ندا محبي در گفتگو با خبرنگار بهارانه با اشاره به اينكه ارتقاء سطح اقتصادي مردم شهرستان در سال جاري سبب ترويج فرهنگ مصرف گرايي شده است، اظهار داشت: ارتقاء سطح اقتصادي برخي ازخانواده ها در اين منطقه در چند سال اخير به خصوص در سال جاري، سبب ايجاد فاصله طبقاتي بسيار محسوس در بين مردم شده است تا جائيكه در خانواده هاي مرفه يك نوع برتري طلبي نسبت به خانواده هايي كه از سطح پائينتري برخوردار هستند به وجود آمده است.
محبي افزود: فاصله اقتصادي به وجود آمده مدگرائي، مصرف گرائي، تجمل گرائي شديد را در سطح خانواده ها به وجود آورده است كه همين امر نيز سبب ايجاد نا امني هايي نيز شده است به نحوي كه عده اي به خاطر ارتقاء سطح اقتصادي خود از خانواده هايي كه سطح بالاتري دارند به طور نامشروع تغذيه مي كنند.
وي با اشاره به اينكه در شهرستان بهار خانواده هاي پردرآمد بر خانواده هاي كم درآمد غلبه يافته اند، اذعان داشت: ترويج فرهنگ مصرف گرايي در جامعه باعث مي شود افراد مرفه احساس مصونيت اجتماعي بهشان غلبه كند و بجاي اينكه درآمدشان را در راستاي ايجاد فرصت هاي اشتغال براي جوانان شهر خود سرمايه گذاري كنند تا از اين طريق هم خود و هم ديگر افراد جامعه از مزاياي آن برخوردار شوند مسبب آن شده اند مردمي كه در وضعيت اقتصادي ضعيفتري قرار دارند در دور باطل بيفتند تا جائيكه تمام زندگي خود را صرف رسيدن به سطح مالي مرفهان جامعه كنند و براي رسيدن به هدف خود هر اقدامي هم كه لازم باشد انجام مي دهند.
محبي اذعان داشت: سرخوردگي اجتماعي از اولين و مهمترين آسيب هاي اجتماعي فاصله طبقاتي است كه مي تواند سرمنشأ بسياري از معضلات و مسائل اجتماعي ديگر در جامعه نيز باشد به نحوي كه افراد كم درآمد جامعه با احساس كمبود در مقابل خانواده هاي مرفه در ناخودآگاهش حالت بغض و كينه نسبت به آنها پيدا مي كند و براي اينكه سطح زندگي خود را به آنها برساند، حتي درصدد آسيب رساندن به اين قشر درمي آيد.
وي با اشاره به اينكه كه انباشت ثروت مي تواند براي فرزندان اين خانواده ها به عنوان يك آسيب تلقي شود، عنوان داشت: وجود رفاه بيش از حد براي فرزندان خانواده هاي ثروتمند سبب ايجاد بي مسئوليتي درآنها مي شود تا جائيكه با كوچكترين مشكلي روحيه مقاومت و مسئوليت پذيري خود را از دست داده و دچار شكست مي شوند.
محبي افزود: يكي از دلايل انباشت ثروت كمرنگ شدن مسائل ديني است وقتي كه افراد با افزايش درآمد از پرداخت خمس و انفاق نمودن خوداري مي كنند.
وي اذعان داشت: بايد راهكاري در اين زمينه انديشيده شود تا مسئوليت اجتماعي افراد را با تكيه بر باورها و افكار مذهبي و آموزش هاي لازم براي زندگي در دنياي مدرن ارتقاء ببخشد چرا كه زماني ما آرامش و امنيت خواهيم داشت كه در كل جامعه چنين تفكري حضور داشته باشد.
محبي اظهار داشت: اگر آسيب هاي اجتماعي در يك جامعه بالا رود ديگر امكانات و پول زياد هم نمي تواند ناامني موجود در آن جامعه را مرتفع سازد.
وي با اشاره به اينكه پولدار بودن يك مسئوليت اجتماعي است، گفت: استفاده از يك دارايي در كارگاههاي توليدي، صنايع تبديلي و اشتغالزايي براي جوانان هم سودي براي افراد كم بزاعت خواهد داشت و هم به اقتصاد جامعه كمك خواهد كرد پس بجاي صرف پول به رفاه بيش از اندازه خانواده مي توان امكان ايجاد يك مركز خريد تفريحي، بازارچه ها و توليديهاي صنايع دستي و اماكني از اين قبيل به وجود آورد تا هم بتوان از جاذبه هاي طبيعي و گردشگري منطقه در راستاي توسعه شهرستان بهره جست و هم موجبات رونق اقتصاد منطقه را فراهم نمود.
محبي افزود: ايجاد زمينه هاي رونق اقتصادي در شهرستان هم موجب رفع مشكلات بيكاري و فقر و هم سبب تثبيت درآمد و سرمايه خواهد شد.
وي با بيان اين مطلب كه در شهرستان بهار امكانات فرهنگي براي استفاده نسل جوان نيز مهيا نيست، گفت: ترغيب افراد مرفه شهرستان به ايجاد بسترهاي فرهنگي مثل احداث كتابخانه، سينما، فرهنگساري مجهز و غيره بمنظور غني سازي اوقات فراغت جوانان براي عدم گرايش اين قشر به تفريحات و سرگرمي هاي ناسالم در راستاي كاهش معضلات اجتماعي موجود مؤثر خواهد بود.
دیدگاه شما