21. ارديبهشت 1403 - 22:53   |   کد مطلب: 42959
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:
روستاییان همدانی هر خانه را به یک نهالستان تبدیل کنند
ایسنا/همدان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت:در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت روستاییان همدانی می توانند برای مشارکت در این طرح حیاط هر خانه را به یک نهالستان تبدیل کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیل بهارانه؛ اسفندیار خزایی در بازدید از نهالستان کوچک یکی از همیاران طبیعت  شهرستان بهار در روستای حسین آباد عاشوری، اظهار کرد: در روستای حسین‌آباد عاشوری شهرستان بهار پیرمرد باغدار خوش‌ذوق بهاری به عنوان یک همیار طبیعت برای مشارکت در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ابتکاری جالب در حیاط منزل خود  که کمتر از ۱۰ متر مربع فضا دارد اقدام به تولید بیش از ۵۰۰۰ نهال گلدانی بادام کرده است.

وی با بیان اینکه در این رابطه منابع طبیعی کیسه‌های گلدانی لازم را برای تولید نهال بادام به صورت رایگان در اختیار وی قرار داده است، افزود: برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت مردم در روستاهای استان همدان هر حیاط  خانه می تواند به یک نهالستان تبدیل شود .

خزائی با اشاره به اینکه روستاها باید در کنار کشاورزی به سمت باغداری و پرورش گونه ‌ای جنگلی و گونه های نزدیک به طبیعت که آب کمتری نیاز دارد، اقدام کنند، تصریح کرد: در بحث نهال بادام این گونه از نهال‌ها مصرف‌ آب کمی دارند و با شرایط آب و هوایی استان همدان سازگار هستند، ضمن اینکه گونه‌های نهال بادام از ارزش افزوده بالایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولید ۵۰۰۰ نهال توسط این همیار طبیعت روستای حسین آباد عاشوری برای وی بیش از ۲۵۰ میلیون تومان عایدات خواهد داشت.

خزائی اضافه کرد: موسی فتحی کوچکی این همیار طبیعت روستایی براساس هدفگذاری انجام شده، تولید ۳۰ هزار نهال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه کل اراضی شهرستان بهار ۱۳۰ هزار هکتار بوده که حدود ۴۲هزار هکتار آن به عرصه ملی و منابع طبیعی اختصاص دارد، گفت: شهرستان بهار فاقد جنگل طبیعی بوده و تاکنون در این شهرستان حدود ۶۳۰ هکتار جنگل دستکاشت ایجاد شده است.

خزایی با اشاره به اینکه گونه‌های مختلفی در جنگل‌های دستکاشت عرصه منابع طبیعی شهرستان بهار کشت شده‌ است، تصریح کرد: بادامک، اُرس، ارژن، زالزالک، سماق، نسترن، سنجد و داغداغان گونه‌های کم‌آب‌بر و سازگار با محیط از جمله گونه‌های مختلفی است که در کاشت جنگل‌های دستکاشت این شهرستان به‌کار رفته  است.

دیدگاه شما