به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهارانه، علی زارعی در گفت و گو با خبرنگار بهارانه اظهار داشت: روحیه محقق پروری باید از دبستان و بلكه درست تر آن است كه از خانه شروع شود تا جائیکه كلمات مقدس چه؟ چرا؟ چگونه و كه؟ كی؟ كجا؟ چند؟ كدام؟ و غیره همواره بر ورد زبان کودکان باشد که البته برای ایجاد و تقویت روحیه پژوهشگری در محیط خانه و مدرسه باید به کودکان اجازه سؤال كردن داده در هر زمان و مکانی داده شود و در پاسخ به سؤال آن ها معلمان و والدین نیز باید دقت لازم را بکنند.
زارعی افزود: والدین هم باید پا به پای کودکان خود بر اطلاعات خود بیفزایند تا در پاسخگویی به آنها درنمانند، چرا که پاسخ اشتباه منجر به یادگیری اشتباه هم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در تقویت فرهنگ تحقیق در خردسالان باید کوشید، اذعان داشت: توجه به این اصل اساسی در نظام آموزشی و برنامه ریزی درسی، ما را به رویكرد مهم و نوینی به نام رویكرد پژوهش - محور خواهد رساند که ثمرات بسیاریرا به همراه خواهد داشت.
زارعی با بیان این مطلب که توجه به پژوهش در دوران تحصیل منجر به تقویت روحیه کنجکاوی و خلاقیت در کودکان میشود، عنوان داشت: پژوهش میل به دانستن در دانش آموز را افزایش می دهد تا جائیکه همیشه به دنبال کشف محیط اطراف خود می رود.
وی با اشاره به اینکه بدون انجام پژوهش، امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود، افزود: پژوهش و تحقیق به نسل جوان و نوپا چگونه اندیشیدن و چگونه فکر کردن را میآموزد و روحیه همکاری و مشورت را در آنها تقویت میشود.
زارعی اذعان داشت: تحقیق را می توان در كنار آموزش یكی از اهداف بسیار مهم آموزش و پرورش برشمرد كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به برنامه های مجموعه آموزش و پرورش شهرستان بهار در هفته پژوهش، گفت: در هفته پژوهش 20 برنامه در سطح شهرستان اجراء میشود.
زارعی به برنامه های هفته پژوهش اشاره کرد و اعلام داشت: همایش تجلیل از معلمان پژوهشگر، برگزاری همایش دانش آموزی، برگزاری جلسه تخصصی دبیران پژوهشگر و نخبه علمی ، برگزاری نمایشگاه آثار معلمان مؤلف و پژوهشگر و بازدید دانش آموزان از آزمایشگاه مرکزی نانو دکتر حسابی و دانشگاه بوعلی سینای همدان از مهمترین برنامه های هفته پژوهش در شهرستان است.
به نظر می رسد که مدارس و معلمان در این میان دارای وظیفه بسیار مهم و حساسی هستند كه می توانند روحیه و انگیزه تحقیق و روش های درست پژوهش را در میان دانش آموزان نهادینه كنند. ایجاد فضا برای تفکر جوشان، آغاز حرکت برای جست و جو، کنجکاوی، تفحص، بررسی و تحّرک است. همه ی این واژه ها را می توان در واژه ی نغز تحقیق خلاصه کرد.
دیدگاه شما