24. مرداد 1392 - 6:39   |   کد مطلب: 5310
وزیر پیشنهادی برای وزارت صنعت گفت: برخی‌ها در مورد سن و ناتوانی جسمی من مسائلی را مطرح کردند که من در پاسخ به آنها باید بگویم که ما قرار نیست در وزارت صنعت کارگری کنیم و اگر همچنین باشد حاضریم با مخالفین رقابت کنیم.

به گزارش بهارانه به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس، گفت: نقش صنعت، معدن و تجارت دارای نوسانی حدود 37 تا40 است و نکته دیگر این است که بخش مهمی از اقتصاد کشور در این حوزه قرار دارد و برای ما مهم است که هم با این نقش آشنا شویم و هم به حل مسائل و مشکلات آن کمک کنیم.

وی افزود: بعضی از دوستان سن یا ناتوانی من مطالبی را مطرح کردند و به عنوان نمونه دیروز فردی از من می‌پرسید شما چند بار سکته قلبی داشته‌اید، من گفتم تاکنون اتفاق رخ نداده  و اگر این چنین بود به صورت شفاف در صحن مجلس آن را مطرح می‌کردم و باید بگویم آن چه که در مورد من بوده، کم‌ لطفی بوده است.

وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت صنعت اظهار داشت: من در سن 33 سالگی بنا به انتخاب شورای انقلاب وقت به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی منصوب شدم از آن زمان تاکنون حدود 35 سال می‌گذرد در این 35 سال سن همه از جمله من زیادتر شده اما خوشبختانه در طول انقلاب تجاربی را آموخته‌ایم که دانش ما بیشتر شده و شناخت ما نسبت به مسائل و حل و فصل آنها افزایش پیدا کرده است و توانایی راهبری و رهبری را در صنعت حاصل شده است. ما قرار نیست در وزارت صنعت کارگری انجام دهیم، البته در این زمینه هم حاضریم با مخالفین مسابقه بدهیم و ببینیم که چه کسی توانمندتر است

نعمت‌زاده اضافه کرد: بعضی از مخالفین گفته‌اند که در خصوص صنعت خودرو و صنعت نساجی نکته‌ای در برنامه‌های این جانب ذکر نشده من خطاب به این عزیزان می‌گویم تنوع صنعت و معدن بسیار زیاد است. ما اگر می‌خواستیم اینگونه مسائل را در برنامه ذکر کنیم حداقل برنامه‌هایمان را در حدود 200 صفحه به شما ارائه می‌کردیم. البته ما 100 صفحه آن را آماده کرده بودم و بنا به توصیه مسئولین مربوطه که گفتند حجم برنامه‌ها از 20 صفحه نباید بیشتر شود، برای همین آن  را به صورت فشرده تقدیم کردم.

وزیر پیشنهادی برای وزارت صنعت با بیان اینکه برنامه برای وزارت صنعت شاید تنها برنامه‌ای باشد که اهداف کمیّ در آن ذکر شده، اظهار داشت: برخی از دوستان گفتند که آیا این برنامه کمی در برنامه پنجم نیز هست، من گفتم نه. این‌ها برنامه‌های ریز صنعت است و برنامه پنجم با این جزئیات به مقوله صنعت نپرداخته است. ما حتی سعی کردیم اهداف کمی را با توجه به مشکلاتی که شما به آن واقفید و علی‌رغم مسائلی که در کنترل و در اختیار ما نیست در برنامه ذکر کنیم و انشاءالله پیگیر خواهیم بود تا آنها عملیاتی شود.

نعمت‌زاده در ادامه گفت: وظیفه اول بنده و همکارانم چاره‌اندیشی برای برطرف کردن مشکلات موجود صنعت و معدن کشور است و مهمترین هدف بنده استفاده از سرمایه‌های موجود برای برطرف کردن مسائل مالی، ارزی و مدیریتی این عرصه است.

