آخرین اخبار

27. آبان 1392 - 9:17   |   کد مطلب: 7204
با وجود کمبود آب در شهرستان بهار؛
تخلیه نامناسب فاضلاب منابع آب موجود را آلوده می کند
معاون فرماندار شهرستان بهار گفت: با وجود کمبود آب شرب در شهرستان، تخلیه نامناسب فاضلاب نیز سبب آلودگی منابع آب موجود می شود که دستگاه های متولی امر نسبت به تخلیه مناسب این آبها اقدام کنند.

به گزارش بهارانه، علی اکبر سلطانی راد در کارگروه امنیت و سلامت مواد غذایی شهرستان بهار با اشاره به اینکه دستگاههای خدمات رسان شهرستان به نحوه تخلیه فاضلاب در سطح شهرها و روستاها نظارت داشته باشند، عنوان داشت: شهرستان در سال های اخیر با کمبود آب شرب مواجه شده است بنابراین تخلیه نامناسب فاضلاب سبب آلودگی آبهای موجود خواهد شد پس دستگاههای متولی امر نسبت به تخلیه مناسب این آبها اقدام کنند.

سلطانی راد در خصوص کشتار دام در کشتارگاه های فعال در سطح شهرستان نیز اذعان داشت: در برخی از کشتارگاه های موجود در شهرستان قوانین و مقررات بهداشتی در خصوص ذبح و انتقال دام به خوبی رعایت نمی شود.

وی افزود: متولیان نظارت بر عملکرد کشتارگاه ها سر زده به این اماکن مراجعه کرده و از نزدیک بر نحوه فعالیت آنان نظارت داشته باشند چرا که کوچکترین بی قانونی در این حوزه سلامت انسانها را به خطر می اندازد.

سلطانی راد همچنین در خصوص مراجعات مردمی به فرمانداری شهرستان در باب حضور سگ های ولگرد در محیط کشتارگاه ها، اعلام داشت: مسئولین کشتارگاه ها نسبت به معدوم سازی سگ های ولگرد در محیط این اماکن اقدام کنند چرا که امری غیر بهداشتی است و خطر حیوان گزیدگی در سطح آن منطقه را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه هنوز آمار حیوان گزیدگی در شهرستان بالا است، اظهار داشت: متولیان معدوم سازی حیوانات زیانبار در سطح شهرستان با تدبیر تمهیدات لازم در راستای کاهش این میزان حیوان گزیدگی هر چه سریعتر اقدام کنند.

سلطانی راد با بیان اینکه روستاها کانون های اصلی حیوان گزیدگی در سطح شهرستان است، اذعان داشت: دهیاری ها نیز نسبت به کنترل حیوان گزیدگی در سطح روستاها اقدام کنند و در صورت لزوم نیز با صاحبان حیوانات زیانبار برخورد قانونی داشته باشند.

رئیس آب و فاضلاب شهری شهرستان بهار نیز در این کارگروه گفت: پنج هزار خانوار در لالجین از شبکه فاضلاب شهری محروم مانده اند.

محمد گلشائیان با اشاره به اینکه شهرهای سه گانه شهرستان بهار با کمبود شبکه فاضلاب شهری مواجه هستند، عنوان داشت:  در حال حاضر در شهر بهار از هشت هزار انشعاب لوله کشی آب خانگی تنها شش هزار مورد آن از شبکه فاضلاب برخوردار هستند در حالی که تا کنون صد کیلومتر شبکه در این شهر اجراء شده است ولی این میزان انشعاب پاسخگوی این شهر و روستاهای اطراف آن نیست.

گلشائیان ادامه داد: در شهر لالجین نیز از پنج هزار خانوار تنها هزار خانوار آن از شبکه فاضلاب شهری برخودار هستند و اکثریت مردم برای تخلیه فاضلاب خود از حفر چاه در منازل استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه در شهر صالح آباد شبکه فاضلاب وجود ندارد، افزود: در صالح آباد نیز در سال جاری تا کنون سه و نیم کیلومتر خط انتقال فاضلاب به شهر بهار اجراء شده است که تا سال آتی به اتمام خواهد رسید.

