان اینکه سیگار الکترونیکی یک وسیله برقی است که نیکوتین آن نسبت به سیگار کمتر بوده؛ اما درصد وابستگی به آن بسیار زیاد است، عنوان کرد: تحقیقات بین‌المللی نشان داده که این سیگارها ابسیار خطرناک‌تر و حتی اعتیادآورتر از سیگارهای معمولی هستند، به‌طوری‌که به ریه و قلب آسیب می‌زنند، سرطان‌زا هستند و همچنین می‌توانند موجب ایجاد یا تشدید مشکلات تنفسی مثل آسم و آلرژی شوند.

وی افزود: مواد سمی و شیمیایی درون سیگار الکترونیکی بر تمام اجزای بدن همچون کبد، کلیه، ریه و غیره تأثیر می‌گذارد و سبب بیماری‌های همچون افزایش کلسترول، زخم معده، انواع سرطان‌ها، سکته مغزی، ورم معده، کاهش رشد مغزی و.... می‌شود .

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن اشاره به طعم‌دهنده ای که درون سیگار الکترونیکی وجود دارد، ابراز کرد: اکثر افراد تصور می‌کنند که چون این نوع سیگار بو و طعم بدی ندارد نیکوتین نداشته و بنابراین اعتیادآور نیست این در حالی است که تحقیقات نشان می‌دهد که ویپ‌ها یا سیگارهای الکترونیک بسیار خطرناک‌تر و حتی اعتیادآورتر از سیگارهای معمولی هستند..

 دکتر پولاد رگ بیان کرد: تعدادی زیادی از افراد تصور می‌کنند که برای ترک سیگار می‌توانند از سیگار الکترونیکی استفاده کنند این در حالی است وابستگی به این نوع سیگار بسیار بیشتر بود و به‌سختی می‌توان آن را ترک کرد.

 *** استنشاق سیگار، قلیان و یا سیگار الکترونیکی می‌تواند سبب سقط‌جنین شود،

 وی با بیان اینکه استنشاق سیگار، قلیان و یا سیگار الکترونیکی می‌تواند سبب سقط‌جنین می شود، ابراز کرد: افزایش اعتیاد بانوان به سیگار مواد دخانی پیامدهای منفی بر رشد کودک، کاهش سطح اکسیژن خون مادر و اثرات زیان‌بار برای جنین، خطرزایمان زودرس، مشکلات ریوی و تنفسی برای جنین، افزایش احتمال سقط‌جنین و مرگ جنین در شکم مادر، افزایش احتمال نقص مادرزادی و عقب‌ماندگی در نوزاد را دارد. 

دیدگاه شما