به گزارش بهارانه؛ افشین محمدی، مدیر کل انتقال خون استان همدان در گفتوگو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: کسانی که خون اهدا میکنند به واسطه خروج خون از بدن، غلظت خون آنها کاهش مییابد و از این طریق، خطر لخته خون در آنها کمتر شده و احتمال سکته قلبی نیز کاهش مییابد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، بار اضافی آهن نیز در بدن افراد حذف میشود، البته بانوان این بار اضافی آهن را ندارند و کسانی که تمایل به اهدای خون داشته باشند اگر تشخیص داده شود دچار کمبود آهن هستند حتما به آنها قرص آهن داده میشود و در شرایط حاد خونگیری انجام نمیشود.
محمدی جایگزین گلبولهای قرمز جوان را یکی دیگر از فواید اهدای خون دانست و گفت: گلبولهای قرمز جوان اکسیژن رسانی بهتری دارند و حس شادابی خوبی را به ویژه در فصل بهار که برخی دچار خواب آلودگی میشوند، به انسان میدهد. علاوه بر آنچه که گفته شد اهدای خون فواید بسیاری دارد اما ما نمیخواهیم تبلیغاتی داشته باشیم که بیش از نیاز خونگیری انجام شود و درصدد هستیم بر روی اهداکنندگان مستمر خود تمرکز کنیم.
مشارکت ۵ درصدی بانوان در امر اهدای خون
مدیر کل انتقال خون استان همدان گفت: در حال حاضر فقط ۵ درصد اهدا کنندگان خون را بانوان تشکیل میدهند درحالی که در شرایط بحرانی همچون دوران دفاع مقدس بانوان ۳۰ درصد از مجموع اهداکنندگان را تشکیل میدادند.
وی تصریح کرد: ترس از سوزن زدن، مشغله کاری بیشتر خانمها و همچنین شرایط فیزیولوژی آنها دلایلی است که مشارکت بانوان را کمتر کرده که البته این افراد ضرورت حضور خود را حس نمیکنند که در این صورت حتما مشارکت آنها بیشتر میشد.
محمدی با تأکید بر اینکه لازم است فرهنگ سازی اهدای خون را در کشور جا بیاندازیم، افزود: مراجعه کنندگان نگران سلامتی خود نباشند چرا که قبل از خونگیری کسانی را که دچار کمبود آهن، کمبود خون و... هستند شناسایی میکنیم و اجازه اهدای خون را به این افراد نخواهیم داد.
انتهای پیام
دیدگاه شما