وی افزود: وظیفه دوم، تأمین کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی کشور است و انشاءالله تا آخر سال هیچ افزایش قیمتی از محصولات نهایی و واسطه‌ای نخواهیم داشت و در این زمینه همکاری اصناف را نیاز داریم.

وزیر پیشنهادی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه توجه به معادن و صنایع معدنی اولویت بعدی این وزارتخانه است، گفت: ما از نظر پتانسیل معادن رتبه 10 جهان را داریم اما از نظر تولیدات معدنی بسیار عقب هستیم که باید با انجام مطالعات در این زمینه تلاش وافری داشته باشیم.

نعمت‌زاده با بیان اینکه قوانین و مقررات دست و پا گیر عرصه صنعت یکی از مشکلات برای سرمایه‌گذاری است، خاطرنشان کرد: باید به امر تحقیق و توسعه و فناوری نیز توجه داشته باشیم درحالی که صنعت ما از لحاظ فنی رشد خوبی کرده اما باید با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج ارتباط بیشتری برقرار کنیم.

وی افزود: بحث بعدی توجه به صنایع دستی و بخصوص فرش ایرانی است که ما در این زمینه پتانسیل‌های خوبی داریم که زمینه ایجاد اشتغال و انتقال فرهنگ ایرانی بسیار مؤثر است.

نعمت‌زاده با بیان اینکه نکته دیگر حمایت از کلیه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است، گفت: در این زمینه در حال حاضر موانع قانونی نداریم اما موانع فرهنگی وجود دارد که باید آنها را حل و فصل نماییم.

وزیر پیشنهادی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از شعارهای عملی این دولت توجه به امانت و درستی کاری است، گفت: وظیفه بعدی این وزارتخانه تلاش در جهت کاهش تحریم‌های موجود با کمک وزارتخانه‌های مربوطه است.

نعمت‌زاده در پاسخ به یکی از مخالفین، گفت: در زمان ما برای توسعه صنعت بازیافت کشور برنامه‌های بسیار خوبی اجرا شد و از سرمایه‌گذاران صنعت بازیافت حمایت کردیم.

وی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از نمایندگان مخالف درباره عدم سرمایه‌گذاری کافی در شمال کشور در زمان مدیریتی آقای نعمت‌زاده، خاطرنشان کرد: در اوایل دهه 60 دولت وقت مصوبه‌ای را تصویب کرد که به موجب آن هرگونه سرمایه‌گذاری صنعتی به استثناء صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در استان‌های شمالی کشور ممنوع شد که این امر متاسفانه باعث عدم توسعه صنعتی این مناطق شد. ما در دوره سازندگی تلاش کردیم و مجوز ایجاد شهرک‌های صنعتی را در شمال کشور گرفتیم، اما متاسفانه در سال‌های بعد از مسئولیت بنده این امر مغفول واقع شد و انشاءالله در سال‌های آینده این مسئله جبران خواهد شد و همچنین گردشگری می‌تواند مکمل خوبی برای صنعت استان‌های شمالی باشد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان مبنی بر عدم کافی بودن سرمایه‌گذاری در مناطق محروم در زمان مدیریتی نعمت‌زاده، گفت: همه باید تلاش کنیم زیرساخت‌های لازم را در این مناطق ایجاد کنیم تا صنعت هم بتواند رشد کند. امروز سرمایه‌گذاری دولتی نداریم و سرمایه‌گذاری‌ها خصوصی است که آن هم انتخابی است اما باید دولت سرمایه‌گذاری‌های خصوصی را با حمایت به سمت مناطق محروم هدایت کند.

وی در پایان با اشاره به دلایل پذیرفتن این سمت، گفت: من این توانمندی را در خود می‌بینم تا بتوانم با کمک شما مشکلات عرصه صنعت، معدن و تجارت را برطرف کنم و اگر توفیق شد تمام تلاشم را در این جهت انجام خواهم داد.

 

 

دیدگاه شما