گلشائیان با اشاره به اینکه نبود شبکه فاضلاب در سطح شهرها سبب تخلیه آب های کثیف در چاه های خانگی و یا به تبع آن تخلیه در محیط زیست خواهد شد، اذعان داشت: تخلیه فاضلاب در چاه های خانگی سبب آلوده شدن آبهای زیر زمینی و خاک خواهد شد و همین امر نابودی محیط زیست بشری در سال های آتی را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار داشت: در غریب به اتفاق روستاهای شهرستان نیز عدم وجود شبکه فاضلاب محیط زیست روستایی را آلوده ساخته است.

گلشائیان با اشاره به اینکه با اجرای شبکه فاضلاب نیاز به اعتبار خاص دارد، عنوان داشت: شبکه های موجود در سطح شهرستان جوابگو نیستند و اجرای شبکه های جدید نیز اعتبار بیشتری را می طلبد که در این برهه از سال تامین همچین هزینه ای امکان پذیر نخواهد بود.

وی اعلام داشت: در حال حاضر در سطح شهرستان شبانه روز 10 هزار متر مکعب فاضلاب در طبیعت تخلیه می شود که تنها چهار هزار متر مکعب آن تصفیه می شود.

گلشائیان اظهار داشت: برای نجات محیط زیست، آبهای زیرزمینی و خاک شهرستان از آلودگی باید به فکر توسعه شبکه فاضلاب شهری در شهرها و روستاها در حد نیاز بود.

معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهار نیز در این کارگروه اعلام داشت: 28 روستای شهرستان از وضعیت کلر زنی نامناسبی برخوردار هستند.

فرشته سروندی افزود: از این 28 روستا، 12 مورد آن تحت پوشش آبفار و مابقی نیز غیر تحت پوشش هستند که عملیات کلر زنی از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و آب شرب این روستاها را دچار مشکل ساخته است.

سروندی اذعان داشت: در سال جاری با توجه به کمبود آب شرب در شهرستان به خصوص مناطق روستایی  مردم را در تهیه آب مورد نیاز خود با مشکلاتی مواجه ساخته است در این بین نیز انتقال آب توسط تانکر به این مناطق خود اشکالاتی دارد.

وی افزود: با نظارت های مستمر کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان از آب شرب روستاها کاشف به عمل آمده است که عملیات کلر زنی در این روستاها به شیوه مناسب انجام نمی شود.

سروندی اذعان داشت: متولیان کلر زنی آب شرب مناطق روستایی باید در اجرای این عملیات نهایت دقت و نظارت را داشته باشند و به افراد مسئول این طرح نیز آموزش های لازم را بدهند چرا که بهره مندی از آب آشامیدنی سالم حق مسلم مردم این مناطق است.

وی همچنین در خصوص جدیدترین آمار بیماران اچ آی وی شهرستان اعلام داشت: آمار بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی در شهرستان در سال جاری 23 بود که 12 نفر از این افراد فوت کرده، پنج نفر تحت درمان و هفت نفر نیز در حال گذراندن معاینات دوره ای هستند.

سروندی افزود: از 12 نفر باقی مانده، هشت نفر مبتلا به اعتیاد هستند که تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان کاملا قابل کنترل هستند.

وی همچنین با اشاره به نزدیک شدن به روز جهانی ایدز خبر از راه اندازی خط جدید پایگاه مشاوره بیماران اچ آی وی شهر بهار داده و گفت: پایگاه مشاوره رایگان بیماری ایدز به صورت شبانه روزی آماده ارائه مشاوره تلفنی به این بیماران است و قادر به انجام آزمایشات مختص این بیماری در سریعترین زمان ممکن می باشد.

دیدگاه شما